|
|
| נשלח ב-25/1/2009 21:35 |
|
| |
אני מעדיפה מורכב
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 22:26 |
|
| |
"מורכב" - למה הכוונה? אני מתייחסת למושג הזה בשונה מאלו שכתבו כאן לפני יובלות. הם מדברים עליו כאדם שסבל, התחשל, וכו'... הפירוש המילולי של המונח הזה שונה. מדובר באדם שיש בו כמה צדדים, שילוב של גוונים באישיות, כמו- בחור שטייגעניסט אבל מודרני מאוד בלבושו, בחור ירא שמיים אמיתי שגם אוהב מאוד טיולים בטבע, בחורה צנועה וחסודה השואפת לקריירה וכו'... אלו אנשים מעניינים,אפילו מרתקים, אבל בפירוש מורכבים. ההתאמה אליהם מעט קשה יותר. המועמד הפוטנציאלי אמור להסתדר עם שני כיוונים שלפעמים כמעט מנוגדים. כלומר, הוא עצמו צריך להיות כזה.
התפלספתי קצת. איתכם הסליחה. קורה.
אני מעדיפה בחור חלק יותר. החיים מספיק מורכבים גם ככה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 08:29 |
|
| |
אני מעדיפה בחור "פשוט" ונורמטיבי ולא "מורכב "עם כל מיני תכונות קיצוניות או כל מיני צלקות רגישות
או פצעים פתוחים שעלולים להפתח בשלב מסוים בחיים .
בחיים לא חסר צרות לא צריך להזמין אותם מקודם !
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 12:24 |
|
| |
מורכב זה אומר אחד שבוגר, אחד שבנה את עצמו, אחד שיודע מה הוא רוצה מעצמו, מה הוא מצפה בהמשך חייו, אחד שחלק, זה אחד שזרם עם החיים, אחד שלא בהכרח יודע מה החיים טומנים לו.
(ברוב המקרים, בכל אופן)
אעדיף את ה'מורכב'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 17:26 |
|
| |
אז אני באשכול הנכון עכשיו.... 22ליב מה שאת אומרת זה סתם באוויר, צלקות רגשיות וכו' - אדם שעבר דברים בחיים - במקביל למה שהוא עובר הוא גם מפתח דרך התמודדות. אם הצורה שהוא מתייחס לבעיות שלו, או בכלל , היא נכונה, אין לו מינוסים. הפוך, זה פלוס ענק בגלל שיהיה קל איתו בנישואים. אם תדברי עם אנשים נשואים למורכבים תגלי את זה. או שהם אקסטרימלי בוגרים, או שהם לקחו איתם את הבעיות וממשיכים להאבק עדיין בעבר שלהם כך שכל מורכב לגופו. ומי שמהתחלה בא עם סטיגמות וכללים , אין מה לעשות, קח חלק. ועוד משהו - כתבו כאן על זה שכשחלק מתחתן עם חלק, יש דור חדש של חלקים וזה לא טוב גם חלק זה לא מינוס, אם הם יתבוננו מסביב וילמדו , ויעבירו את התובנות לדור הבא
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2012 22:47 |
|
| |
עוד הקפצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2012 23:05 |
|
| |
קשה לומר העדפה לזה או אחר (במיוחד אם נדייק בשאלה). יש מעלה בפשוט, בחלק, בתום בזה שאינו יודע רע, בזך ובטוהר. ויש מעלה בזה שכבר עמד בניסיון, שהתחשל, שהוא מתמודד יותר, ושהקושי ביגר ועידן אותו.
להחליט? קשה.. את זה אני משאיר (ולא רק כמובן..) בידי שמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2012 23:20 |
|
| |
| נערתהבזק כתב: |  | בחיים כמו בחיים ישנם בחורים שסללו להם את הדרך וישנם כאלה שנאלצו לפלס לעצמם את דרכם.
השאלה שלי, האם תעדיפו את הבחור החלק- מעוט הצלקות החוויות וחיספוס החיים או שמא העקשנים, העיקביים וה"קשים" מקבלים קרדיט בעולם השידוכים (ובכלל)
אני באמת סקרנית לדעת את הבחירה בציבור הגולשים בפורום "שידוכי חרדים"...
ההצלחה היא רק בונוס לדרך... |
|
בחור שעבר קשיים בחיים והצליח לעבור אותם ולהתחשל, זה לאו דוקא אומר עליו שהוא עקשן עיקבי וקשה. זה יכול לומר שהיה לו קשה הוא נפל לפעמים אבל היה לו שכל וכן, גם חוזק מסויים והוא הצליח לעבור את זה ולהתחשל. הטיפוסים האלו הם לא תמיד נעשים קשים וכ״ו. הם מחושלים.. הם למדו להתמודד, אני לא יודעת להכליל ולהגיד איזה סגנון יקבל יותר קרדיט כי זה תלוי מאד בסיטואציה של כל אחת בחיים, אני אישית חושבת שיתאים לי בחור שעבר קצת בחיים, שלא הכל נסלל לו. גם כי לי עצמי לא תמיד הכל היה ככה ואני חושבת שאני אהיה זקוקה להבנה ההדדית הזאת, וגם כי אני חושבת באמת שהקשיים עושים את האדם, מלמדים אותו להתמודד עם דברים קשים יותר במהלך החיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2012 23:26 |
|
| |
נראה לי שהיום אגדיר את זה אחרת. כולם לומדים עם השנים. אין אופציה שלא. השאלה היא האם למד דרך חוויה או דרך רכישת אינטלגנציה..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 12:09 |
|
| |
רק שחויה הרבה יותר מעצימה בד"כ, לטוב ולמוטב..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 13:46 |
|
| |
אני עונה רק על כותרת האשכול, כי לא קראתי את ההודעה הפותחת, וגם לא את שאר ההודעות.
בחור מורכב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 22:48 |
|
| |
שאלה מעניינת.וקשה לענות על זה.זה תלוי בהרבה גורמים. לפעמים המורכבים בנויים יותר, מעניינים ומרתקים יותר ולפעמים הם קשים יותר, סוחבים משהו.. לפעמים החלקים, מוצלחים יותר. בטוחים יותר ,שמחים יותר , אופטימיים,ונהנים מהחיים. ועשויים להיות מבינים את החיים ממש(כמו שהגדירה נכון נערת הבזק - מאינטלגנציה..). ופעמים ילדותיים ושטחיים. שמסוגלים להשבר מכל עלה נידף.. נראה לי שזה יותר בדיקה כל ענין לגופו....
|
|
|
|
|