|
|
| נשלח ב-27/6/2006 04:03 |
|
| |
החיוך זה כדי שיראו שגם להם יש משהו לבן.
אבל מה קורה????????? התארסו? ירד??? אנחנו במתח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2006 15:47 |
|
| |
מה בעצם ההלכה אצל אתיופים? האם הם צריכים לעבור גיור?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2006 15:52 |
|
| |
גיור לחומרה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2006 15:32 |
|
| |
היום בערב יהיו חדשות?
תוקן על ידי - המבדרת - 19/07/2006 15:33:58
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2006 09:08 |
|
| |
אני מאד מקווה גם בשבילו וגם בשבילה שהשידוך לא יצא לפועל, לבחורה לא מגיע בחור מבית מפורק שמי יודע מה עבר עליו, שתחפש בחור אתיופי כמוה טוב ומוצלח, והבחור יהיה מסכן לדורי דורות, לא רק שיהיו לו המון בעיות עם הילדים עם החברים עם הקרובים, כולם יצחקו עליו וילעגו עליו, לא ירצו שיגור בשכונה, לא יקבלו את הילדים במוסדות, איפה שהוא ילך יצביעו עליו, הילדים שלו יהיו עוד יותר מסכנים, הילדים הם עם אכזר ואין בהם רחמים, ובכל מקום יציקו להם, עדיף לקחת אלמנה, גרושה, רוסיה, גרוזינית, נכה או אילמת, רק שלא יקח אתיופית. בקיצור אני מתפלל שזה ירד מהפרק
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2012 14:14 |
|
| |
.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2012 19:08 |
|
| |
באמת מה דינם של אתיופים????.......
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2012 10:14 |
|
| |
האתיופים שהתגיירו בגיור אמיתי הם יהודים, כל השאר הם גוים גמורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2012 16:12 |
|
| |
בס"ד
ואשכנזים, מה דינם???
מה שונה אתיופי מאשכנזי????
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2012 17:48 |
|
| |
שאלה טובה שאלת טיע. מה ההבדל בין אשכנזים לאתיופים. אני מניח שאת לא שואלת על צבע עור, כי זה דבר די בולט, אלא שאת שואלת מה ההבדל בין אתיופי לאשכנזי מבחינה דתית. אז יש כמה חילוקים:
1. נוסח התורה של הס"ת האשכנזי מתאים לנוסח המסורה המקובלת מחכמי טבריה. (הנושא די מורכב, אבל בגדול כך המצב.) בעוד שהנוסח האתיופי מתאים לנוסח תרגום השבעים. יש שינויים מהותיים בין שני הנוסחאות, והשנוי המהותי ביותר הוא, שנוסח אחד הוא יהודי, והשני יווני או נוצרי.
2. ההלכה האשכנזית כוללת תורה שבכתב ותורה שבעל פה. לאתיופים אין תורה שבעל פה בכלל. הם מפרשים את הלכות התורה ללא שום זיקה למסורת שבעל פה. מכיון שתורה שבעל פה גם התקבלה בסיני, הרי שההלכה האתיופית של ימינו אין מקורה בסיני.
3. נוסח התפילה האשכנזית בעל שרשים יהודיים עתיקים ביותר - יותר מאלפים שנה לפחות. נוסח התפילה האתיופית דומה לתפילה הנוצרית שבאזור ההוא.
4. טקסי החיים ומעגל השנה האשכנזי יש להם זיקה מובהקת לתורת ישראל, בעוד שטקסי החיים ומעגל השנה האתיופי מורכב ממקורות שונים. ודומים הם בזה לעוד הרבה שבטים ודתות שלקחו חלקים מתורת ישראל ושילבו אותם עם הפולחן שלהם.
אני מקוה שאת מבינה עכשיו את ההבדל בין אתיופים לאשכנזים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2012 19:52 |
|
| |
מעפיל, תודה על המידע המרתק! אגב זה לא נשמע כמו סוג של קראות?
אני מאמינה שכשהם עוברים גיור לחומרה, חלק מהתנאים לתהליך זה ללכת על פי ההלכה הנהוגה כאן בארץ. אחרת זה בלתי אפשרי (דעתי הענייה,כמובן) לבוא איתם בקשרי נישואים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2012 20:32 |
|
| |
הקראים צאצאים של בני ישראל שהכחישו בשלב כל שהוא את התורה שבעל פה. לעומת זאת, האתיופים כלל לא ברור מוצאם, והטענה שמוצאם מאחד מעשרת השבטים זקוק לאישוש כל שהוא. לפני שידעו הרבה על האתיופים חשבו שהדת שלהם מאששת את גרסת היותם צאצאים של אחד מעשרה השבטים, היום שהמידע על האתיופים מקיף מאד, כבר אין שום סיבה לחשוב שהם אכן צאצאים של עשרת השבטים.
יש להעיר שגם מבחינה גנטית אין קשר בין האתיופים ליהודים. בעוד שבין כל הקהילות היהודיות בגולה, ספרדים, אשכנזים, קווקזים, מצרים, פולנים, רוסים, קרובים מאד מבחינה גנטית. זאת אומרת, שהקרבה הגנטית בין יהודי מורוקאי ליהודי פולני יותר קרוב מאשר בין היהודי המורוקאי לשכנו הערבי ובין היהודי הפולני לשכנו הנוצרי. יוצאים מן הכלל הם היהודים התימניים, שהם רחוקים יחסית מבחינה גנטית משאר הקהילות, אבל אף אחד לא יפקפק ח"ו ביהדותם של התימנים, אלא אדרבה הם נחשבים כיהודים מיוחסים ביותר וקהילה עתיקה מאוד. אולי בגלל שמדובר בקהילה עתיקה כל כך, ובנוסף שמייסדי הקהילה היו כנראה כמה אנשים בודדים, אפשר שזה גרם לריחוקם הגנטי.
לסיכום, היהדות אינה נקבעת על פי הגנטיקה, אבל אם אנו רוצים לבדוק מי יהודי, בהחלט אפשר להזקק לגנטיקה כדי שנקבל כיוון חקירה.
 |
|
|
|
|
|