בית פורומים שידוכי חרדים

בעיית הגרושים/ות בציבור החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2006 04:38 לינק ישיר 

חברה שלי התארסה עם גרוש, היא בחורה נורמלית מבית נורמלי, בית חסידי שניהם, כמובן שאצל החסידים לא יוצאים לפגישה רך נפגשים פעם או פעמים בנוחכות ההורים, אבל החבה שלי בחורה בת 22 ראתה את הבחור ידעה שהוא גרוש
היא עבדה על ההורים ועכשיו הם מאורסים
השאלה היא, האם אתם עוד חושבים שיש איזה בעיה עם גרושים\ות?
איך אתם חושבים יצא הדבר בעוד שנה או שנה וחצי, האם הבחורה תרגיש לא בנוח על המקרה שהוא היר נשוי פעם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 07:12 לינק ישיר 

הכל_ישבחוך,

אין לי ספק שכל הענין של ה"סטיגמה" יחלוף כלא היתה ברגע שיתחתנו אם לא לפני כן (תוך שבוע מהאירוסין)! כמה זמן כבר יוכלו אנשים לעשות ספקולציות למה היא הסכימה ומה הבעיה שלה וכו וכו?

היא כבר החליטה להתארס מסיבות ששמורות אצלה (ומוסתרות לפחות ממך). אז לדעתי עצם העובדה שהוא גרוש והיה נשוי לא צריך להפריע כי הוא זה. בע"ה הזיווג יעלה יפה ושלום על ישראל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 11:29 לינק ישיר 

סטיגמת הגרושים זו עובדה קיימת אם כי עובדה מוטעית!
לצערינו קיים מצב של הסתכלות בלתי נכונה על כל מיני מצבים. נכון שינם אנשים שיענו בהתאם לראיה הזו ולגביהם הסטיגמה הזו נכונה, אולם א"א להכליל ציבור שלם בסטיגמה זו.
בנוסף, בכל דבר ישודר לאדם שדר בהתאם למה שהוא משדר כלפי חוץ לאחרים. אם אדם ישדר מסכנות יתסכלו עליו במבט של רחמים כמסכן. 
כמו בכל חברה, יש את האנשים שאוהבים  לרכל לנתח לחנך וכו - אם נותנים לאנשים הללו לנהל לכם את החיים זה מה שיהיה , ואם תשדר שאינך זקוק לזה ואתה מסתדר בדרכך גם זה מה שיהא! זה בחירה של כל אחד בכל מצב ובכל גיל.
לגבי הסטיגמטיות,אדם צריך להיות שלם מצפונית עם מעשיו ועם הדרך שלו ואם מרגיש טוב עם דרכו הוא לא ירגיש באותה סטיגמה של סוג ג' או ד'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2006 15:28 לינק ישיר 

מילה  לנישואין יש חשש ,אבל למה החברה שלנו "שופטת " את האנשים הללו ומפיצים ומנפחים דברים ללא בדיקה מתוך חוסר אחריות קוטלים אדם .
היום אבחנתי ילדה על מנת לקבלה לבי'ס, ילדה מדהימה ומקסימה אך בבית יעקב לא התקבלה למה????????
כי אמא גרושה????
בקיצור החברה שלנו כחברה צריכה לעבור שינוי בגישה { לא שינוי דרך חלילה} לכבד גם את השונה ממך בסגנון לבוש או בחשיבה או במנטליות ולא לשלול אותי בגלל צבע  עורי או בגלל עברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2006 00:09 לינק ישיר 

בנוסף לבעיות שציינתם יש בעיה אחת ואני חוששת כי היא הכי רצינית

ברגע שאישה רווקה חושבת על להתחתן עם גרוש עולה בעייה שלא קיימת בכלל בציבור החילוני...

כי הגבר כבר ידע אישה...
והיא מעולם לא ידעה גבר...
(ניסוח עדין לא? )
והאישה הראשונה אף פעם לא תצא לו מהראש לא משנה מה...
וכן במקרה של גרושה עם רווק... היא לעולם לא תשכח...
ולחיות עם זכרונות של איש\ה אחר\ת... זו לא נשמעת חוויה נעימה כל כך...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בעיית הגרושים/ות בציבור החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.