בית פורומים שידוכי חרדים

ביעור חמץ: תובנה אחת.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/12/2006 23:25 לינק ישיר 
ביעור חמץ: תובנה אחת.

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2105238

בקישור הנ"ל יש קישור לסרט שאפשר לצפות בו.הסרט מלווה בחורה (ליאת) שחוזרת בתשובה ומתעד את השפעת החזרה בתשובה על המשפחה תוך כדי בדיקת הרקע של האנשים המעורבים. פשטות ועדינות הסרט גורמות ליצירה מאד רגישה ואמיתית ששוה לצפות בו.

קטע אחד שאני חושב שראוי לדון עליו בפורום הוא זה. גיבורת הסרט נפרדה מחבר שלה מתי שהוא חזר בתשובה כיון שהיא לא רצתה להיות "דוסית". כמה חדשים אחרי היא הרגישה שגם היא רוצה לבדוק את היהדות ובסופו של דבר חזרה בתשובה. כיום היא "דוסית" רווקה ומחפשת את הזיווג שלה.

מה שגרם לי לחשוב, שהרבה פעמים בחורות מוותרות על הצעה, בגלל שהן צריכות לוותר יותר מדי. ואחרי כמה שנים הן כבר מוכנות לוותר אבל אז כבר הבחור לא נמצא.

חומר למחשבה...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2006 23:34 לינק ישיר 

קוטג',
יש בנות שעוברות את ההיפך.
גם לזה אתה קורא וויתור???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2006 00:17 לינק ישיר 

פרימה:

לא הבנתי אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2006 00:29 לינק ישיר 

בד"כ בגיל מבוגר יותר מתפשרים יותר. אני לא יודע אם צריך לעורר לשינוי התופעה, מדובר בתופעה הגיונית. כשאתה רואה שקשה לך להשיג בדיוק את מה שאתה רוצה, אתה אמור להתפשר מעט כדי להשיג.
אולי יש מקום לברר אם אנשים לא מתעקשים על שטויות בתחילת היציאה לשידוכים. ואולי אפשר לברר מה שטות ומה לא כשנשאל את עצמנו אם נקפיד על הדבר גם בעוד כמה שנים.

(במקרה הנ"ל לא דובר בויתור קל, אלא בשינוי דרך החיים - דבר שלא אמור להילקח בחשבון בזמן "הצעת שידוך".)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ביעור חמץ: תובנה אחת.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext