| נשלח ב-19/6/2006 20:51 |
|
| |
חזרה בתשובה
שלום לכולם, אני די חדשה פה, ואני נהנית מאוד לקרא את הפורום, אך יש משהו שמאוד מאוד צורם לי, אז ככה, אני חוזרת בתשובה, וכבר אני "חרדית" כ- 6 שנים. ובאמת נושא השידוכים בציבור החרדי הוא טעון וקשה. מאוד קשה לי הקטע שכולם מורידים אותי בגלל היותי חוזרת בתשובה. ואלה שכבר מוכנים לגשת פוחדים אולי אני מדי "קיצונית" (אם משהו מוכן לתת הגדרה למילה). מה שמענין אותי, מדוע אתם פוסלים כ"כ את החוזרים בתשובה, למה אתם לא מקבלים אותם באמת?? למה רק בסמינרים ובהרצאות אתם מתיחסים לחוזרים בתשובה כמו אחים וברגע שהם טיפטיפה חזרו וכבר כאילו "חרדים", אתם לא מקבלים אותם כחרדים, וההגדרה שלהם היא"חוזרים בתשובה", הרי אנחנו עושים את הנכון והרצוי. לפני כמה זמן נפגשתי עם בחור חרדי, שכמובן הודיעו לי שהוא "התפשר" בגלל שיש לו בעיה מסוימת, ונגש לשידוך, במשך כל הפגישה,הבחור רק דרש לי עד כמה חוזרים בתשובה הם קיצוניים, הם לא מוכנים שיהיה אינטרנט בבית , לא מוכנות רדיו, וכד'. אז הנה , אני יודעת שאני לא עושה בסיידר שאני גולשת, אבל הנה אני לא קיצונית. אבל ביננו, אני אמורה להחזיק אינטרנט בבית או לא?? בסופו של דבר הבחור הוריד אותי בשל היותי קיצונית. מענין אותי האם הבחורות החרדיות כ"כ "פתוחות"שאתם הוא יכול להסתדר? ולמה פתיחות אצליכם זה נקרא להחזיק אינטרנט ורדיו ולקרא את עמוס עוז ולשמע את שרית חדד? האם בכך אתם נקראים פתוחים? לדעתי פתיחות זה לקבל גם את אלו ששונים מכם ורוצים להיות כמוכם. מה הלבטים הגדולים לגשת לשידוך של חוזרים בתשובה, האם חטאנו בכך שחזרנו בתשובה?
הענין כואב לי מאוד, ומענין אותי מאוד תגובותיכם בנושא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2006 19:46 |
|
| |
קורבר אני לא מבין את הקטע שלך כל זוג חוזר בתשובה שמביא את הכתובה של ההורים לא נראה לי שיעשו לו בעיות
ועכשיו תחשבו על הסטיגמות מכיוון שונה יש בחור שהוא יכול לשבת וללמוד אבל הוא עצלן ובגלל כל הסטיגמות אין לו בררה והוא מתיישב ללמוד ואם לא היו כל הסטיגמות היינו מפסידים המון תלמידי חכמים כך שהרבה מן הסטיגמות(לא כולם) מאוד חשובים לעיצוב הציבור החרדי
קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום שידוכי חרדים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2006 21:15 |
|
| |
קורבר:
יושב פה אחד שלמד לדיינות בבית דין של העדה החרדית והוא טוען שאתה מדבר שטויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 07:58 |
|
| |
גילי,
לא הבנתי, על מה מדבר החפץ חיים?
בודאי שנזעמתי בתגובות של קורבר! הרי מדובר ב"דיני נפשות" וחייבים להגיב במלוא הרצינות והנחרצות נגד אדיוט כזה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2006 14:02 |
|
| |
שלום לכולם אחד מראשי הישיבות החשובים התחתן בזיווג שני עם בעלת תשובה ומישהו יעיז להגיד שהתחתן עם ספק ממזרת?!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 13:05 |
|
| |
בס"ד
רולי אין מילים בפי מלבד שאת צודקת במאת האחוזים, כידוע אין ציבור שרק טוב בו ולכל ציבור יש את הדברים הטפשיים
אצלו אני מצד אחד יכול להבין שיש כאלו עם בקשות מאד מסוימות לשידוך זה או אחר עקב הסטיגמות ומאידך זה לא
יעלה על הדעת שציבור שלם ינדה את אלו שאינם כך מלידה ותמיד הם יחשבו חרדים סוג ב' וג' ,עד מתי?! עד מתי השידוכין
בציבור החרדי יהיו לאור נסיבות חיצוניות שאין בהם ממש?! עד מתי יופלו לרעה כל מיני ציבורים ועדות בעולם הישיבות
והסמינרים?! בושה וחרפה!!!!! אני אישית חוויתי את זה על עצמי. היום בחור ישיבה ב"ה כמה שנים טובות ואף למדתי
ולומד בישיבות מאד נחשבות בצפון בעולם החרדי ועם זאת אני עדין רואה את אותה תופעה של אי קבלת בחור בשידוכין
או בישיבה כי הוא ספרדי או דת"ל לשעבר או לחילופין בעל תשובה ואני מנסה לרדת לעומק סברת אותם חרדים ולא מצליח
הרי אם אותו אחד הוא שומר תורה ומצוות,או אם אותה בחורה למדה במוסד חרדי או לפחות מתנהגת ונראית כחרדית,אם
אותם בחורים מסוגלים תכל'ס ללמד ולהתוכח על סוגיות בש"ס ובדברי הראשונים והאחרונים אז מה זה משנה באותו רגע
אם הוא או היא היו בישיבה קטנה ,סמינר,ישיבה תיכונית ,בי"ס רגיל וכו'...הרי שאין הבדל למעשה לאחר שהאדם כבר מושרש
כל כך עמוק בציבור וחי ומתנהג כמוהם. ועוד יותר אפשר לומר שעצם זה שהוא בעל תשובה הקב"ה מקבל אותו יותר מכל
חרדי אחר שחי ככה מלידה בצורה מובנת מאליה אז..אם ריבונו של עולם רואה באותו אדם יותר מצדיק גמור ,הציבור לא כל
שכן?! ממש מרתיח וכואב ,גם עצם העובדה שהציבור החרדי כן נשמע לרבניו והולך אחריהם בדביקות. וידוע כמה שהרבנים
עוררו על הדברים בצורה בל תתואר ולא נעשה דבר! כנראה שזה יישאר טמוע בציבור בדיוק כמו הפיאות הנוכריות,הפלאפונים
ההפליה,העישון , היחס במוסדות וכו' וכו'. לא באתי חס ושלום להוכיח אף אחד אלא רק להציג את הדברים כמות שהם בדיוק!
ורולי5 כמה שאני מבין אותך ואני כל כך מבין אותך שכן מכיון ולי היתה תקופה קצרה בחיי בה לא הייתי לגמרי חרדי מלידה
מכל מיני בחינות סתמיות (לשיטתם בלבד) לכן התייחסו אלי כך (אע"פ שלומד בישיבות טובות והייתי בתלמוד תורה וכו')
אין לי יותר מה לומר מלבד שבטוח אני שהקב"ה ישלם לאותם בעלי סטיגמות ויש לצערינו ה-מ-ו-ן שחלקם אף מורי דרך
המעודדים זאת ה' ירחם ויציל. בעולם האמת על כך שלא קבלו את אותם סוגים כמו שצריך לקבל ויש בזה משום עבירה
על מצוות עשה ולא תעשה חמורות ביותר שבתורה ויותר מכך ריחוק הגאולה העתידה וביאת משיח צדקינו
שהציבור החרדי יידע ימים טובים יותר ונזכה לישועת ה' ושכל אחד ימצא זיווגו הגון במהרה מן השמיים
נ.ב :מבקש מחילה אם פגעתי בסגנון כתיבתי זה בחברי הפורום, באתי לעורר בעיקר גם את עצמי ולהציג את הדברים
כמות שהם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 13:18 |
|
| |
ברוך הבא בחורישיבה(בדרך כלל זה התפקיד של ישפאי) אתה צודק מבחינת העולם החרדי ( ולא כולם אני לא מכלילה) כל עוד נולדת לא חרדי -יהיו ספקות לגביך לאורך כל החיים וזה ממש לא צודק
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 14:22 |
|
| |
בחורישיבה,
אני מרגיש את הכאב שלך מתוך מה שכתבת! ואם נדון במה שכתבת באופן אוביקטיבי לבד ומנותק לגמרי מהמציאות, אזי אתה צודק במליון אחוזים!
אבל יש צד שני למטבע, אספקט סוביקטיבי שאי אפשר להתעלם ממנו! הרי אנחנו לא חיים בואקום. כשמתחתנים יש הרבה אלמנטים שצריכים לקחת בחשבון, כגון מנהגים (מנהגים חסידיים ומנהגים ליטאים ומנהגים של עדות המזרח למיניהן) ואי אפשר להתעלם מהם ולטאטות אותם מתחת לשטיח. יש גם ענין שלא מתחתנים רק עם בן זוג כי אם גם מתחתנים בתוך משפחה. לא כל אחד או אחת מסוגל\ת להכנס למשפחה לא חרדית או אפילו חילונית. יש גם ענין של תרבות שמאוד חשוב, ולא רק שינויי תרבות בין עידות. יש הבדיל עצום בין תרבות הבעלי תשובה לבין תרבות החרדים מלידה בתוך משפחה חרדית מלידה. ויש עוד ענינים ואין כאן מקומו להאריך.
אם לוקחים בחשבון את כל הנושאים האלו אז רואים שהדברים לא כל כך פשוטים ונכונים כמו שאתה ניסית לתאר והשאלות שלך לא כל כך בלתי נתינות לתשובה כמו שתארת.
אני מאוד מקוה שתצליח לגדול בתורה ויראת שמים ושתשתדך עם בחורה טובה (אפילו מצויינת!) ותקימו ביחד בית נאמן בישראל לתפארת!
בהצלחה ....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 16:34 |
|
| |
בס"ד
מוטי ידידי היקר , אני מגיב בצורה מנותקת מהמציאות?! אתה יודע מה קורה היום בדיוק?! אולי בכלל לא הבנת את תוכן
דבריי ואני מתנצל אם לא הסברתי אותם נכון אך אומר זאת שוב, אני לא מתנתק מעצם העובדה שיש מנהגים ויש תרבויות
ויש עוד דברים וכו' וכו'. רק דברתי על הבעיות והצגתי אותן באופן כללי בלבד, ונכון שאכן יש ביקוש מסוים ויש עדות
מגוונות ומנהגים אלו ואחרים וכו' אך אמור לי האם זה מוצדק בכל המקרים כדי להתפס על כך? האם זה הכרחי ומספיק
בשביל שציבורים שלמים לא יצליחו בשידוכין ויהיו וירגישו מנודים מהחברה החרדית על כל גווניה? על זה אני מתרעם כל כך!
הרי אם לא יהיה גיוון של דברים אלו ואחרים מעולם לא תבוא אחדות ולא יבוא השילוב האמיתי והסופי של כל הקבוצות
האלו כמו חוזרים בתשובה וכו'. וזה לא ניתוק מהמציאות זוהי המציאות המרה כל כך! לא אמרתי שכולם כך חס ושלום אלא
שפשוט ברוב המקרים ,על סמך דברים חיצוניים אלו ואחרים דוחים על הסף ומראש את כל הציבור עליו אני מדבר וזה כבר
לא מוצדק! מה עוד שהמקרים שיותר ויותר חרה לי עליהם אם שמת לב הם המקרים שברוב הפעמים אותו בעל תשובה
או דת"ל לשעבר או מתחזק זה או אחר כבר מציע את עצמו לאחר שהוא נטמע והשתרש כל כך בציבור עד שלא ניכר עליו
כלל כי עברו שונה מחרדי מלידה ובכל זאת נתפסים לכך! גם אם יש סיבות כמו מנהגים וכו' הרי שבמקרים אלו כבר אין
מקומם מוצדק! לא אמרתי שאין טעם בדבריך חלילה וכי אין בעיות כמו שאתה מציג .רק צריך לקחת אותן בפרופורציות ובאילו
מקרים מדובר ולא להתפס לדעות קדומות ,סטיגמות ותפיסות אלו ואחרות למיניהן !מקווה שהבנת אותי שאני דברתי על מקרים
מסוימים ועל בעיות שיש אותן סה"כ בציבור ושהשתרשו בו ולכן הם כל כך מציאותיות ולא התייחסתי באופן אובייקטיבי וחסר
כל שחר ,אלא הצגתי את המציאות בהרבה מקרים ואת דעתי האישית וכמו כן את המקרים בהם גם הסיבות שהבאת אינם
מוצדקים כלל וכלל לטעמי ולכן הכאב הוא כל כך גדול אע"פ שלא כולם הם ככה בציבור שלנו
נ.ב :תודה רבה על הברכה ויהי רצון שכולם ימצאו את זיווגם ההגון מתוך קדושה וטהרה על מנת לבנות בית על אדני התורה
בישראל 
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 07:21 |
|
| |
בחורישיבה,
קשה מאוד להתווכח עם אפילו מילה אחת שכתבת, ואנ חושב שאני מבין היטב את הכאב שלך ואת מה שאתה רוצה להביע. ואולי בעוד כמה דורות הדברים ישתנו. אבל איך שאני רואה את המפה, בדור שלנו לא נראה לי שיכול שינוי וצריכים להתמודד עם מה שיש!
שוב, ברכותי אליך שתצליח ותעלה בתורה ויראת שמים ותימצא זיווג מתאים לך ולשעיפותיך !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 11:10 |
|
| |
בס"ד
נכון מוטי היקר אתה צודק במאת האחוזים במה שכתבת לעיל. אמנם בד"כ תשובות כמו" ירידת הדורות ",ו"דברים
שהשתרשו" בחברה הם בד"כ לשאלות כאלה רק בגדר תירוצים ותו לא אך מה לעשות ולצערינו אלו התשובות שניתן
לתת לשאלות כמו שיש לחבר'ה שנכנסו לציבור שלנו וסובלים מעצם הבעיה . ושוב תודה אחי היקר על ברכתך
הכנה ואף אני מאחל לך הצלחה בכל אשר תפנה בהתאם לשאיפותיך. אני אמנם לא חוויתי
את הדברים על בשרי ממש מכיון ואני חרדי אך אני רק יכול להבין לבעלי התשובה והמתחזקים למיניהם לכאבם.
מקווה שכל אלו ואף אני בע"ה אמצא את זיווגי בהתאם לשאיפות כפי שצינת(ונראה לי ב"ה שיש משהו וזה מתבשל ) רק
צריך המון המון תפילה על זה אחי
וסעתא דשמייא כמו בכל ענין וקל וחומר על הענין הנ"ל וישועת ה' כהרף עין
תוקן על ידי - בחורישיבה - 21/08/2006 11:12:13
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 23:51 |
|
| |
בואו נקח את הנושא הזה עוד שלב התחתנתם יש ילדים. מזל טוב!
עכשיו אתם באים לבקר את הסבתא שהיא נשארה חילונית ואצלה קשה לשמור את הילד מכל מיני דברים נכון שאתם מסבירים לילד שסבתא לא גילתה עוד את האור וכו' וכו' או כל הסבר אחר אבל מחר הילד מגיע לתלמוד תורה ומספר לכל החברים שהוא ראה כך וכך אצל הסבתא מה עושים?
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 23:58 |
|
| |
זו הבעיה? שהוא יספר לחברים בחדר מה שהוא ראה אצל הסבתא?
גם להם ניתן להסביר אותו דבר - שישנם כאלו שאינם שומרים תומ"צ לע"ע ואי"ה יתעלו גם הם.
למה אסור שילדים ידעו שיש דבר כזה? למה בחדר מספרים לילדים שאלו הנוסעים בשבת הם גויים? צריך להתעלם מהמציאות?
או אולי הבעיה היא שהוא יספר לחברים על הסבתא ואז זה יפגע לו בשידוכים כי הבן שלו יספר לחברים על הסבתא רבה....
ישפאי - לפי דעתי הסיבה שהעלית היא לא הבעיה , הבעיה היא פשוט המנטליות
השונה כמו שכבר כתבו אחרים בעיה שמונעת שידוכים לא רק עם בעלי תשובה , אלא
גם עם עדות שונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 00:15 |
|
| |
אנטי_כולל לפני שאתה תוקף את ישפאי הבנת בכלל את מה שהוא אמר?.. ישפאי העלה פה נקודה מאוד חשובה זה לא רק הקטע מה הילד יגיד בגן או בתלמוד תורה אלא הסבתא לאו דווקא מקפידה על קלה כבחמורה הרבה פעמים הילד יכול לאכול שם דברים שההורים לא רוצים שיאכל (ז"א זו לא כשרות חזקה כמו שהם רגילים) הוא יכול לראות שם טלויזיה ואז לספר בגן ולהתסיס את הילדים גם הגדולים.. או להפגש עם בני דודיו החילונים ואז יהיה קשה להסביר לו למה הוא שונה מהם..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 01:25 |
|
| |
אנטי כולל דבר ראשון ברוך הבא (גילו לי שיש אייקונים בתגובה מהירה ) לעניינינו מאותו סיבה שאני לא מעוניין במודעות נגד מצעד התועבה אני לא מעוניין שהילדים שלי ידעו מה משדרים בטלוויזיה עד שיגדלו וידעו להבדיל הין הטמא ובין הטהור
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
|