בית פורומים שידוכי חרדים

התנגדות הורים..מה לעשות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2006 22:16 לינק ישיר 
התנגדות הורים..מה לעשות?

אנו מדברים על שידוכים כל הזמן,
אבל מה קורה כאשר  בחורה שבאה מבית שהוא לא חרדי כל כך נגיד חרדלניק כזה או דת"ל 
והבחורה מעוניינת להקים בית של תורה עם אברך ירא שמיים שישב באוהלה של תורה
והמשפחה מתנגדת?...
ולא רק שמתנגדת בתוקף  גם לא מעוניינת  אי פעם לממן שידוך כזה.
(אני מדברת על מצב שהבחורה עדיין לא הכירה בחורים והשאלה איזה סוג היא רוצה, עולה על השולחן..)
האם עליה בתוקף להתעקש?..הרי בסה"כ הוריה רוצים בטובתה והם רוצים אחד דתי חזק ואקדמאי או חרדלניק שעובד חצי לומד חצי...

(רק לידיעה כללית...דעתי היא שאני רוצה אברך בע"ה..אני רק רוצה  לשמוע את דעתכם)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 17:02 לינק ישיר 

הורים יכולים להיות לפעמים כל כך טועים שזה פשוט מדהים.

לאחותי היתה בחורה בתיכון בו היא למדה,הבחורה הכירה בחור בגיל 17 לבד,והם רצו להתחתן,כשההורים גילו את זה הם לא הרשו בכל תוקף שיתחתנו,כי הם טענו שהוא לא ראוי לה.
הם שלחו את הבחורה לחו'ל כדי שהיא תתרחק ממנו והבחור ישכח מליבה

אבל הבחור קנה כרטיס ונסע עד אליה.

ההורים לא דברו איתם,והם לא באו לחתונה שלהם אפילו

רק כאשר נולד הבן,הם התחילו לדבר איתם.

אני יודעת שהסיפור בדיוק ההפך מעניין האשכול,כי כאן מדברים על בחורה שרוצה רק בחור שיושב וילמד ואילו ההורים רוצים קורדינציה של לימוד ועבודה.אבל עדיין ראיתי את המילה "הורים" מוזכרת,אז הייתי חייבת להעלות את אחד מהמיתולוגיות שלי.

אבל תודו שהורים יכולים להיות אטומים כשהם רוצים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 19:19 לינק ישיר 

נכון..אבל משפחה לא בוחרים..
הבעיה האמיתית היא שהורים תמיד צודקים~!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 19:22 לינק ישיר 

דוקא לא אתוש,

הבחורה הזאת כל כך אוהבת את בעלה ובעלה כל כך אוהב אותה,אני לא אומרת שהם הכי צדיקים שיש,אבל יש להם ילדים והם מגדלים אותם בדרך חרדית.

אני בחיים שלי לא ראיתי כזאת הענקה והדדיות בין בני זוג,
אז לא,הורים לא תמיד צודקים

ויש לי עוד סיפור כזה על בחורה שנידו אותה מהמשפחה כי התחתנה עם בחור שלא לרוחם של ההורים וסוף סוף היום הם מדברים,

ההורים ממש אבל ממש לא תמיד צודקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 19:48 לינק ישיר 

להלחם בשיניים על הרצונות שלך...

בדרכי נועם בתחילה.. ואם לא עוזר.. אז בשיטות נוקשות יותר...

והרוצה להחרים שיחרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 19:58 לינק ישיר 

בס"ד

מנסיון אישי אני יכול לומר שעזר כנגדו ממש צודקת. ההורים ממש אבל ממש לא תמיד צודקים הרבה פעמים הם ניזונים

מסטיגמות אלו ואחרות על עדה סגנון וכו' ומונעים מהבחורה שתצא עם שידוך זה או אחר, בנידון דידן כמובן אפשר להבין

לכאורה את אותם הורים ומן הסתם את כל ההורים מהסוג הזה כי סה"כ על זה הם חונכו וגודלו וזאת השקפתם וגם כי סה"כ

הם מאמינים שזה לטובה וכמובן רוצים בטובת הילד שלהם ולא שיעשה טעויות שאולי ההורים עברו עליהם בצעירותם כזוג...רק מה לעשות ולא תמיד הילד הולך בדרכי הוריו ואף

רצונותיו שונים משלהם והם במוקדם או במאוחר יצטרכו להבין ויבינו זאת. אני מצד אחד יכול להבין הורים שדואגים

מבחינה כלכלית-אקדמאית זו או אחרת אבל מצד השני אני עוד יותר לא מבין ולעולם לא אבין את הטפשות של ביטול

שידוך בגלל שהוא בחור ישיבה או אברך וכו'..זה ממש לא נתפס אצלי ,מילא אם הבחור\ה שהוצע\ה אינם יראי שמיים זו ממש

עילה לבטל ואפשר לדון לפה ולפה ואף חובה לכבד דעת הורים כזאת מלכתחילה.

אבל עצם זה שמדובר באחת שמדברת על מצב שהיא רוצה אברך ומן הסתם אותו אדם הוא ירא שמיים ושומר תורה ומצוות

אז..זה שבהתחלה לא יהיה לזוג פנטהאוז או שאין לבחור איזה תעודה תלויה על הקיר מאיזה מוסד אקדמאי ועבודה בהתאם

שממילא את כל זה הוא יוכל להשיג בשלב מתקדם ולהפתח לכך אז בגלל זה לדחותו?! זאת שטות גמורה לדעתי לעשותה

וממש התאכזרות והתעקשות מיותרת מצידם של הורים לילדם.

וכמו שאמרו פה קודמיי שבודאי מדובר מן הסתם בזוגות שכבר אוהבים ורוצים אחד את השניה אז בוא נודה באמת..אחרי

ששנים אוהבים או אפילו סתם רוצים לצאת איך אפשר בתור הורה למנע את זה?! אז בקיצור נכון שהורים אי אפשר לבחר

אבל בהחלט הם לא תמיד צודקים ובהחלט לא צריך לוותר ולהתפשר עקב כך 

חוץ מזה שאני לא חושב שיש בחורה או בחור שלא יתעקשו במצב שכזה..כמה שההורים רוצים בטובת הילד הרי שאינם

מכירים מהי טובתו האמיתית הרבה פעמים ולכן אין שום סיבה לתת להם להכתיב את חיי הילד מא' ועד ת'. אין ברירה

אלא להתחיל לדבר בנועם ובמקרה הגרוע להפעיל גם נוקשות תוקן על ידי - נחלתהלויים - 31/08/2006 20:05:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2006 19:49 לינק ישיר 

בס"ד

אני לא אדבר בדיוק האם הבחורה צודקת או לא, יכול להיות שהיא באמת לא יודעת מה זה בחור והיא צריכה לראות עולם קצת לפני שהיא מחליטה על הבחור שהיא רוצה לחיות איתו לכל חיה.
אבל דבר אחד אני יודע שכשהורים מחזיקים את ילדיהם בזה שהם לא יתנו את הכסף ומשתמשים בכל מיני מניפולציות כדי לגרום לילד לעשות מה שהם רוצים, זת שחיתות ברמה הכי גבוהה שאני מכיר. להשתמש בזה שהילד צריך לעשות מה שההורים אומרים-כיבוד אב ואם, כדי לכפות דעה זה ממש מרתיח אותי!!!

אתם שואלים מה לעשות...

אין פה פתרון קסם אבל אני חושב שלבוא להורים בכנות הכי גבוהה שיכול להיות ולהסביר בצורה הכי ברורה אימא אבא חמה אתם עושים לי זאת אתם יודעים שאני ממש נעלב/ת מזה אתם יודעים שזה פוגע בי האם זה מה שאתם רוצים שיקרה???

או לשלוח אדם אחר, או לכתוב מכתב שזה צורה שההורה חייב לשבת ולקרוא מה כתוב ואין לו אפשרות ישר לענות תשובה כי זה מכתב ולא אדם...

בכל אופן ה' יעזור אלו סיפורים כ"כ קשים שאני לא יודע אפילו איך מתחילים לפתור אותם כל מה שאמרתי זה עלוב מאוד לעומת גודל הבעיה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > התנגדות הורים..מה לעשות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext