בית פורומים שידוכי חרדים

שלום לכל אנשי נשי וטפי שקוראים את הפורום - חדש + שאלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2006 13:58 לינק ישיר 
שלום לכל אנשי נשי וטפי שקוראים את הפורום - חדש + שאלה

שלום לכולכם, שמחתי לבקר בפורום שבפעם האחרונה שביקרתי בו עוד היה בחיתוליו.... גדל הנער, קיבל פולקעס... כן כן האלה מלאי הכפלים שיש לתינוקות.... בקיצור קרם עור ואף נשתרך בגידים.... כמו שנאמר "בעור ובשר תלבישני ובעצמות וגידים תשוככני"......... לא הבנתם מקשור? לונורא....

ובכן, שאלתי היא כזו, אני בחורצ'יק בן 21 שעבר לא מעט בחייו הקצרים, החל מחיזוק אדיר, ממשיך בהכרויות אינטרנטיות לא רצויות, יציאה מזה בשעה טובה ומוצלחת (חודשיים נקי), וחזרה לשטייגען אדיר, עכשיו הנקודה היא כזו, בהמלצת הרבנים שעזרו לי אני אמור להתחיל שידוכים אוטוטו לקראת סוף הקיץ, הבעיה היא כזו, שיחסי עם הורי או ליתר דיוק עם אימי, אינם מן המשובחים בלשון המעטה, ולדעתי, ותסלחו לי על הביטוי, היא לא 100 ואפילו 50 בקושי הייתי נותן לה.... אני יודע שזו חוצפה לומר את זה, אבל זה מה יש! היא אשה קשת יום, שעשתה לי הרבה טוב בחיים, אבל גם הרבה רע.... וזה גורם לי לחשוב, בעצם למה לי כל הצרה הזו? נכון, החיים בבדידות קשים מאד, ובמיוחד למישהו כמוני שאכן טעם טעמה של שותפות מסוימת (אגב, את סיפורי אולי אביא בהזדמנות, אבל רק זאת אומר, שאף אחד בעולם לא ידע על אותו קשר, ככה שהבעיות שלי עם הורי לא קשורות לנ"ל) , אבל האם זה לא סיכון גדול מדי שמא אני אפול על אשה כמו אמא שלי....???????? זה מפחיד אותי מאד!!!
אני אמנם יודע שיש שיאמרו שזה קשור באופן ישיר לזה שהיה לי קשר עם בחורה בעבר, ולא אכחיש, כי זה בהחלט השפיע! הקשר הזה לימד אותי כמה זמן לוקח להכיר באמת אנשים, על כל מאויהים, הלך מחשבתם וכו' וכו', זה גם גרם לי דברים חשובים כמו למשל ללמוד עד כמה המין השני יכול לשנות את עצמו בקליק, ממבט מתחסד למבט מתנכר וכו מתצוגה נועזת לתצוגה מצטנעת..... אבל זה כבר נושא אחר. בכל אופן אני לא רואה ומבין איך אני אוכל לסגור את כל החששות האלו ע"י כמה פגישות מחויכות בלובים מוארים ובסמטאות המכביה.
אמנם, איש חכם פעם אמר לי בשם הגר"ש וולבה זצוק"ל, שכתוב שבת קול יוצאת מהר חורב ואומרת בת פלוני לפלוני (אגב, יש לי כמה ווארטים על הענין אבל בהזדמנות...), והקשה הרב זצ"ל, הרי ידוע שאין בת קול יוצאת אלא אם כן יש מישהו ששומע אותה, ואת בת קול זו מי שומע??? ועוד הקשה, כיצד בחור מעז לסגור אחרי כמה פגישות עם בחורה שהוא עדין לא מכיר??? אלא , תירץ הרב, שהבחור הזה שעומד בפני הסגירה, הוא הוא ששומע את הבת קול!!!!!!!! והדברים נפלאים, אבל עדין, אני מאד חושש, בבקשה תענו לי על זה.

אשמח לקרא את תגובותיכם/ן
בתודה מראש, איציק

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 10:41 לינק ישיר 

למה לא רואים כלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 10:48 לינק ישיר 

Nה קרה בינך ובין אמא שלך?
ואם אביך הקשרים שלך טובים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 14:50 לינק ישיר 

לבגברי
ברוך הבא לפורום

השאלה שלך נחלקת שנים
1) זה החשש שלך ממציאת בת זוג שאינה טובה
ועל זה כבר אמרה הגמרא "כל רעה ולא אישה רעה"
כי זו הצרה הכי גדולה שיכולה ליהיות לבן אדם בעולמנו
והפיתרון
למצוא חן בעיני ה' יתברך ולהתחזק במצוותיו
ו.....המון תפילות
תפילה
ושוב תפילה

2) זה הקשר שלך בינך לאמא שלך
בא נסתכל שניה מהצד של האמא
היא גידלה ילד קיוותה בכל ליבה שיהיה תלמיד חכם
אם לא תלמיד חכם לפחות קובע עיתים בתורה ומוצא חן בפני אלוקים ואדם
והנה קם ילדה ועושה מעשים שהיא לא יודעת מי לימד אותו
היא בצער גדול ויכולה לעשות טעויות
ויש עוד שיקול
זה הילדים האחרים
 (אולי התיאשה ממך ח"ו)
אתה לא בן יחיד ואתה יכול לקלקל לה את שאר הילדים
לכן עשתה מה שעשתה בשביל להרחיק את שאר ילדיה ממעשים אשר לא חינכה אליהם

והפיתרון פשוט
לדבר
תיגש לאמא שלך ותדבר אשר על ליבך
תגיד שאתה מתחזק ומקווה להתחזק יותר ורוצה להבין כמה דברים שהיא עשתה
בכל בנחת בלי צעקות תשמיע לה את דעתך
ותשמע את דעתה אני בטוח שתגיעו לעמק השווה
רוב המריבות בין בני האדם לא היו מתחילים אם היו מקשיבים מההתחלה

ועוד דבר
תפילה לקב"ה שיפתח את ליבך ולב אמך לשמוע ולהבין אחד את השניה
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי חבר פורום שידוכי חרדים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2006 15:13 לינק ישיר 

לבגברי:

אני מצטער לשמוע על הסבל שלך. לפי מה שאתה מתאר הרי שיש סטטיסטיקות בנושא. הסטטיסטיקה אומרת, שבן (או בת) שבאים מבית שהתעללו בהם פיזית או נפשית, מתחתנים עם בן זוג שיתעלל בהם. זאת אומרת, לפי מצבך כרגע, יש סיכוי ניכר שאם תצא עם בחורה ותתחתן, דוקא אותה אחת שתמרר לך את החיים תמצא חן בעיניך. הסיבה לזה הוא (אני כותב בצורה שטחית), בגלל, שכמו שאמרת, קבלת דברים טובים וגם דברים רעים מהאמא. יוצא שאתה מזהה רוע עם טוב, דהיינו שהרוע מעורר אצלך גם רגשות חיוביים. כשאתה נפגש דוקא עם אשה רעה, היא מזכירה לך תוך כדי גם את הצדדים הטובים של האמא, ויש לך סיבה לימשך אליה. לעומת זאת, כשאתה נפגש עם אשה טובה, היא לא מזכירה לך הרבה ואתה אפילו לא יכול לזהות את הטוב הזה, כי הרי אתה לא חווית את הטוב בצורה חיובית, ולפיכך אשה כזאת לא מושכת אותך. יש לציין שכל התהליך הזה הוא בתת הכרה, ואין האדם שולט בו. יש עוד הרבה סיבות למה דוקא אנשים שמתעללים בהם, מתחתנים עם אנשים שימשיכו להתעלל בהם, אבל אני מדבר בקיצור מאד.

יש כמה דברים שאפשר לעשות במצב כזה.

א. ללכת לטיפול מקצועי שיעזור לך לזהות ולהפריד בין הטוב והרע.

ב. לצאת לרחוב ולהכיר נשים טובות, שהחוויה שלך אתן יהיו טובות מאד. כך תלמד לדעת מה עושה לך טוב.

ג. לזהות מתי רע לך. דהיינו אפשר להתעלל באדם עד כמה שהוא נותן לאנשים להתעלל בו. אז, אם אתה יוצא עם בחורה והיא מדברת לא יפה, לזהות את זה כדבר שלילי, ולא לקבל את זה כהתנהגות סבירה.

כתבתי בקיצור, אבל אני מאד ממליץ שתלך לדבר על הנושא עם בעל מקצוע (לא עם "רב" ולא עם "אחד שמבין בשלום בית"), פשוט בכדי להבין את האתגר שניצב בפניך ומה עליך לעשות. אח"כ תוכל להחליט איך אתה רוצה להתקדם, אם על ידי טיפול או כל דרך אחרת.

הרבה הצלחה וכל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שלום לכל אנשי נשי וטפי שקוראים את הפורום - חדש + שאלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext