בית פורומים שידוכי חרדים

רישיון נהיגה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2006 22:57 לינק ישיר 

אחתתמימה

בקיצור:
1. תודה על ההבהרה בקשר לרב.

2.בתחילה את מצינת שכל מקרה נידון לגופו ושכל אחד ילך לפי רבותיו ומיד אח"כ את מאשימה חלק מן הרבנים והמשגיחים בישיבות הליטאיות באחריות לנפילות שידוכים

ואני שואל : למה את קוראת לזה נפילות? שמא אינם אלא הצלחות?   ואם תתעקשי ותאמרי שאלו נפילות למי את רוצה שנקשיב?!...............

3. אני מסכים בלב שלם שהכללות זה דבר מכוער..... אבל לכל דבר יש כלל ויש את היוצא ממנו.

4. אני שואל אותך ואת כולם בעצם: לו הייתם עומדים במקום רב/משגיח בישיבה ממוצעת (ויש ים בחורים) ואתה לא מכיר את הבחור השואל באופן אישי באמת, ושאלתו בפיו לגבי שידוך ולבחורה יש רשיון מה היתה תשובתך הכללית?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 00:20 לינק ישיר 

שינסו להפגש, אם אחרי פגישה שתיים עדיין מפריע לו שיש לה רישיון, סימן שהוא לא התחבר אליה והרשיון הוא רק "כלי עזר" או תרוץ נוסף להוריד אותה.

אתר "שידוכי חרדים"-כנסו ולא תוכלו לצאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 00:53 לינק ישיר 

בס"ד

משיב כהלכה.

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 14:21 לינק ישיר 

בס"ד
אחתתמימה

ההבהרות מעולות. תודה. 
-

באמת אני חושב שהבעיה פה היא התשובה הכללית החד משמעית שחלק מן הרבנים/משגיחים. (אני מכיר את המצב בשטח) נותנים שלכתחילה לא כדאי לשמוע על אחת עם רשיון. 
אולי אינני מחדש כלום אבל יש בזה הגיון והוא:

1. זה נתפס כלא צנוע- כל כבודה בת מלך פנימה. 

2.המושג של צניעות אינו מצטמצם רק כפשוטו, לדוגמא: הסביר לי פעם רב שבחור שנוסע על אופנוע (כבד) זה לא צנוע. זה כעין פריצת גדר. ודעתם בקשר לרשיון הוא על אותו הדרך (ובפרט לבחורה.) וזהו המושג כדת משה וישראל.  
רשיון ורכב אינם בעיה. כלומר: רשיון לבד וודאי שאינו בעיה. זה רק   כשאשה נוהגת הרבה אז הדיון נפתח.

אמנם היום שהדברים נשתנו והמצב הפוך - שבעצם ישנם הרבה נשים שמפרנסות את בעליהן (והנשים לא כתבו כתובה לבעליהן.....) א"כ המצב הנוכחי הוא שאולי בעצם העובדה שנשים היום יוצאות לעבוד לפרנס, וכל כבודה בת מלך קצת יצאה מן הפורפוציה המקובלת אלפי שנים, אולי זה כולל את זה שרשיון לבחורה זה בסדר.
*:namespace prefix = o />

תוקן על ידי - צבי613 - 18/07/2006 14:22:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 23:27 לינק ישיר 

אני מכירה אישית אשת ראש כולל שהיא נוהגת אומנם למדה במקום מאד פתוח אבל ילדיה לומדים בחרדים וכדו אין צורך לצור בעיות אם בחור מפריע לו שלבחורה יש רשיון סימן שהוא לא מספיק פתוח ואולי לא מתאים לה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רישיון נהיגה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.