|
|
| נשלח ב-17/8/2006 15:07 |
|
| |
איזו הערה?
אני לא חושב שלכתחילה יש ליצור קשר באופן עצמאי, גם לאותה בחורה לא היה כדאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2006 17:05 |
|
| |
חולמת בהקיץ הוא לא התחמק הוא הביא לך ת'תשובה הנכונה ביותר... אם הוא היה הזיווג שלה משמיים היו מסדרים לה..אבל הוא לא הוא של חברתה ועליה לחיות עם זה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2006 17:56 |
|
| |
חולמת בהקיץ,
נעים להכיר. אני חדשה פה.
בקשר לסיפור של חברה שלך,
אם התכוונת לומר, שהוא בחור טוב וירא שמים, ולמרות זאת הסתכל עליה, אז תדעי שגם זה קורה לכל אחד (כמעט), באוטובוס או בתור ל.. פתאום את רואה מישהו שמושך לך את העין.
אם היא הצטערה שלא יצרה שיחה עם הבחור שחברה שלה התארסה איתו בסוף, תגידי לה שהכל משמים. ואם הוא היה שלה, הקב"ה היה מזמן אותו בדרכים כשרות..
שבת שלום לך ולכולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2006 18:07 |
|
| |
אי לכך ובהתאם לזאת, פגישה באמצעות שדכן ומאפשר לברר קודם ההכרות האישית את הסוגיות הנ"ל ולוודא יש התאמה חיצונית-שכלית, ורק לאחר מכן להיפגש ולבדוק אם קיימת גם התאמה רגשית ואישית.
הציטוט הנל מובא מפי חולמתבהקיץ.מותק,את באמת חולמת בהקיץ....
באמת נראה לך שאם את הולכת להשתדך דרך שדכן/ית אז זהו את מסודרת?זאת אומרת שבטוח מביאים לך בחור שחושב אותו דבר כמוך ויש לו את אותן ההשקפות שלך?
חחחחח.....
אל תביני אותי לא נכון,אני גם אצא דרך שידוך אבל סתם כדי שלא תשלי את עצמך יותר מדי,
השדכן או השדכנית,באמת נראה לך שהם מכירים את הבחור או הבחורה כל כך טוב שהם יודעים את ההשקפות שלהם??את הדעות שלהם??
השדכן הוא אדם שהיה בברית שלך או בקידוש שלך,פגש בך בגיל השידוכים ברחוב והחליט לעשות עליך כסף...
ועוד דבר,את יודעת כמה פעמים מחליפים דעות ומחשבות בגיל הזה?סך הכל מה זה 19?20?21?22?23?
זה כלום!זה ילדים ממש...הדעות מתחלפות על ימין ועל שמאל.
אז כן,אני אצא בעזרת ה' דרך שדכן/ית אבל אני לא משלה את עצמי שהבחור שיציעו לי יתאים לי בצורה,איך קראת לזה?..."חיצונית-שכלית"?......
תתעוררי את וכל אלה שממשיכים לנפח לעצמם בועות עגלגלות מלאות בפנטזיות וחלומות....
בקשר אליך מר דבש
משום מה,אני במקרה אמריקאית שנטשה את הגולה לפני מספר שנים,ולא זכור לי שאצלנו זה מותר ומקובל לדבר עם בחורים בבית הכנסת.... לא רק שלא זכור לי,אלא גם היום,במשך הביקורים הממושכים שלי בארץ מולדתי,הבחורים אינם מדברים עם הבחורות,אלא אם כן מכירים דרך המשפחה,וכו...ממש כמו בארץ. ובטח אבל בטח בטח שלא נעלבתי אם בחור לא אמר לי שלום.... אמנם אמריקה-"ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות" אבל המשפט הזה לא כולל אותנו,החרדים...
א גוט שעבאס
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2006 18:25 |
|
| |
עזר כנגדו... לגבי ההתחלה שלך אני איתך...
לגבי מה שאמרת לי אני לא יודע איפה היית אבל אני יודע מה המצב בדי. סי. טינק-בניו ג'רזי ובבולטימור ובדרום אמריקה צ'ילה וברזיל...אכן בארגנטינה המצב לא כך ויש להם שם קהילה חזקה ואפילו יש להם שם מקדונלס כשר!!! במיאמי גם המצב לא מי יודע מה מההתרשמות שלי אבל לא הייתי שם הרבה...הכל תלוי במקום פשוט שבישראל מצב כזה לא קיים אצל חובשי הכיפות השחורות ושם כן
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2006 08:49 |
|
| |
אני גם נולדתי וגדלתי בארה"ב ואני חושב שיש פאר עצום ממה שהולך באיזור של ניו-יורק, ששם הציבור החרדי די דומה בהתנהגותו ממה שיש בארץ, וממה שהולך מחוץ לניו-יורק - כגון העדים שציין דבש - ששם הציבור החרדי (כמובן לא ב-100%) מתנהג קצת יותר בליבירליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 14:09 |
|
| |
חולמת, אין אדם נוגע במוכן לחברו.... נראה לי שזה תקף גם לגבי שידוכים!!!!! מסתבר שהוא פשוט לא הזיווג שלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 15:34 |
|
| |
השאלה היתה שאלה עקרונית.
אני בעצמי גם גורסת שהדרך האידיאלית להכיר היא ע"י שידוך (עיינו בהודעתי הראשונה בעמוד הקודם), אך בכל זאת אני מוצאת שאי אפשר לפסול לחלוטין על הסף הכרות אקראית, כאשר מדובר על שני אנשים בוגרים וכאשר המטרה הרצינית.
היתה לי חברה שהתחתנה עם החונך של אחיה. אז נכון, הם לא הכירו "בשידוך", אבל הכירו בדרך מכובדת, וההורים תמכו.
ולגבי הטענה של "אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", זו באמת טענה נכונה, אבל כנגדה אפשר להציב את "שמא יקדימנו אחר"...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 20:49 |
|
| |
לדעתי אם הם היו יוצרים קשר בכזאת צורה, זה היה יכול להיגרר לקשר סתם ושניהם היו יורדים ברמה הרוחנית שלהם, ובסוף לא היה יוצא מזה כלום.
אז אין לעשות.. או שידוך, או כלום..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2006 14:25 |
|
| |
אני התחתנתי שלא בשידוך!
|
|
|