בית פורומים אגודה אחת

יעוץ תעסוקתי - צורך השעה !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2007 15:44 לינק ישיר 
יעוץ תעסוקתי - צורך השעה !

לפני זמן מה אני ורעייתי שתחי' החלטנו על נסיון בהסבת מקצוע כל שהוא, נסינו לרדת לפסים מעשיים, השאלות היו רבות ואת חלקם ארשום כאן לפניכם.

א. באיזה מקצוע כדאי היום להשקיע אם בכלל, כוונתי שברור כי יש היצע נרחב בשוק העבודה למתמחים בתחום.

ב. האם כדאי להשקיע קודם בלימודים אקדמאיים או עדיף לצאת ישר לשוק.

ג. איזו עבודה (חוץ מהוראה כמובן) מתאימה מבחינת אופיה לאישה החרדית בישראל.

ד. מה גובה המשכורת לאחר השתקעות של לפחות 5 שנים בעבודה קבועה על כל התוספות הנלוות לכך.

ה. אם הולכים על לימודים, איפוא?, מתי?, כמה זה עולה?, מילגות?, מענקים?, ממה מתפרנסים בדרך?, שווה או לא?.

ו. מהי העבודה המשתלמת ביותר מבחינת קופות גמל ופנסיה וכו' כמאמרם איזהו חכם הרואה את הנולד.

ז. עוד מספר שאלות אישיות הנוגעות למצבינו הכלכלי כיום.

עתה אפרט את מסכת הגלגולים הארוכה:
בתחילה שלחנו קורות חיים למספר חברות כח אדם המתמחים במגזר החרדי,
- חברת בראשית שלחנו פעמיים דוא"ל, פעם אחת פקס, ופעם אפילו התקשרנו, תשובה לא קבלנו עד היום.
- החברה החדשה מפת"ח שלחנו דוא"ל וקבלנו תגובה כי אין הם מתעסקים במשרות באיזור המרכז אלא רק בירושלים.

פרסמנו מודעות דרושים במספר עיתונים ואתרי דרושים, משם קיבלנו כמה הצעות ואף הוזמנו לראיון, אך מחוסר יעוץ מתאים לא ידענו אם לקבל או לדחות.

נגשנו לעיריית בני ברק בה פועלת מחלקת תעסוקה ושם נקבע לנו תור לעוד שבועיים, לאחר מכן התברר כי הם בעיקר מתעסקים עם גברים ונשים ברמת משכל נמוכה, ולפי המלצתם נאמר לנו כי אין יעוץ זה מתאים עבורנו.

כמובן שניסינו להתייעץ עם משפחה מכרים וידידים, אין צורך לומר כי מספר הדיעות ששמענו היו כמספר האנשים, חפשנו חפשנו ולא מצאנו.

קיימת כיום מגמה נרחבת בציבור החרדי להסבת מקצוע, הן לגברים החסרים ידע אקדמאי מתאים, והן לנשים המתפקעות מהרויה בתחום ההוראה, לכל הציבור הענק הזה אין שום אפשרות לקבל יעוץ מתאים, לדבר עם אנשים המתמחים בתחום התעסוקתי, לקבל מידע על היקף השוק והמשרות שהוא מציע, כולם הולכים בחושך וסומכים על שמועות וקטעי שמועות מהחברים מהמשפחה ועוד, שום דבר לא רציני, לא אמין, לא מבטיח, הכל דיבורים,
קיים חור שחור תעסוקתי השואב אנשי עמל החרדים לפרנסתם אל מחוזות לא רצויים, תוך השקעה רבה - כספית ונפשית - היורדת לטימיון עקב חוסר יעוץ מתאים.

צורך השעה להקים גוף שיתן מענה דחוף לבעיה המתרחבת והולכת בציבור השכירים במגזר החרדי, ציבור יקר המעמיס על גבו עוולות חדשים לבקרים, ניצול ציני של מעסיקים, תנאים סוציאלים ירודים, ומשכורות רעב לאורך שנים, והכל מחוסר הידע הרווח בציבור, דרושה מערכת שתתמודד עם מאגרי המידע העצומים והמסובכים של ה"דרושים" ותוכל להתאים את הביקוש לציבור מנגד המבקשת את עזרתה, אין כוונתי לגמחי"ם בהתנדבות וכדומ', אלא למשרד מסודר שירכז את כל המידע הדרוש והרלוונטי, יתן תמורת תשלום יעוץ אמין ומעודכן, וכך לנסות ולהתחיל לפתור לפחות חלק מהבעיה ההולכת ומתעצמת, הסיפור שלנו הוא רק דוגמה על קצה המזלג, ידוע לי על כמה וכמה בתי אב שנתקלו בבעיה הזו ואין להם דרך, או נפלו ברשת תוך עגמת נפש מרובה, ורבה דמעת העשוקים ואין להם מנחם.

עושי צדקה בכל עת - זה הזן בניו ובנותיו הקטנים ומכלכלם

צבי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 16:03 לינק ישיר 

צבי,
תנסו לחרוג מהמגזר.
תפנו למכון הדסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 16:53 לינק ישיר 

משהו בחיתולים

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2116867

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 17:04 לינק ישיר 

לפי מיטב הבנתי זו בדיוק הנישה שלתוכה נכנסו "מפתח" (שאגב אינה חברה, שמטרתה להיות חברת כח אדם, אלא מטרתה היא למצא בדיוק לאנשים כמוך "מפתח" של פרנסה) ממה ששמעתי כוונתם אכן להתרחב לכל הארץ, והסניף בירושלים הוא ה"פילוט" של התכנית.
אגב אמנם אין הם מתעסקים לעת עתה במעסיקים שאינם באיזור ירושלים אבל אולי בנושאים של לימודים הם כן יכולים להפנות אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 20:48 לינק ישיר 

צבי

העלית נקודה חשובה מאוד, הייתי רוצה לחדד אותה מעט יותר.

השאלות שהעלית הן שאלות חשובות ביותר, הן מעסיקות כמובן לא רק את האדם החרדי אלא כל דורש עבודה באשר הוא. מתוך שלל השאלות שציינת הייתה חסירה לי ההתייחסות הספציפית אליך, שהרי אם אתה מחפש באופן כללי עבודה שיש לה ביקוש בשוק ושכר נאה בצידה עם תנאים סוציאליים מתאימים, מדוע שלא כולם ילכו לאותו תחום? הנקודה המרכזית היא שכל תחום מתאים לאנשים עם כישורים ותכונות מסויימים, פלוני מתאים לחינוך ואלמוני לפרסום, האחד מוצלח בעבודה מול לקוחות ומשנהו לישיבה ממושכת מול מסך המחשב, לזה חוש מוזיקלי ואומנותי ולאחר חוש טכני מפותח וכיו"ב. הקושי הוא לברר איזו עבודה מתאימה לך ותוכל לפרנס אותך בכבוד?

לצערי, כמי שנמצא כבר מספר שנים בתחום זה, אני יכול לקבוע חד משמעית שלחלק גדול מהשאלות שלך אין לאף אדם תשובה ברורה, בפרט כשמדובר על טווח של חמש שנים קדימה. גם בדרגים הכי מקצועיים לא מוכנים לתת הערכות על איך ייראה השוק בעוד חמש שנים, היות והשינויים בכלכלה ובטכנולוגיה הם עולמיים ומהירים מאוד. התפתחות תחום מסויים במדינה זו או אחרת תלוי במשתנים כה רבים, שאיש איננו מסוגל לחזות אותם. הקביעה המוסכמת על הגורמים המקצועיים כיום היא שהתכונות הכי חשובות בשוק העבודה המודרני הם יכולת למידה, גמישות והסתגלות לשינויים. הם טוענים שתם העידן שאדם עובד עשרות שנים באותו תחום התמחות, וכי רוב האנשים יאלצו במהלך שנות עבודתם לעבור מתחום אחד למשנהו.

בכל מקרה, המקומות שציינת בהודעתך "מנפאואר-בראשית" ו"מפתח", אינם אמורים באופן עקרוני לתת מענה על השאלות הללו. תפקידם הוא ליצור את התיווך והשידוך בין דורש העבודה למעסיק, עפ"י מידת ההתאמה בין הדרישות של שני הצדדים. הם לא מסוגלים להדריך את מחפש העבודה לאיזה תחום לפנות, לשם כך יש גורמים מקצועיים אחרים. חשוב להבין שיעוץ תעסוקתי הוא מקצוע לכל דבר, שמחייב עפ"י חוק תואר שני בפסיכולוגיה. ישנם גופים כמו מכון תיל, מכון פילת, אדם מילוא ואחרים שעוסקים במתן שירות זה, הכולל בדרך כלל שלושה מפגשים עם פסיכולוג תעסוקתי ומבחנים בינלאומיים לכישורים ונטיות. חברת "אדם מילוא" רכשה לאחרונה את "מכון הדסה" בירושלים שנזכר באחת ההודעות באשכול זה. עלות התהליך היא כ-1,500 ש"ח, אבל כפי הנראה הוא שווה את ההשקעה עבור אדם המעוניין לעבוד במה שמתאים לאופיו האישי. עד לפני זמן קצר היה ניתן לקבל את היעוץ במחיר מסובסד בשירות התעסוקה, אבל כעת נסגר השירות [יתכן שבירושלים הוא עדיין נמשך בשלב זה]

לטובת הציבור אני מצרף כאן לינקים לאתרים של המכונים השונים:
1. אדם-מילוא http://www.adam-milo.co.il/
2. מכון תיל http://www.tilint.co.il/
3. מכון פילת http://www.pilat.co.il/
השאלה שמעניינת אותי כל הזמן היא האם המבדקים הללו מתאימים גם לחרדים או שצריך התאמות מיוחדות? לעת עתה אין לי תשובה ברורה בעניין. בכל אופן, ידוע לי גם על יועצי תעסוקה חרדיים וכן על יועצי תעסוקה פרטיים שהתנסו בעבר עם הציבור החרדי.

בהצלחה!

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2007 21:16 לינק ישיר 

בן ציון הנכבד
קודם תודה על ההתיחסות המפורטת

ומספר הערות:
אמנם ידוע לי כי קיימים מרכזי יעוץ עבור הציבור הכללי, אך מתוך בירור קצר נאמר לי כי אין הם מכירים את המגזר החרדי ודרישותיו המינימליות, לדוגמה אישתי איננה מוכנה לעבוד באדמניסטרציה המשלבת גברים במהלך הפעיל של העבודה, והנני מגבה אותה בזה באופן מלא, אם כן זהו דבר שאין לו הבנה במרכזי יעוץ המיועדים לציבור הכללי.

אני קראתי להקמת מוקד תעסוקתי על סמך המודל של החברות שצירפת בהודעתך, כמובן בתשלום חד פעמי (1500 ₪ הם סכום סביר לכל הדיעות ליעוץ עמוק ומתאים) המיועד רובו ככולו לדורשי העבודה במגזר החרדי, מוקד המודע לצרכים הנובעים מכורח מציאות מגזרית ו/או סוציולוגית, כמו מאגר של מישרות עם שעות עבודה מועטות אחר הצהרים המתאימות לנשים בעלות משפחה, או לגברים המעדיפים את שעות הערב המוקדמות וכן על זה הדרך.

בנוגע לענינינו האישי, חפשנו משהו בסיגנון של מזכירת אנגלית (בכירה) באיזור המרכז, נרשמתי לאתר "גוב' מאסטר" וזכיתי לערך 10 הודעות דוא"ל ביום על מישרות מתאימות, אולם כולם היו משרות מליאות עד השעה 6 בערב או לחילופין מקומות עבודה שאינם מתאימים לאשה חרדית בלשון המעטה.

בטוחני כי מרכז כזה יהיה לו על מה להתבסס
והציבור יראה בעין יפה את ההתפתחות החיובית והתועלת תהיה רבה מהמצופה.

צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2007 08:08 לינק ישיר 

צבי,
אני בהחלט מבין את הרצון להשאר במסגרת מתאימה, אך לא תמיד אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2007 21:13 לינק ישיר 

בעיתון משפחה (לא מזמן, הגיע אלי רק כעת במקרה) הייתה כתבה על מכון אדם-מילא שנותן יעוץ כנ"ל.

האם מישהו יודע אם הם שידרגו את עצמם כך שיתאימו גם לציבור חרדי?

האם מישהו התנסה בכך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2007 20:07 לינק ישיר 

שאלה של ידיד.

האם קיים ברשת מאגר דרושים המיועד אך ורק לציבור הדתי ?

אשמח אם מישהו יכול לעזור בענין.

דער ווילנער

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2007 15:15 לינק ישיר 

כבר הודיע היום  ר' בןציוןכהנא באשכול אחר על התנגדותו (בצדק) להפיכת הפורום ללוח מודעות, אולם מכיון שאני העלתי את הנושא של יעוץ תעסוקתי אשמח להוסיף מידע חשוב בענין,

היום יום חמישי תענית אסתר (מוקדם) מופיע בלוח "קו עיתונות דתית" המודעה הבאה:

מעוף - המרכז המוביל באבחון ויעוץ תעסוקתי.
איזה מקצוע מתאים לי? מה ללמוד? מה הכיוון הנכון? איך אמצא עבודה?
לפני שמחליטים מה ללמוד והיכן, לפני שבוחרים מקצוע, לבנות סמינרים, לנשים שעוזרות בפרנסת הבית, להסבת מקצוע, למתלבטות, ועוד.
לפני שמבזבזים זמן, אנרגיה ומשאבים, מצאי מה הכישורים האמיתיים הטמונים בך, את היכולת האמיתית שלך, ובמה תצליחי.
פרטים ליצירת קשר וכו'
02-5879390
072-2127818
-----------
גילוי נאות: אין לי קשר למודעה הנ"ל או אם מישהו מטעמה, רמת האמינות וכו', רק רציתי לקיים מצוות עשה דאורייתא של "והחזקת בו"

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2007 11:02 לינק ישיר 

באותו עניין, ישנה חברה חרדית הנותנת ייעוץ תעסוקתי,
שבילים, ייעוץ והכוונה תעסוקתית. 050-8672047, 072-2300201

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2007 15:46 לינק ישיר 
ניסיון אישי- אני ביצעתי אבחון תעסוקתי במכון הדסה

ואכן יש תועלת לדעתי בצעד שכזה, אם כי אין לתת לו משקל יתר.
לגבי הנושא של "התאמה לציבור חרדי"- לדעתי  אין לצפות לגדולות ונצורות- וכי מה אנשים מצפים- שהפסיכומטרי יכלול שאלות שמותאמות לרוח המגזר? שהכיתות של הדינמיקה הקבוצתית יהיו רק מאנ"ש?
יותר מעשי לקחת כמה חברים ולקפוץ לתוך המים
מעשית- האתר המומלץ לחיפוש הוא אכן ג'ובנט , וכמו כן היה לי ניסיון טוב עם חברת חבר
הכי חשוב- לעשות סוויץ בראש, להחליט שהאחריות היא רק בידיים שלנו, ואף אחד אחר (ב"ו...) לא אמור לדאוג לנו..
ויאללה, לעבודה
נ.ב.

צריך המון סבלנות, ונכונות להתפשר בהתחלה גם על עבודות שנראות "פחותות ערך", כביכול (כגון מוקדנים ומוקדי תמיכה), אך בהחלט יכולות להוות פתח להצלחה גדולה יותר בהמשך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > יעוץ תעסוקתי - צורך השעה !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext