בית פורומים אגודה אחת

טאטוא בעיות מתחת לשטיח - היתרון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2007 12:32 לינק ישיר 
טאטוא בעיות מתחת לשטיח - היתרון

אחד המאפיינים של החברה החרדית הינו העלמתם והסתרתם של דברים לא רצויים, כשבדרך כלל מדובר אף בהכחשה ושכנוע פנימי שהדבר איננו קיים. במהלך השנים חל שינוי בחלק מהדברים ובדרך כלל הדבר מצויין כהישג וכהתקדמות, כמו למשל בנוגע לחינוך המיוחד לעומת העבר שבו הוחבאו המפגרים ולקויי הלמידה, או בעניין נוער השוליים שזוכה להתייחסות גדילה והולכת בציבור החרדי. עדיין ניתן להצביע כמובן על תופעות רבות אחרות המוסתרות היטב ושאדם מן השורה איננו יודע האם הם קיימים או לא ובאיזו מידה, כמו למשל אלימות המשפחה, סמים, פדופיליה, הומוסקסואליות, התאבדויות, דיכאונות וכדו'. אני מניח שרובנו בטוחים שהתופעות הללו כלל אינן קיימות או שמדובר במינון אפסי, אבל כדאי שנזכור שכך גם חשבו בעבר בנושאים שהזכרתי. אני עצמי מאמין משום מה שבעניינים אחרים כמו רצח וזנות ואפילו גניבה, המצב בקרב הציבור החרדי טוב בהרבה מאשר במקומות אחרים.

ההתעלמות מתופעות שליליות אלו איננה רק כלפי הנעשה בציבור החרדי, ההתעלמות מכוונת לעצם קיומם של דברים אלו גם בציבור החילוני, כך למשל אין בעיתונות החרדית אזכור לרצח התאבדות אונס ותופעות רבות אחרות. ב"יתד נאמן" אתמול נכתב על רופא שנדבק ב"מחלה זיהומית" כשאיש מהקוראים איננו אמור להבין שמדובר באיידס, או שהנשיא קצב ישהה את עצמו זמנית בגלל עבירות מרמה ו"אישומים נוספים" בכדי להימנע מאזכור אונס, באורח דומה נהגו כמובן בפרשת היעלמו של בני סלע. בהגדרה קולעת כתב בזמנו אמנון לוי "העיתונות החרדית איננה מדווחת על המציאות כפי שהיא, אלא על האופן שבו היא הייתה צריכה להיות".

לעיתים נראה הדבר כבלתי הגיוני, יש אף הטוענים שהתעלמות מבעיות קיימות גורמת נזקים חמורים, אבל ברצוני להציג עמדה התומכת בהנהגה זו. הטענה היא שהעיסוק בדברים שליליים גם אם הוא כולל אמירות חריפות ביותר כנגדם, גורמות להם להיחשב כדבר אפשרי. האזכור של אלימות נוער או פלילים באופן יומיומי, מעצים את היקף התופעה למרת שמרבים לכתוב בגנותה. ההתעלמות יוצרת תחושה שזהו דבר בלתי אפשרי, ובכך מונעת למעשה מאנשים התדרדרות למעשים אלו. לפי גישה זו, ניתן בעצם לומר שאולי דווקא ההכרה בקיומם של בני נוער שאינם מסוגלים ללמוד בישיבות רגילות, העצימה את התופעה במידה רבה. שמא העלאת המודעות לליקויי למידה, הביאה לפתע הורים ומחנכים לאבחן את הילד הרגיל כחריג. יתכן שהיחס הנורמלי יותר של החברה לגרושים וגרושות, גרם גם לאלו שיכלו להגיע לשלום בית להפריד את החבילה וכיו"ב. אני סבור שבהחלט יש כאן דילמה לא פשוטה, מצד אחד אכן טיוח המציאות הלא נעימה עלולה להביא לתוצאות הרסניות, כשמשום כך גם נמנעים מלהסגיר עבריינים מתוך המחנה [כפי שנראה שנעשה עם פדופילים ברחוב החרדי], אולם מאידך יש לניסיון להציג חברת מופת על-אנושית יש חלק במניעת תופעות שליליות. מעניין לציין שהנביאים לא נמנעו מלהוכיח את בני ישראל בגלוי ובראש חוצות, על ניאוף רצח וגזל.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2007 13:40 לינק ישיר 

הייתי רוצה להוסיף לדיון את השימוש הנרחב במושג "חילול השם" שפעמים רבות הביטוי היותר מדוייק הנו צביעות דוגמת בחורי ישיבה הצופים במשחק כדורגל בקיוסק, התמונה באמת לא יפה וצורמת לי ובכל זאת הביטוי חילול ה' מוטעה ולדעתי משקף סילוף הנובע מעירבוב העמדה הפוליטית (ייצוגנו כחרדים בחברה הישראלית) עם מושג הלכתי טהור.
בהלכה ת"ח מחוייב לנורמות גבוהות גם בתחומים שאינם שייכים באופן ישיר להלכה מטעם חילול ה', ברור עם זאת שרוב בחורי הישיבה המתעניינים בכדור רגל אינם נכללים בגדר ת"ח הבעיה היא שמוסד הישיבה אמור להיות בית לת"ח (בלי להכנס לגדר ת"ח ההגדרה הפשוטה היא הלומד כדי להיות חכם, חכם במובן התורני) וכך מטעם פוליטי בעיקרו, קרי: אנחנו לא יכולים להודות שמוסד הישיבה הוא בעל פונקציה שונה מאיך שהיה צריך להיות,  אנחנו גוזרים על החניכים להיות בחורי ישיבה למראית עין ויותר מזה לקבל על עצמנו כנורמה מחייבת הנהגה שלא באמת נגזרת ממעמדנו.
אותו הדבר לגבי הלבוש החרדי מה הטעם להתלבש באופן מכובד? האם יכול להיות שכולנו מכובדים? ומכובדים כל הזמן? בכל מצב?
בסופו של דבר אנחנו מגיעים למצב אבסורדי שהסוגריים הם עיקר הטקסט ובכל זאת אנחנו מתעקשים שזה ישאר בסוגריים.
לדעתי חרדי הרואה סרטים בביתו לא בסטטוס כזה שהליכתו לקולנוע תוגדר כחילול השם. למה שנהיה מחוייבים הלכתית להגדרה מעמדית, חרדים במדינת ישראל, הגדרה לא מהותית מבחינת ההלכה?
 אני נזכר בצוואה (שאיני זוכר אותה כלשונה?) "איני חוששת מהפרושים או מהצדוקים, השמר מהצבועים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 13:55 לינק ישיר 

הגישה הליטאית לפחות, והיא משפיעה על כל הגישה החרדית, היא אלטיסטית. יש רמה גבוהה שכולם צריכים לשאוף אליה.

כל זמן שאין נזק בכלל או שהוא אפסי, זו גישה משתלמת מאוד. כל השאלה מתחילה כשמדי הרבה מוצאים את עצמם "מחוץ לגדר", או אז מתברר שהמבוקש גבוה מדי, ושהנזק רב על התועלת.

לוותר מראש ולהחליט שמי שרואה סרטים בבית יכול לראות גם בקולנוע, זה וויתור שעלול לעלות מאוד ביוקר. אני לא חושב שאפשר לשקול כזה וויתור. יש אחר כך המשך מדרון ברור. עדיף להיאבק על ערכים גבוהים מאשר להיאבק בהמשך על דברים מוצדקים יותר אבל נמוכים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 13:57 לינק ישיר 

הנה http://bh.hevre.co.il/news_read.asp?id=2666&cat_id=1

עיתון לנוער חרדי שנסגר, לא הצליח.

אני משער שישנם סיבות רבות למה הוא לא הצליח אבל אחת מהם בוודאי קשורה לאשכול הזה.

אין דבר כזה נוער חרדי, ואין תרבות פנאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 15:28 לינק ישיר 

בן ציון

גם אם נסכים שישנו יתרון כזה ושאי הכרה בבעיה ממעיטה באמת את קיומה, מניין לנו דרך התמודדות כזו מן התורה?

העולם מלא בנסיונות, אומרת הגישה הנ"ל אם יש בעיה של חמדת הממון נמחוק את ערך הממון, אם יש נסיון של יצר המין נסרס את כל בנינו, אם יש בעיה של מערב פרוע נרחיק למזרח האטום.

זו מניין?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2007 11:21 לינק ישיר 

בצ"כ -
אני לא חושבת שכל דברייך תואמים את הטאטוא מתחת לשטיח, 
מה  שלדעתי אינו טאטוא - התקשרות ה"מנקה" חוסר במדור פלילים, העובדה שלא ציינו את פשעיו המדוייקים של הנשיא, זה משום נקיון כדי שלא להרגיל את הציבור בעברות הללו, וכל ליצור ריחוק מהם , כמו שאמרת. 
אבל מצד שני הכיסוי על בעיות אחרית כמו - הומוסקסואליות פדופליה פיגור מחלות נפש מחלות תורשתיות וכו'...  ההסתרה שלהם זוהי חולה רעה שאין בה יתרון. בתוך הכיסוי קיימת סכנה , אדם לא ידע להיזהר וגם זאת כביכול יצירת חברה מושלמת "עולם חדש מופלא" כדי  להתעלם ממי שאנחנו באמת, החברה החרדית מנגנת על כינור ה :" אנחנו חברה יותר טובה אצלנו אין פשע מחלות נפש ועוד" כבר הרבה זמן, אם באמת נסיר את הלוט מבעיותינו כבר איזה יתרון ישאר לנו על החברה החילונית כחברה? ובמיוחד שהם ( החילונים ) לא טומנים את ידם בצלחת וכל פשלאה קטנה של המגזר החרדי מקבלת עוצמות כאילו כל המגזר חטא ולא אדם יחיד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2007 11:30 לינק ישיר 

ראשית אני מוחה על היחס המזלזל והמכליל כלפי בחורי הישיבות, בחורי ישיבות שצופים במשחקי כדורגל הם לרוב לא כל כך בחורי ישיבות והם אחוז קטן מאוד ביחס לאלה שעושים שטייגען בישיבה,

שנית, זה קצת מגוחך למצוא יתרונות בכל גישה, הרי בכל דבר אפשר למצוא יתרונות,
לדוגמא, ברצח נוכל להצביע על יתרון שעכשיו יש פחות עבודה לעשות בעולם, פחות אחד שאוכל, ששותה, שלא מניח תפילין בבוקר שמחלל שבת וכו', (בהנחה שהנרצח היה אדם לא יעיל), או דוגמא אחרת, באונס, שגם שם אפשר למצוא יתרון שהאנס בא על סיפוקו,
העובדה שיש יתרונות בכל דבר שיעלה על הדעת אינה נותנת להם לגיטימציה, ולכן העובדה שאולי נמצאו יתרונות מסויימים לגישת הטיאטוא, בכלל לא מצדיקה אותה,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > טאטוא בעיות מתחת לשטיח - היתרון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext