| נשלח ב-22/11/2006 09:22 |
|
| |
מודעות עצמית
אינני מכיר את כל הסדנאות.
כפי הנראה לי חלקן מבוססות על פסיכולוגיה
חלקן על תורות המזרח
שילוב של גוף ונפש.
אבל מה שמעניין אותי באופן כללי כעת, זה
האם לדעתכם הסדנאות למודעות עצמית, שהצליחו לקום בכמות די מכובדת בעשור האחרון, הן סדנאות שמתאימות גם לחרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2006 11:24 |
|
| |
מה היא בכלל מודעות עצמית?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2006 16:35 |
|
| |
אזרחי ,
על ההבדלים בין מודעות למודעות עצמית , ראה במקור מעניין : ספר "קול שמחה" לרש"ב מפשיסחא על הפסוק בבראשית "הן האדם היה כאחד ממנו" לדעתו , מודעות עצמית [ "ידיעה מזה התבונה שהוא יודע שהוא מתבונן" ] היא המדרגה הפחותה , אליה ירד אדה"ר ע"י החטא עיי"ש .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2006 10:53 |
|
| |
אין לי הספר.
אולי בבקשה תסביר אתה מה נאמר שם וגם מה דעתך על הסדנאות למיניהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2006 10:35 |
|
| |
אזרחי ,
הספר מצוי כמעט בכל שטיבל חסידי . ציטוט של הקטע בליווי הסבר נרחב , תוכל למצוא ב"תורתה של החסידות" מאת יורם יעקובסון עמ' 52 .
לגבי הסדנאות , ישנן עשרות ובעולם הגדול מאות סוגים . מהן מועילות ומהן בגדר אם לא יועיל לא יזיק וחלקן מזיקות ממש . הכל תלוי עבור מי הדבר מיועד . באופן כללי תוכל לקרוא עליהן מתוך מבט ביקורתי בספר "הכמיהה למעמקים" הכתוב בצורה סיפורית אבל מבוסס על עבודתה של ועדת מחקר רצינית . הספר נכתב לפי השמועה , ע"י ר' צבי ענבל מ"ערכים" תחת שם עט . היו כאלה שאכן ניסו להשתלב בסדנאות שונות והסיקו שהיהדות עשירה יותר וכוללת את הנאמר שם אבל בלשון אחרת וכחלק מהשקפה מקיפה יותר . לכן יהיה זה יומרני ואף חסר אחריות , לקבוע דעה כוללנית על הסדנאות ותועלתן לציבור .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 11:42 |
|
| |
לפסיכולוג, למשל, כדאי ללכת, או שזה גם המדרגה הפחותה , אליה ירד אדה"ר ע"י החטא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 12:40 |
|
| |
גם פסיכולוג לא יועיל למי שליצנות שזורה בגישתו לנושא .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 12:53 |
|
| |
אתה מתכוון אלי?
אינני מתלוצץ.
|
|