| נשלח ב-7/10/2006 20:11 |
|
| |
אשה משכילה בראי עולם הישיבות
הייתי רוצה לשמוע תגובות לעניין מהן הדעות של בחורי ישיבה ליטאיות על אישה משכילה בעלת תואר או בעלת משרה לא קונבנציונאלית כמו : הוראה. במאמר מוסגר אומר שאני בחורה חרדית רווקה בת 24 , בעלת 2 תארים ראשונים בשני תחומים שונים, ספרדיה, עובדת במשרה לא קונבנציונאלית כלל , ולא מתכוונת לוותר על משרה זו. מה קורה לגבי נשים כמוני במגזר שלנו? מה קורה לעניין השידוכים? כמה העניין האמור משפיע על הבחור בבחירת בת זוגתו ומדוע? מדוע בחורה משכילה ועובדת לא יכולה לזכות בבחור ליבה שיהיה מישיבה מצוינת, חכם ונבון ושיקבל אישה משכילה ואולי ישכיל גם הוא אחריה? אשמח למענה.. הפרקליטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2006 23:47 |
|
| |
השם שלך, אם אני מבין נכון, מעיד על המקצוע בו את עוסקת. זה אומר: א. שאת משכילה יותר (ובאשכול אחר אמרה מי שאמרה שבחורי ישיבות נרתעים מבנות משכילות. מה שנכון נכון); ב. שאת חיה בסגנון חיים שמאפשר לך להיות בעלת תארים כאלה - כך שאת מודרנית יותר.
וא"כ, אם קיבלת החלטה להיות בעל תואר אקדמי, כנראה שמגיע לך בחור מישיבה מודרנית יותר, פתוחה יותר. אגב, מהיכרות עם בחורים מישבות כאלה, לדעתי רבים מהם משכילים יותר, נבונים יותר ו...גם, נכון, פתוחים יותר מאשר בשאר חלקי עולם הישיבות - ואלה לדעתי מתאימים לך, פרקליטה, מאוד.
מוזר לי אבל שאת מפנה את השאלה לבחורי ישיבות ליטאיים כשאת עצמך ספרדייה. הבעיה הגדולה שלך היא למרות שאת כה משכילה, לרוב בחורי הישיבות הליטאיים מפריע הצבע...
מועדים לשמחה ושתמצאי את זיווגך בקרוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 08:13 |
|
| |
אני לא יודע אם עולם הישיבות שונה מהותית מהעולם הרחב. רוב גברים נרתעים מאשה שהיא יותר משכילה מהם. זה גם עובד בצורה הפוכה, רוב נשים משכילות רוצות גבר חכם ומוכשר מאד.
בעולם הישיבות ישנו בעיה שאינה קיימת בעולם הרחב. בעוד שבעולם המערבי מקובל היום שיש שוויון מוחלט בין הגבר לאשה, בעולם החרדי עדיין מקובל שהבעל מחליט בנושאים מסויימים. לעומת זאת, לאשה משכילה יש נטייה שהיא רוצה להכריע בכל מיני נושאים דוקא בגלל הכישרון והחכמה. במצב כזה הבעל מנושל מהמעמד המסורתי שלו. זה דבר שיכול מאד להשפיע על קשר בין בחור ובחורה מוכשרים ככל שיהיו. למשל, אם האשה יודעת דינים יותר טוב מהבעל, ומפגינה את ידיעתה מול הבעל, זה יכול מאד להשפיע על הקשר שבין הבעל לאשה.
אני מכיר הרבה בחורים שמתעקשים דוקא על בחורה מוכשרת וחכמה אבל בפירוש רוצים אשה שגם היא תעריך ותכבד את כישוריהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 10:53 |
|
| |
הפרקליטה,
היום לא כל הנשים החרדיות עובדות כמורות, אולי אפילו לא רובן!
לדעתי תוכלי למצוא בחור ישיבה רציני ופתוח שירצה דוקא בחורה כמוך כי בגיל של 24+ גם הבחורים יותר התבגרו ולא רואים את הכל דרך המשקפיים של ראשי הישיבות .... והמבינה תבין !!!!!
בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 11:20 |
|
| |
מוטי, קבל צל"ש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2006 23:27 |
|
| |
פרקליטה
כל הכבוד
לפחות לא בזבזת את זמנך על לימודי ההוראה ועשית עם כשרונותיך משהו מועיל ומפרנס.
אני מצדיעה לאנשים(נשים) כאלה.אמנם זהו סיכון מסוים כי יש לי הרגשה שבחורי ישיבות מפחדים
מאישה משכילה כי זה "גדול עליהם", כאילו שהאישה ברגע שהיא עם תואר ועבודה מכובדת אז
היא "שולטת". בכל מקרה את יכולה למצוא בכיף בחור מישיבה ליטאית ממשפ' לא מצומצמת,
למשל שהאמא שם גם יושבת במשרה ומחזיקה בתארים,יש בחורים ספרדים בישיבות אשכנזיות
ובד"כ אם הם שם סימן שהם על-רמה.ואל תשכחי דבר אחד-שאת יכולה לפרנס בעל שיושב ולומד
וזה חשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 14:44 |
|
| |
אינטלקט ורחבות אופקים זה לא עניין של השכלה אלא ענין של אופי.
בטחון עצמי ויכולת התמודדות עם אישה "משכילה" זה לא עניין של השכלה, אלא עניין של אופי.
ברור לי שיכול להיות יתרון ל"השכלה פורמליות" כשמדובר על אינטיליגנציה, אך עפ"י רוב אין קשר מוכרח בין השניים.
אתן לך דוגמא: יכולות להיות שתי בנות, שלמדו באותו סמינר, באותה מגמה, אותו מקצוע. על בת אחת תוכלי לומר "היא בחורה מאד אינטיליגנטית", ועל השניה: "היא לא בחורה אינטיליגנטית".
יכולים להיות שני אנשים שמתעסקים עם מקצועות שונים, נאמר אמן ציור מ"בצלאל" ועו"ד פלילי. האמן לא מבין דבר במשפטים, והעו"ד לא מבין דבר באמנות, והנה- מתקיימות בינהם שיחות אינטלקטואליות מעניינות וטוב להם אחד בחברת השני.
זאת מפני שהידע הנדרש להפוך אדם למשכיל\אינטלקטואל לצרכי שיחה וניהול דיון אינו תלוי בהשכלה הפורמלית (ביולוגיה מולקולארית, נאמר) אלא דווקא בהשכלה הלא פורמלית שלו (הידע הכללי ורחבות האופקים), לא בהתמקדות בתחום ספציפי, אלא דווקא בהבנה במגוון רחב של תחומים, לא בידע נטו, אלא יותר בכושר הניתוח האנלטי, ההבנה, יכולת הביטוי, עושר לשוני וכן הלאה.
אז אולי בחור ישיבה שעוסק אך ורק בתורה ושאר התחומים לא מעניינים אותו לא יתאים לך, אבל בחור ישיבה אינטיליגנט (מוטב- בוגר ישיבה תיכונית סוג ישוב\מערבא\נהורא, אך לאו דווקא), סקרן, רחב אופקים, כזה שקורא ספרות מגוונת ומבין בתחומים רבים ובעל כושר ביטוי, יוכל להתאים לך.
אין יותר מדי כאלו, אבל הם קיימים (מידיעה).
מה שאת יותר צריכה לחפש זה בחור עם ראש פתוח, שאופי העבודה שלך והעוצמות שלך לא יבהילו אותו (אלא להפך, יאתגרו אותו), בחור עם סגנון תרבות בילוי זהה (דהיינו אם את כזו שאוהבת לצאת למוזאונים ולטייל בחיק הטבע, ולראות עולם - הוא צריך להיות פרטנר לעניינים הללו, או לפחות שזה לא יפריע לו להתלוות אליך), בחור רחב אופקים ונבון.
ודבר נוסף: אולי באמת יש יותר סיכוי שתצליחי למצוא מישהו שיתאים לך בין החרדים האקדמאים, דהיינו בחור שלומד בישיבה, אבל גם באוניבסיטה הפתוחה, או אולי כזה שלומד במכון לב (חלקם בחורים ממש איכותיים מבחינה רוחנית) וכד'.
אולי בחור בן 21 שלומד גם לימודים אקדמאים זה חריג, אבל כשמדובר על בחורים בני 25-26, שהיו בחורי ישיבה רציניים, וכיום החליטו לשלב- זה נורמלי וסביר לחלוטין, והם יכולים להיות איכותיים ובעלי השקפה טובה ו-100% מכל הבחינות.
 |
|
|
|
|
|