| נשלח ב-30/5/2006 10:52 |
|
| |
כשמבררים אצלך על מישהו\מישהי
מה עדיף להתחיל בהרצאה על מעלותיו\יה?
או שבכלל לשמוע מה הבן אדם מחפש, ולפי זה לענות לו על השאלות?
אני תמיד כששואלים אותי, אני שואל "מה אתה מחפש?" ולפי זה אני מנתב את השיחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2006 12:32 |
|
| |
סיפור שהיה ::
אדם התק' לישיבה בה למדתי, וביקש לברר על פלוני. הוא שואל אותי, זה נכון שהוא מושחת? זה נכון שהוא מנובל ? זה נכון שהוא בכלל טיפש גדול? או שזה סתם לכלוך ? עניתי לו : מה פתאום ח"ו, הוא כזה בחור טוב,הוא פשוט מקסים וכו'. הקשיב בחור מהצד ושאלני- תגיד אתה נורמלי ? אתה רוצה לדפוק אותו ? הרי שנינו יודעים שכל סרחון תלוי בו !! עניתי לו : הרי אותו אחד שבירר שמע לא מאחד את כל האינפורמציה והוא בכל אופן לא מתייאש ושואל עוד, סימן שגם הבת שלו אינה מיוחדת והוא מחפש לה בחור באותה רמה, רק מה , הוא רוצה לשמוע ממישהוא דברים טובים על הבחור, אז אני זה שאמרתי לו !! ( מיותר לציין שהם חיים באושר ויש להם 4 ילדים )
מסקנא : תמיד לומר דברים טובים.
תוקן על ידי - פולקסווגן - 30/05/2006 12:34:18
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 00:02 |
|
| |
אני משתדלת מאד בכל כוחי לפרגן הן על חברות והן על אקסים, זה שמישהו לא מתאים לי- יכול להתאים לאחרת. אם מישהו שאני מכירה מברר על מישהי בכלל בסגנון שונה, אני תמיד מפרגנת ורק ממליצה לבדוק את הסגנון (לדעתי חבל על פגישות מיותרות, שממילא לא יצא מזה כלום).
לפעמים יושבים בחורים ומספרים על בחורות שנפגשו איתם והורסים להם את השם, לדעתי זה אחד מהדברים היותר גרועים שקיימים, מה שאין כן בין חברותי!!
צריך לדעת תמיד לפרגן, ולהדגיש רק את הדברים הטובים!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 10:05 |
|
| |
לדעתי אם יודעים דברים גרועים צריך לשאול מורה הוראה מה לעשות לדעתי יש ענין של לא תעמוד על דם רעיך ולפני עיור לא תתן מיכשול פולסוגן זה שיש 4 ילדים זה לא אומר שלאישתו ככ טוב איתו 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2006 14:05 |
|
| |
אתם לא הבנתם את השאלה שלי
אני לא התכוונתי לומר שיש פה איזה שהוא פגם בבחור השאלה איך צריכה ליהיות הגישה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2006 18:21 |
|
| |
אותי אישית מלחיצים הבחורים ה"מושלמים". תתפלאו. יש כאלה שיוצאים מתוך נקודת הנחה שימכרו להם רק אותם, ולכן מאד חשוב גם לערבב תכונות "שליליות". זה גם נותן הרגשה טובה שאחרי הכל מדובר כאן בבנאדם ולא בתוכנת מחשב לעיבוד נתונים. אז קדימה להתחיל גם להבהיר דברים שלא מתפרשים אצל כל אחד כ"חיובי" אנחנו יצורים מורכבים, ויש כאלה שימצאו לדוגמא באדם ביקורתי- את ההבעה שלהם... וכו' וכו' וכו'
ההצלחה היא רק בונוס לדרך...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2006 13:23 |
|
| |
לפני כמה שנים , ביררו אצל ההורים שלי על המשפחה של השכנים שלנו, יחסי השכנות בינם לבין ההורים שלי היו מעורערים (וגם זה בלשון המעטה), אמא שלי כמעט בלעה את הלשון אבל החליטה לספר עלהם בצורה ענינית, לא לומר עליהם דברים רעים, וכן לספר את הדברים הטובים עליהם ( עובדים לפרנסתם וכו') אחרי תקופה מסוימת הבת של השכנים הללו התארסה וההורים של קיבלו בתיבת הדואר הזמנה משכנים שאינם מדברים איתם....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2006 18:28 |
|
| |
פעם אמר לי רב מסויים, שבשידוכים צריך לברר על בחור שלומד בישיבה, אצל הטבח! שאלתיו: אצל הטבח? מה פתאום? ענה לי תשובה חכמה: א. אם הבחור יושב ולומד, אין סיכוי שהטבח מכיר אותו. ב. לפעמים דווקא עובד המטבח רואה בבחור יותר מאשר ראש הישיבה או הר"מ שלו, היות והתנהגות בחור בחדר האוכל שונה בדרך כלל מהתהגותו על יד הגמרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2006 18:44 |
|
| |
יפה.
זה מזכיר לי את מה שאמר אחד גדולי הדור שכדי לדעת איך היראת שמים של הבחור שיסתכלו איך הוא מתפלל.
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
|