מכתב שנשלח על ידי אשה חשובה לועדת הרבנים להשתלמויות
לכבוד ועדת הרבנים להשתלמויות
שלום וברכה
אני ... בת 46 ומשמשת כמורה בסמינר מפורסם בירושלים, בביתי למעלה מעשרה ילדים הי"ו ותקוותי בחיים לגדלם בעז"ה יחד עם בעלי לתורה לחופה ולמעשים טובים.
לפני מספר שנים התברר לי תוך כדי שיחה עם ידידה לעבודה כי לפי וותק שנותי בהוראה אם אשתלם לתואר B.A. משכורתי תעלה באופן משמעותי, ולהלן החשבון.
כיום אני משתכרת לערך סך 5100 ₪ בחודש וזאת לאחר עבודה מאומצת במשרה מלאה תוך כדי תחזוקת בית מבורך כנכתב לעיל, לצורך קבלת תואר B.A. עלי היה לעבור שני קורסים סך 60 שעות כל אחד ובסיום הקורס להגיש עבודה ממוצעת ועל ידי כך לזכות גם בגמולים וגם בהעלאה במשכורת לפי החשבון כדלהלן:
תוספת ישירה למשכורת חודשית בסף 950 ₪ כך שמשכורתי תעמוד על 6050 ₪ שכמובן אין צורך לתאר כמה רווח והצלה תוספת כספית זו למשפחתי.
אפשרות לפטור משעתיים עבודה בכל שבוע תוך קבלת שכר על השעות הנ"ל לצורך עריכת העבודה, ואח"כ לצורך עמידה במשימות מיוחדות וכו'
אפשרות לגמולים והפרשי שכר מוגדלים עקב הענקת התואר B.A.
שכר הלימוד לקורסי ההשתלמות כולו מכוסה על ידי משרד החינוך וקרנות נוספות עקב וותק שלמעלה מעשרים שנה.
בעלי הינו אברך כולל, ותקוותי לסייע בפרנסת הבית אכן התגשמה, שנתיים של קורסים הסתיימו להם זה עתה, והנני מוכנת ומזומנת להגיש את עבודתי למשרד החינוך בעוד מספר שבועות.
והנה נחתה עלי כרעם ביום בהיר ההודעה הקולקטיבית והמשפילה על סגירת ההשתלמויות וכיווצן רק לתואר בכיר, וגם זה תוך כל מיני סייגים משפילים ומתמיהים.
ואני בשאלתי לועדת הרבנים, למה?, למה להרוס סיכויים של משפחות רבות בציבור החרדי לפרנסה בכבוד, מה חטאתי שאין לי את הזכות להאכיל ולפרנס את משפחתי ברווח, עמלתי שנתיים וירקתי דם לסיים ככל המוקדם את הקורסים לבל אצטרך לבזבז זמן על סחבת מיותרת, הגשתי את כל העבודות והמבחנים בזמן, עמלתי ועמלתי, והכל מתברר לשוא... למה?
בזמן האחרון מתקבלת התופעה בה הרבנים מקימים כל מיני ועדות למען ענין זה או אחר, בכולם נשארת זכות הציבור להחליט להיכן הוא שייך, לדוגמה במאבק הסולולרי, ועדת הרבנים הציעו פלאפון כשר לכל דורש, רצית החלפת, לא רצית לא החלפת, ועוד, כאן הגזירה היא קולקטיבית ללא שום אפשרות לתת פיתרון לבעיות קיימות, במכתב שקבלתי מאת מכון ההשתלמויות בו השתלמתי נאמר לי כי אם אמשיך את השתלמותי במקום אחר שאינו כפוף לועדת הרבנים תשלל ממני הזכות להורות בבתי ספר של בית יעקב בכל הארץ ואפוטר מעבודתי...
ואני זועקת, לאברכים אין אתם נותנים שום סיכוי לפרנס את משפחתם, כל יוזמה חדשה מיד נתקלת בהתנגדות, איני מכריעה בנושא טעון זה השייך לגדולי הדור, אולם מה אומרים כולם "שהנשים תפרנסנה" בסדר אין לי טענות לאף אחד, רק תנו לי לפרנס את משפחתי בכבוד, תנו לי להרויח את לחמי ביושר, וכי שנים עשר אלף שקלים לשנה אינם מספיק סיבה לעזור בפרנסת בית של תלמיד חכם העומד כעת בנישואי צאצאיו, וכי אין אלו דיני נפשות.
אני כואבת בדם ליבי עת אני רואה את הכסף הכל כך חשוב לי עומד ומתרחק ממני, וכל זה ע"י אנשים בלי לב, עסקנים בלי מצפון, אנשים אשר מתפרנסים מעושק כבשת הרש, מגזילת אברכים ומשפחותיהם,
דבר אחד תדעו - אני אשת אברך תלמיד חכם אמא לי"ב ילדים בלעה"ר זועקת אני בדם ליבי,
אין לכם מחילה אין לכם סליחה אין לכם כפרה.