בית פורומים שידוכי חרדים

לשבת ליד בחור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2006 14:24 לינק ישיר 
לשבת ליד בחור

בשבוע שעבר התתפתח דיון רציני בעיניין ללא תוצאות הייתי רוצה לשתף אתכם גם...

חברה שלי אמרה שהיא לא תתישב ליד בחור אפילו בפגישות וכדי לחזק את זה היא אמרה שאפילו ליד גיסה היא לא תשב.
מזה התחיל כל הדיון.

האם יש לבנות בעיה לשבת ליד גיס, בן דוד, דוד וכו'...?

היא טענה שאם הישיבה היא כל אחד על כיסא נפרד, אז היא תתרחק מעט ותשב אך, בספה היא לא תתישב ליד גיס/דוד/וכו' כמו כן היא לא תשב באוטובוס או במטוס ליד גבר בחיים גם אם זה המקום היחיד שיהיה פנוי והיא תעמוד כל הנסיעה או שתחליף מקום עד שהכל יסתדר.
בתוך המשפחה המורחבת שלה כשכולם יושבים ומדברים ומשהו מצטרף באמצע אז כולם זזים ומסדרים כדי שלא יווצר מצב שבת תשב ליד גבר שהוא לא אחיה או אבא שלה או סבא שלה...

האם זה נורמלי? ובכלל יש בעיה לבנות לשבת ליד גבר? ומה עם הפגישות גם אז אסור לשבת ליד הבחור רק ממולו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 14:43 לינק ישיר 

פוקהנט,

צריך להבחין כאן בין ההלכה היבשה (אם יש בכלל דבר כזה "הלכה יבשה") לבין גדרי הצניעות שכל ציבור נוהג בו. 

לפי כל מה שאני למדתי אין איסור הלכתי לבחור ולבחורה לשבת זה בצד זה ללא מגע פיזית (ולא כמו בהלכות נדה בין איש לאישתו שבנדתה בודאי אסור להם לשבת על ספה אחת או מטה אחת אפילו ללא מגע ביניהם - אפילו אסור שישבו בשתי מיטות נפרדות כל עוד אפילו רק המצעים נוגעים זה בזה!). אחד התנאים לאיסור נגיעה הוא נגיעה של חיבה. ושוב, ככה מופיעה בשו"ע! וזה ההלכה היבשה (שוב, אם יש דבר כזה בכלל).

אבל, כמעט כל הציבורים החרדיים - חסידיים וליטאים - נוהגים שזה לא בגדר הצנוע שבחור ובחורה - אפילו בפגישות הראשוניות שאין שום קשר הרגשתי ביניהם - לשבת בצורה שיש קירבה ביניהם.

אני לא רואה שום הבדיל בין גיס\ה לסתם בחור\ה. אצלנו גם לא משיבים בני דודים ביחד (ז"א בן דוד ליד בת דוד וכו) וגם לא אחינים ודודים (ז"א דוד ליד אחינית או דודה ליד אחין) בארוכות משותפות. אולי במשפחות יותר מודרניות נוהגים אחרת, אינני בקי בענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 14:49 לינק ישיר 

בארוחות משותפות ברור שלא. כך זה גם אצלינו אך מה בנוגע לסתם ישיבה משפחתית- מורחבת? האם גם אז יש בעיה?

ולפי דבריך, יש בעיה לשבת ליד עם בחור בפגישות על ספסל אלא אם כן כל אחד יושב בקצה שני...?! תוקן על ידי - פוקהנט - 20/08/2006 14:50:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 14:58 לינק ישיר 

בס"ד

לא נותר אלא להסכים עם דברי מוטי רק שארצה לומר כמה דברים בעניין. קודם כל אכן ההלכה היא לא "יבשה" -תלוי

במקרה וגדרי הצניעות המדוברים אך מכיון ואכן בציבור חרדי עסקינן הרי שהדבר ברור שכמו שאין זה מקובל (וכנראה אצל

הרוב בציבור אם לא כולם) לשבת ליד הבת דוד או הגיס וכו' כך בפגישות אין זה מקובל . אך ניתן לציין ולומר כי אכן ישנן

זוגות שיושבים אחד ליד השניה בצורה בה לא נוצר מצב של נגיעה של חיבה אך כמובן יש להפריד פה בין זוגות שיוצאים

ובאיזה שלב לבין מאורסים למשל. אני אישית וגם חברים ככל הידוע ,נמנעים מלהגיע למצב כזה ואף זכור לי שהיו פגישות

שאף הבחורה עצמה לא הסכימה להפגש במקום שאי אפשר לשבת בו אחד מול השני. לדעתי זה גם תלוי בזוג עצמו (מודרני או לא למשל)

ולגבי ישיבה משפחתית  זה בודאי וודאי שלא! שכן אני מצדד בזה שככל שיש יותר קרבה כך הדבר יותר בעייתי

ולדברייך פוקהנט. אכן אמורה להיות בעיה בספסל  וככל הידוע לי יש להרחיק כמה שאפשר ואפילו כל אחד בצד אחר

תוקן על ידי - בחורישיבה - 20/08/2006 14:59:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 15:04 לינק ישיר 

פוקוהנט,

בארוחות משותפות ברור שלא. כך זה גם אצלינו אך מה בנוגע לסתם ישיבה משפחתית- מורחבת? האם גם אז יש בעיה?

אני לא מבין מה הכוונה שלך ל"ישיבה משפחתית מורחבת" - אולי תסבירי למה את מתכוונת.

ולפי דבריך, יש בעיה לשבת ליד עם בחור בפגישות על ספסל אלא אם כן כל אחד יושב בקצה שני...?!

תראי, אני חושב שזה לא חד משמעי. אני יודע שנוסעים באוטובוס יש בחורים שיעמדו ליד הספסל שבו יושבת הבחורה ויש שישבו ובפרט שהספסל מספיק רחב שלא יהיה מגע ביניהם. בנסיעה במונית רוב הבחורים יתנו לבחורה להכנס למושב האחורי והם ישבו במושב שליד הנהג - אמנם יש שיכנסו וישבו גם במושב האחורי - אבל במרחק מה. בפגישה בעצמה - למשל בלובי של מלון - בדרך כלל ישבו זה מול זו. בטח בכל ישיבה יש הנמנהגים שלה. כמו שיש שוני במנהג בין הישיבות איך החתן והכלה הולכים מהחופה לחדר הייחוד - יש ישיבות שנהוג לא ללכת יד ביד ויש ישיבות שדוקא כן הולכים יד ביד. (כמובן במדובר שהכלה לא נדה - והיום עם הטכנולוגיה והרפואה המתקדמת כמעט ואין מקרה שהכלה תהיה נדה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 15:28 לינק ישיר 

אני לא חושב שיש הכרעה, אך באופן כללי ראוי להתנהג בצניעות.

אם ישיבה ליד הגיס באה במקום בו אפשר למצוא בנקל מקום אחד, אין שום סיבה לשבת ליד הגיס. הלכות הצניעות עם הגיס זהות להלכות צניעות עם כל אדם אחר ואולי חמורות יותר.  אם ישיבה ליד הגיס תיצור אווירה של חופשיות מוחלטת בינו לבינה, שאת זה צריך למנוע ללא קשר לישיבה, אז ראוי להמנע מזה גם כשאין מקום אחר שזמין בקלות.

אין איסור מפורש לשבת ליד בחור אך בחורה שיש לה ראש על הכתפיים תדע מתי היא צריכה לוותר על הרעיון (מי הבחור? באיזה מצב? יש אפשרות אחרת?) ע"מ לשמור על צניעותה, שאת זה היא כן צריכה לעשות.

כך נלע"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 16:08 לינק ישיר 

חבר'ה תקשיבו
הלכתית אולי מותר בפועל אסור כי היום זה נכנס לגדרי צניעות...כמו שפעם בגד אדום היה לא צנוע כך גם היום איקס וואי לא צנוע

אני רוצה להגיד משהו (ואני יודע שגם על זה יתווכחו איתי)
אנשים פה לאחרונה בכוח מנסים לחפש את הצד ההלכתי וזה לא טוב ולא נכון כי בשביל הלכה הולכים לרב
מה גם שיש עוד הרבה פורומים ששמה אפשר להתווכח ולהביע דעה על כל מיני נושאים ושמה אפשר לראות שאנשים מחפשים לשמוע דעה זו או אחרת ולאו דווקא את ההלכה וגם אם כן אי אפשר לפסוק מכך כלום

תכלס מה שאני רוצה להגיד שלדעתי הפורום צריך להתמקד בשידוכין ומה שמסביב
ולא להביא נושאים של הלכה(אני לא מה נכון ומה לא וגם לאחרונה אני רואה בעוד פורומים חרדים שיש אנשים שבדווקא מביאים נושאים של הלכה וכל מיני דברים שהחרדים עושים בשקט ואני חושב שאת השקט לנושאים מסויימים כדאי להשאיר ואת ההלכות נשאיר לרבנים)
כמובן שאפשר להביא נושאים של הלכה אפשר להביא פסיקות אפשר להביא נושאים כמו מה חושבים על פאה אבל לא להכנס לצד ההלכתי
ופשוט פה זה נשמע שאנשים מנסים לשמוע את הצד ההלכתי מפה 
השאלה הזאת ספציפית נשמעת שאלה של רצון לשמוע תשובה ספציפית ואולי אפילו רק כדי לשמוע את דעותיהם של אנשים בנושא

אני חושב שאנשים מבינים אותי טוב טוב
אתם רוצים דוגמאות..?אני יכול להביא נושאים של שמירת נגיעה..הרי בפועל זה קשור..אפשר נושא של נידה...וכו' וכו' חבל להרחיב..
אני אומר שיש נושאים שגם אם הם קשורים אין טעם להביא אותם 

כל הנושאים שהעולם החרדי כביכול מתנגד אליהם ..הכרות וקשר סתמי ברחוב שמירת נגיעה ועוד שלל דברים שהעולם החרדי לא אוהב אותם אז בבקשה אין טעם להעלות אותם כי לרוב מטרות הדיון האלה יש בהם משהו פסול

הרי בנינו באמת זה לא משנה אם מותר או לא כל אחד ישב ליד מי שהוא חושב שמתאים לו אחת לא תשב בקושי ליד אח שלה ואחת תשב ליד בן דוד שביעי שלה

נ.ב. אם יש מישהו שמזדהה איתי או אפילו מבין מה אני מנסה להגיד אז בבקשה "שיתרגם" את זה כי אני לא יודע לנסח את זה הכי טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 16:44 לינק ישיר 

י_דבש ישר כוח!!!

לא נראה לי שיש צורך ל"תרגם" את דבריך.. יש דברים שלפעמים עדיף להשאירם בעמעום..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 17:00 לינק ישיר 

הי,

ישיבה ליד בחור,
לפי מה שאני יודעת: אם אין כל נגיעה אין שום בעייה.

אם הספה גדולה, אז מה הבעייה?

במונית, שיש בה שלושה מושבים מאחורה,
אין לדעתי בעייה שהבחור יישב ליד החלון הימני והבחורה בקצה השני, כלומר, ליד החלון השני.
ואם הבחור נוהג, אין בעייה שבחורה תשב במושב לידו. אם אין נגיעה אז מה הבעייה??

אם מישהי יכול לענות, אני אשמח.

ולגבי י_דבש, אין שום בעייה שיילבנו כאן סוגיות הלכתיות הקשורות בשידוכים,
למרות שזה לא רק קשור לשידוכים, אלא גם לתחומים אחרים. מטרת הפורום כוללת גם את זה.

יום טוב לכולם,

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/8/2006 17:23 לינק ישיר 

י_דבש,
-----------
יתכן ואתה צודק אך אם לא נדון בעניין ההלכתי של הדברים הפורום יהפוך למאגר דעות של החברים בו ותו לא!!.

כדי לאחד את כל הדעות חייבים את ההלכה.

ואין הפורום הופך ל"הלכה למעשה" ולא לתחליף להתיעצות עם רבנים! אלא רק תוספת.
לפעמים אנשים לא יודעים שיש בעיה במה שהם עושים אך כשהם קוראים את זה פה בפורום הם נוכחים לדעת בבעיה. כך שכן צריך לדבר על זה פה.

מה שאני מתכוונת שבציבור שלנו כשיש בעיה צריך את הדעה ההלכתית כדי להתמודד עם הבעיה.
אנחנו פה בפורום לא מביאים לרוב, את דעתם של הרבנים ושוב לרוב, יש פה חברים בפורום שלמדו קצת את הלכות החיים ויודעים קצת יותר, מי מלימוד ומי מנסיון ויכולים לעזור ולכן אני לא רואה שום עניין להפסיק את הדיון הזה
ולכן,

מוטי2דוס:
---------------
ישיבה משפחתית מורחבת פרושה שיושבים כל המשפחה המורחבת ומדברים לא בסעודה אלא סתם כך. אצלינו זה קורה בסוף כל שמחה משפחתית או בטיולים למשל...
האם אז יש בעיה שאני אשב ליד דוד שלי או גיסי?!
ואני מדברת על בעיה הלכתית כמובן!
מצד השכל אני מבינה שמן הראוי להמנע מזה.

אני זוכרת בילדותי שחזרתי מביה"ס והאוטובוס היה מלא עד 0 מקום ואיזה איש/בחור ישב ברבעיה ומלא בנות עמדו אז הוא אמר לנו שלפי ההלכה אין איסור לשבת ליד גבר כל עוד אין נגיעה של חיבה.
ברור שישיבה ליד גיסי לא מתירה לי לגעת!!! אני מדברת על עצם הישיבה ליד גבר האם מותר או אסור. או האם מה שהאיש אמר לנו אז.. היה נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 18:01 לינק ישיר 

בס"ד

י_דבש ואתוש18 אתם צודקים ולא צודקים

ז"א אכן לדבריך אתוש יש מקרים בהם לא צריך "לתרגם" ולכן עדיף להשאירם מעומעמים רק שאני אישית הייתי

שמח לשמוע את כל המכלול הזה של דעת הלכה דבר ראשון ולאחריה את מגוון הדיעות. מה שאני כן נוטה יותר

להסכים איתך זה שבמקרים מעין אלו ואחרים בשידוכים אכן עדיף להתייחס יותר למגוון הדיעות השונות ותו לא אך

אין מה לעשות ויש מקרים שחייבים לומר את דעת ההלכה גם אם היא לא למעשה שכן זה סה"כ פורום חרדי ולכן אני אישית

בטוח שבהרבה מקרים ישמחו לראת כאן קשת רחבה של דיעות +דעה הלכתית (גם אם היא לא נפקא מינא בהכרח למעשה)

ברור שתכל'ס מה שיעשו בפועל אותם אלו שירצו הלכה יילכו לרב בסופו של דבר ולא יבנו על שום פורום. אך זה לא אומר שעל
הכותבים כאן לא להעלות את דעת ההלכה אם היא בהחלט מתאימה. בקיצור אינני חולק לא על אתוש ולא על י_דבש

לגמריי רק שאני חושב שיש מקרים שחייבים "תרגום" או הבאת דעה הלכתית וכדומה ולכן אני רק דעת ביניים באשר

לתגובות שלהם

נ.ב: י_דבש אני מאד אוהב את תגובותייך סה"כ חזק וברוך!

וגם את אתוש18 אכן כותבת יפה מאד ולעניין

אשריכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2006 18:13 לינק ישיר 

יש פה כמה שמפספסים את הנקודה...
באמת טוב להעלות כל נושא אפילו נושאים של הלכה אבל מה אני אגיד לכם יש נושאים שעולים פה
שיש בהם משהו פסול ושהפואנטה שלהם ללא שום מטרת רווח חוץ מלהעלות נושא שלא מעלים אצל החרדים
 רק לשם השוואה דפדפו קצת אחורה ותראו על ההוא שכתב על שידוכים פרק ב' זה בן אדם שרואים שהוא כותב חרדי באמת ולא בא לעורר מעין דיון על נושא שסתם אין לו שום מטרה טובה אלא שזה באמת היה לקבלת דעות ולבטא אותם בצורה הנקיה ביותר (לא שחלילה את מדברים לא נקי)

מי שמבין ..מבין מי שלא שמישהו אחר יסביר להם.

תודה אתוש וצ'יבה-בוחר (:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 00:39 לינק ישיר 

בציבור החסידי אין מצב כזה שבחור ישב ליד בחורה
חוץ מאחות ואמא
גם בסעודות שבת

קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2006 17:27 לינק ישיר 

כל מה שאתם אומרים נכון אך לימוד אותי שההלכה אומרת שאין שום בעיה לשבת ליד אשה עם אין נגיעה, ויתר גרוע לשבת מאחורי אשה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2006 20:26 לינק ישיר 

שיר23 כתב:
נושא מענין...

מה קורה כשמתישב לידך באוטובוס גבר חילוני, צריך לקום? לרמז לו שימצא מקום אחר?

למצוא לעצמך מקום אחר..אין עבירה מפורשת לשבת לידך. זה שאת מחמירה לא אומר שהוא צריך למצוא מקום אחר.

בלי להתחיל עם הנושא של חילול ה' וזה..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לשבת ליד בחור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext