| נשלח ב-4/9/2006 00:05 |
|
| |
הכל שאלו חוץ משאלות על הבחור ....................
היום קיבלתי טלפון ובו רצו לברר על שידוך שהוצע, שאלו את כל השאלות מסביב, אבל שאלות שבאמת חשובות לא נשאלו או שהובלעו..... למשל מיהם ההורים ?באיזה סמינר למדו? מה עובד האבא? מה המצב הכלכלי ?האם הבית נקי? איפה ההורים של המחותנים גרים?האם האמא כהה? דבר אחד לא שאלו :מי הבחור? ואיזה מידות יש לו ?ומה מצב היראת שמיים שלו? לדעתי זה ממש תמוה את השאלות העיקריות לא שואלים נראה לכם??????????????? הרי צריך לחיות עם הבחור ויותר מזה אם כבר לשאול אז שאלות עם טעם ,שיש להם השפעה על המועמד, לדוגמא :איך האבא מתיחס לאמא ולהיפך ? או איך האוירה בבית רוגע שלוה או מתח ועצבים? כל כך חיצונים היום ...................
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 13:14 |
|
| |
בכלל, נראה לי שצריך ללמד אנשים איך ואצל מי לברר... מדוע אנשים חושבים שחבר/ה טוב/ה יגידו את האמת על חבר/ה טובה (כוונתי על דבר שהוא שלילי..)
לא נראה לכם קצת אפסורד?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 14:33 |
|
| |
מוטי יתכן שהצדק אתך ......... במקרה הזה ........ אבל בציבור שלנו בכלל, הבירורים מאוד מוגזמים עד שנדמה שלא משאירים מקום ליד ההשגחה .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 14:53 |
|
| |
HOPS,
יש צדק במה שאתה אומר, אבל אני יכול להגיד לך שאשתי - שהיא זו שעשתה את הבירורים לכל הילדים שלנו - שאלה גם חברים וחברות והיא אלופה בלהוציא מידע ואיך לתרגם את התשובות, ממש שב"כית אמיתית!!
למשל, וזו רק דוגמא אחת, היא השכילה להבין שכאשר חברים וחברות מיד מתחילים לדבר על המידות של המדובר\ת זה רוצה להגיד שהבחור לא מיודע מה חכם וכנ"ל לבחורות. היא יוצאת מתוך הנחה שאפילו חברים וחברות לא ישקרו במצח נחושה(!) אלא יעלימו או קצת יגידו "שקר לבן" או יתחמקו. כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל מישהו מנסה יכול כבר להבחין.
ברור שלא להסתמך אך ורק על חברים וחברות, מכירים ומכירות... אבל בהחלט צריך לשאול גם אותם ומי שקצת מפעיל את השכל ויש תבונה יכול להוציא הרבה הרבה מידע!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 15:05 |
|
| |
מוטי, אני מסכימה עם מה שאמרת, אבל לגבי הדוגמא שהבאת שאמרת "וכנ"ל לבחורות", לא נראה לי שזה כ"כ נכון. כששואלים אותי על בחורה, אני תמיד אתחיל מהמידות, כי מידות זה דבר מאוד חשוב, גם אם מדובר על בחורה מאוד חכמה. ולא רק אני מתחילה מזה, לרוב זה השאלה הראשונה ששואלים אותי בבירורים "איך היא במידות?"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 15:18 |
|
| |
פייגי,
יתכן ואת צודקת שבדוגמא זה לא שייך לבחורות כמו לבחורים. אצלנו יש רק בן אחד וכשהוא התחיל בשידוכים הוא נחשב כבחירי התלמידים בישיבת אור ישראל ואשתי לא הספיקה לברר על הרבה בחורות כי הציעו לו הבחורות שנחשבו להכי טובות והוא התארס ב"ה עם הבת השלישית אני חושב (אולי הרביעית - אני כבר לא זוכר). אז בבירור על בנות היה לאשתי הרבה פחות נסיון !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 15:33 |
|
| |
אני מסכימה עם פייגי. מזה שמישהי מתחילה במשהו מסויים- זה לא אומר שאת האחר אין. הרי אם היא היתה מתחילה דווקא עם חכמה- מה, היית אומר שאין לה מידות?
צריך להתחיל במשהו אחד. א"א להתחיל בשניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 16:02 |
|
| |
מוטי, אני מסכימה איתך שניתן ללמוד מבין השורות המון על הבן אדם שמבררים, אך עם כך זאת אני עדיין חושבת שלהסתמך רק על זה- לא כדאי. (או בעצם אולי כן כדאי- ולברור פחות...)
וסתם עיצה קטנה- לפעמים כדאי לעשות עוד טלפון אחד, ולא להרגיש רע, שבגלל עצלות יצאנו לעוד ערב חסר בסיס.....
|
|
|
|
|