בית פורומים אגודה אחת

למה אני אוהב את האיסור על ההשתלמויות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2007 17:44 לינק ישיר 

ההשתלמויות לא קשורות לפמניזם,  ההשתלמויות הן בשביל שמורות יקבלו משכורת טיפונת יותר גבוהה.

כשהוראה היא המקצוע שהכי מתאים כשרוצים לגדל משפחה.

_

אני עדיין לא מאמינה שכל הסיפור של ההשתלמויות אמיתי.

תוקן על ידי חותדעת ב- 14/01/2007 17:45:14

חכמים הזהרו בדבריכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2007 14:52 לינק ישיר 

חוות דעת,
את מה שהכי מתאים תשאירי לנשים להחליט! באמת יפה מצידך שאת עוזרת להן באופני ניהול המשפחה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2007 18:33 לינק ישיר 

ב"ה

גוונא,

זה נחמד שאתה כגבר אומר לאשה לתת לנשים להחליט...

לגופם של דברים- היתה לי שיחה השבוע עם חברה העובדת כרואת חשבון. שוחחנו על השכר שכל אחת משתכרת. הגענו למסקנה (אנחנו נשים... גוונא) שמבחינת תנאי העבודה, אין תחליף להוראה כעבודה המתאימה לאם.

תנאי השכר הם דבר בפני עצמו.

הקף משרה בהוראה מחוץ לבית הוא 30 שעות בחינוך היסודי ו24 שעות בחינוך העל יסודי. בכל משרה אחרת הקף המשרה הוא ארבעים שעות. כלומר, ערך שעה של מורה הוא גבוה משל מישהי אחרת במשרה שונה המרויחה כמוה.

יחד עם זאת, יכולת ההתפתחות והעליה בשכר אצל מורות היא מינימלית. כמעט אין אפשרות לעבוד שעות נוספות מפאת ריבוי המורות וכמות המתחלקים בעוגה. כמו כן, מוגבלת מאוד ההתפתחות בתחום. לכך אולי כוונו דבריך שיש לתת לנשים להחליט מה טוב בעבורן. אולי נדייק, יש לתת לכל אישה להחליט מה טוב בעבורה ובעבור משפחתה מצד נטיותיה הטבעיות ואופי משפחתה.

אולי זה נושא לדיון חדש- מדוע חברתנו מיקרת כל כך את ההולכות להוראה ורואה פסול באלו הפורשות מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2007 23:43 לינק ישיר 

אפדאון,
(עכשיו את דאון!...)
יש עוד קריטריונים רבים למציאת מקום עבודה כמו כישרון בתחום, אהבה לתחום, כמות השכר ושאר תנאים שונים, כך שאי אפשר לקבוע חד משמעית כלום, את רוצה לומר לי שכל הנשים מוכשרות להוראה, אוהבות את ההוראה ומשתכרות ממנה כראוי???

מעבר לכך, אני לא נכנס לשאלה מה המיקצוע הכי מתאים, אני רק אומר שהכפיה הזו אינה ראויה ואף מגעילה, אני אומר תנו לנשים להחליט איך ואיפה הן רוצות לעבוד, אם הנשים מרצונם החופשי יחליטו על הוראה שיערב להן, אבל בינתיים זה נעשה בכפיה ולחץ חברתיים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 02:08 לינק ישיר 

ב"ה

גוונא,

האם מכך שמיעטת ואמרת -עכשיו את "דאון" אני יכולה להסיק על שאר הפעמים שאני ב"אפ"?

לא הוספת שום דבר שלא כתבתי. קרא שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 03:24 לינק ישיר 

גוונא, אשה שעובדת או שמפתחת לעצמה קריירה , לא נהיית פחות דתית ולא שומרת פחות מצוות ולא מאבדת את ההכרה הדתית ואת האהבה ליהדות. היהדות היא דת ערכית מאד ותורתה תורת אמת.ומי שנחלש באמונתו הוא החלש  ובו יש לחפש את סיבת החולשה.
אלא, באופן מעשי, לאשה עובדת וקריריסטית קשה גם לנהל  בית ולגדל ילדים, ובשטח הזה היא תתרפה. חינוך הילדים לא יעמוד ממש בראש מעייניה,כי ראשה בעבודה, לידת ילדים תהיה מוגבלת, ועובדה היא שנשים, למשל מהמגזר הדתי לאומי, מתחתנות בגיל מבוגר ויולדות פחות ילדים .(אשר למורות, הדבר שונה כמו שאמרו לפני.)

ואף על פי כן, כאשה החיה במאה מלאת הדעת הזו, לא הייתי מוותרת על השכלה. השכלה כיום היא כח שאיתו אפשר להתקדם מבחינה אישית ורוחנית ושעוזר לנו להתקיים בכבוד. אנשים מתיחסים ביותר רצינות לאשה משכילה -גם גברים חרדים- ולכן אי אפשר לחזור אחורה ולקחת מהנשים את הכלי הזה. יש למצוא את הדרך לאפשר לנשים ללמוד ולהשכיל אבל גם לתת את הדעת על נושא המשפחה , שהיא הערך הנעלה יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2007 10:15 לינק ישיר 

ב"ה

פלח,

היטבת להסביר. יישר כח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 13:47 לינק ישיר 

אפדאון ופלח,
אני מסכים עם כל מילה שלכם וכל טענותיי היו כנגד השוביניזם שהופיע באשכול זה קודם במעטה מזוייף של קדושה ואורח חיים ברי,

השאלה לגבי ההפסד בניהול אורח החיים המשפחתי אינה במקום, בגלל שבאותה מידה אפשר לומר שאם גם הגבר היה נשאר בבית ועוזר לאישתו לטפל בענייני הבית והמשפחה זה היה יותר טוב, הרבה דברים יכולים להיות טובים יותר אבל צריך לדעת להתמצע, היום המיצוע הוא שגם נשים יוצאות לעבוד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 13:49 לינק ישיר 

(אהההם לגבי ה-"אפ" אני עוד צריך לקרוא את שאר הודעותייך השונות כדי להחליט... )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 14:09 לינק ישיר 

ב"ה

גוונא,

תמיד קל יותר למצוא בשני את הרע... את הטוב צריך לחפש. אה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 14:16 לינק ישיר 

(שאלת על שאר הפעמים ולא ראיתי את שאר הפעמים... )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2007 14:19 לינק ישיר 

תוקן על ידי updown ב- 16/01/2007 14:25:20

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > למה אני אוהב את האיסור על ההשתלמויות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.