בית פורומים אגודה אחת

המנהיגות של יום המחר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2007 13:55 לינק ישיר 
המנהיגות של יום המחר

החברה שלנו מתנהלת כמו מפלגה, יש מנהיגות, במקרה שלנו רוחנית, והיא מקבלת החלטות, המנהיגות אמורה לעבור מדור לדור באיזשהו רצף, עד שלא שקעה שמשו של זה זרחה שמשו של זה.

אני זוכר את תקופת ההנהגה של הרב שך, כולם ידעו לסמן את היורשים, היום היורשים כבר אינם צעירים, מישהו יודע לסמן את המועמדים?

האם יש כאן איזה חלל? יש מנהיגות 'צעירה' בגילאי השבעים?

למעשה הציבור מורכב מפלגים מספר המשליכים באופן ישיר ועקיף זה על זה, בפלג החסידי השאלה הרבה פחות משמעותית, שכן היורש מוכר מיום היוולדו, אך מי הם נותני הטון של מחר בפלגים אחרים, בעיקר הליטאי?

-------
מאיר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 14:55 לינק ישיר 

מאיר,
גדול שימושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 19:41 לינק ישיר 

מאיר
אין זה נכון שלאחר הרב שך סומן/ו יורש/ים. לרב שך לא היו יורשים בעוצמת ההנהגה והמוחלטות שלה. הציבור הליטאי היום למעשה בתהליך מהיר מאוד של פילוג הנהגתי וחוסר אמון במערכת השולטת.
לא רחוק היום שכל אחד ירצה שילכו ע"פ רבו וכיתתו מחד, ומאידך עדיין הציבור ירצה להשאר אחיד ומאוחד, וההתנגשות בין רצונות אלו לא תאחר מלבוא....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 21:15 לינק ישיר 

מאיר
לדעתי מכיון שפוסקי הלכה תמיד יהיו להבדיל בין הטמא לטהור וכו', לפיכך בכל מקרה של העדר סמכות רוחנית עליונה יהיו הם אלו המחליטים ובעצם נמצאנו מחזירים עטרה ליושנה שפוסקי הדור הם המנחים בכל ענין וענין, ראה ערך אגרות משה בציבור הליטאי, מנחת יצחק בציבור החסידי, והרב עובדיה בציבור הספרדי.
העברת המגרש התרבותי לשיח ההלכתי יש בו ברכה מרובה ושיקול דעת נכון.
כיום בציבור הליטאי קיימים פוסקים כמו הרב שרייבר מאשדוד ובציבור החסידי לא חסר פוסקים בעיקר בארה"ב וגם בציבור הספרדי הרב עמאר מביא הרבה כבוד, יתכן כי הם אלו שימלאו חלל "גדול" שיווצר, ונזכה כולנו להחזרת עטרה ליושנה.

צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 01:14 לינק ישיר 

בעל ' הציץ אליעזר' זצ"ל היה פוסק ובעניין ההנהגה לא היה לו ולא כלום. הרב אלישיב שליט"א פסק עוד בטרם נהפך לפוסק הדור. מחבר הספר 'אבי עזרי' הנהיג את הציבור הליטאי בלא שידע לפסוק, וכך עוד מנהיגים רבים. יכולת הפסק אינה בהכרח מביאה לידי כושר הנהגה. הנושא התלבן באשכול 'בניית נערים סתירה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 02:16 לינק ישיר 

אני תכננתי לפתוח אשכול "איך איבדנו את הרב שטיינמן", אבל נראה שעיניך נשואות עוד קדימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 09:11 לינק ישיר 

בנימיני
אותם פוסקי הלכה שהזכרת לא הגיעו להנהגה עקב שהכסא לא היה פנוי וישבו שם רבנים אחרים תחת הכותרת "דעת תורה"
אני התייחסתי למאיר שאמר מה יקרה אם יווצר וואקום ולא יהיה מישהו בהנהגה כאן תבוא הסמכות ההלכתית ותמלא את מקום ה"גדול".

צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 09:16 לינק ישיר 

מאיר
אני חושב שאין כאן בעיה מצדם של הגדולים התורנים. אלא שהנך מספיק מבוגר לזכור אותם לפני שנהפכו לכאלה.

אני בטוח שסבא שלך לא ממש העריך את גדולי הדור הקודם שבקושי התחילו בזמנו להצמיח כנפיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > המנהיגות של יום המחר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext