בית פורומים שידוכי חרדים

מהי ההגדרה של "פתוח"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/4/2008 22:08 לינק ישיר 

אחרי תקופה בשידוכים הצלחתי לנתח את המושג מודרני בעיני אנשים.
מודרני-ז"א מתלבש אופנתי. אפילו אם יש לו/לה יר"ש ומקפיד מאוד..... אם היא/הוא מתלבשים אופנתי....
הם יחשבו למודרנים. אנשים רואים רק חיצוניות.
פתוח זה אחד שפתוח לעולם. אחד שמבין ענין... שאפשר לדבר איתו על הכול ולא קשור למראה חיצוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2009 14:58 לינק ישיר 

אני חושבת שפתוח הכוונה לגישה בריאה לחיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 13:21 לינק ישיר 

בס"ד

אני שוב מזכיר, יש לכם מה לכתוב בשמחה וכמה שיותר.
אין לכם מה לכתוב אל תסיטו סתם את דיון האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/1/2009 23:57 לינק ישיר 

איי.. אל תחפשו אנשים מודרנים... כל המודרניות הזו זה בעצם הליכה בחוקות הגוים...יהודים לא אמורים ליהיות "מודרנים" ללכת אחרי אופנות מטופשות עם מותגים דבילים זה לא מהות של יהודי..המהות שלו זה הפנימיות היראת שמיים...אל תחפשו אנשים מודרנים...במילים אחרות מתקדמים.
מתקדם? מת-קדם
פרימטיב? פרי- מטיב
חפשו אנשים עם יראת שמיים לא עם רדיפה אחרי אופנות קריירה ושטויות...הכל הבל הבלים...
אתם באמת חושבים שהמשיח יגיע הוא יקבל אנשים לפי ההתקדמות שלהם? לפי המודרניות? הוא יחפש אנשים יראי שמיים שלא הלכו בחוקות הגויים אלא רק בחוקות ה' יתברך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/1/2009 00:46 לינק ישיר 

ליאורר1234 כתב:
איי.. אל תחפשו אנשים מודרנים... כל המודרניות הזו זה בעצם הליכה בחוקות הגוים...יהודים לא אמורים ליהיות "מודרנים" ללכת אחרי אופנות מטופשות עם מותגים דבילים זה לא מהות של יהודי..המהות שלו זה הפנימיות היראת שמיים...אל תחפשו אנשים מודרנים...במילים אחרות מתקדמים.
מתקדם? מת-קדם
פרימטיב? פרי- מטיב
חפשו אנשים עם יראת שמיים לא עם רדיפה אחרי אופנות קריירה ושטויות...הכל הבל הבלים...
אתם באמת חושבים שהמשיח יגיע הוא יקבל אנשים לפי ההתקדמות שלהם? לפי המודרניות? הוא יחפש אנשים יראי שמיים שלא הלכו בחוקות הגויים אלא רק בחוקות ה' יתברך

אני לא ממש מסכים איתך ישנם בחורים  שגם מודרנים וגם יש להם יראת שמים גדולה ברוך ה'
אז ככה שזה לא בדיוק  קשור מודרני ליראת שמים !!!

ואני בתור בחור ישיבה מכיר כול מיני סגנונות של בחורים וישנם בחורים שגם מודרנים וגם צדיקים וישנם לא עלינו ההפך אז ככה שלא משנה איך הבחור מתלבש צריך לבדוק מי הבחור? ומה הבחור? לא איך ניראה הבחור (חיצוני מבחינת הלבוש )!!!

תוקן על ידי TASUSH ב- 28/01/2009 0:47:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/1/2009 19:10 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
פתוח זה ההיפך מסגור...

ואו איך עלית על זה??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2009 19:14 לינק ישיר 

מכייף,בא נאמר שנתת כאן תשובה די מתומצתת ונכונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2009 00:46 לינק ישיר 

אין לי סבלנות לקרוא את כל האשכול כי אני מראש יודעת שהנושא הזה מעצבן אותי.
מרגיז אותי שכל אחד משתמש במושג הזה כרצונו ובטוח שרק הוא יודע למה הכוונה והיכן בדיוק ההבדל.
אז סתם אעשה לי סדר, איך אני רואה את הדברים.

פתוח רצוי בעייני הוא בחור אינטלגנט שיודע דבר או שניים שלא למדו בישיבה. מכיר מעט עולם , מכבד אנשים עם רעיונות אחרים, וכו'.
פתוח שלא מעוניינת בו הוא אחד עם השקפות שונות, פזילות לחברות אחרות, בעל דיעות עצמאיות יותר מידי, גם בדברים שבקדושה וכו'.

מודרני שלא מפריע לי הוא אחד שיזכה לתואר הזה בגלל שמקפיד על לבוש ומראה נאה. להיפך, זה חשוב בעייני. בגבול הטעם הטוב כמובן. אין בזה כל רע.
מודרני שלא מקובל עלי הוא אחד ששקוע בהבלי עולם כגין ספורט, קניונים וכו'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 17:53 לינק ישיר 

אני מסכימה לחלוטין עם נועה, ומוסיפה, שיכול להיות בחור שלומד יומם ולילה, ירא שמיים אמיתי ועם זאת- פתוח. שזה אומר ראש גדול, רחבות אופקים, חוסר צמצום ועצמאות מחשבתית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מהי ההגדרה של "פתוח"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.