| נשלח ב-28/1/2007 23:11 |
|
| |
שאלה לא פשוטה
שלום לכולם
אחרי קצת זמן שלא הייתי פה. בעצם הרבה .
ככה ישבתי עם כמה חברים שלי שבינהם יש אחד הולך להתחתן אוטוטו,
ומישהו דיבר על זה שהוא חולה ומשם הגענו לבדיקות וכיוצ"ב
ואז מישהו זרק לאויר , שנראה לו שבעלי תשובה צריכים להבדק לפני שהם מתחתנים ככה בדיקות כלליות לראות שהכל בסדר
שלא יהיו הפתעות . מזה נהיה עוד שעה של שיחה על אמונה ובכלל.
בכל אופן הוא הוסיף שיש שדכנים שאומרים לעשות בדיקות כלליות שאת זה לא ידעתי.
מישהו שמע על זה פה ???
והנה הלא פשוטה :
הבחור הזה שלפני חתונה קצת נלחץ ואז נשאלה השאלה איך אומרים לבחורה לעשות בדיקה לראות שהיא בריאה והכל בסדר ?? זה שייך בכלל?
לי אישית לא נראה אבל האמת זו שאלה . לא
שבוע נפלא לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2007 23:25 |
|
| |
האמת,
אני חוזרת בתשובה, ולא ידוע לי על דרישה כזו...
אבל כל בר דעת, חוזר בתשובה יעשה בדיקות על דעת עצמו...
וכן, ברור ששייך לבקש מבחור/ה לעשות בדיקה, במיוחד חוזרים בתשובה. אין ספק.
תוקן על ידי פרימה ב- 28/01/2007 23:25:58
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2007 05:38 |
|
| |
על איזו בדיקות אתם מדברים? סתם בדיקות רפואיות?
ואם יגלו שמישהו חולה יבטלו את השידוך? או יורידו מהמחירון שלו כמו בדיקה במוסך לפני קניה? איך זה עובד?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2007 07:00 |
|
| |
בוקר טוב !!
אני אף פעם לא שמעתי על דרישה לעשות בדיקות מעבר לבדיקת "דור ישרים" לגילוי בעיות גנטיות שיכולות חו"ח להיות ושעדיף לבטל את השידוך מלהסתכן (לפחות לפי הרוב המכריע של גדולי ישראל). מעבר לזה אנחנו לא נדרשנו לבצע בדיקות רפואיות נוספות לאף מהילדים שלנו, לא דרשנו מהצד השני שיבצעו, ולא שמעתי על אף אחד שדורש.
כמובן שזה בתנאי שאין איזה מחלה שיודעים עליו! במקרה שחו"ח יש כזה, חייבים להתיעץ עם ת"ח שמבין (וכן, יש תלמידי חכמים שלא כל כך מבינים!) ולקבל הדרכה על פי ההלכה מתי לספר ועד כמה לספר וכו וכו. וכמובן כחומר המחלה כן חומר הרגישות וכל מחלה ומחלה צריך לדון עליו באופן פרטני ואי אפשר להקיש מאחד לשני.
בהצלחה !!!

|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2007 21:03 |
|
| |
לדרוש מבן אדם להציג את הכרטיס הרפואי מחשש שמא הוא מסתיר מחלות (אם יש חשש כזה למשודך) זה נראה לי שיכול להיות לגיטימי.
לדרוש מבן אדם לערוך בדיקות לפני החתונה זה נשמע אכזרי, משהו כמו חרדה חרדית שיצאה מפרופורציה. זה בהחלט מזכיר קניה ומכירה של מוצרים ולדעתי זה לא לעניין.
הצעד הבא עוד יהיה ללכת למגדת עתידות שתבדוק עוד כמה זמן נשאר לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2007 23:21 |
|
| |
א_ב_ג_ד:
בעולם החילוני מקובל לגמרי לדרוש בדיקה רפואית לפני שנכנסים בקשר רציני עם בן אדם. אתה חרדי ואין לך מושג מהעולם הגדול. עדיף שלא תדבר על מה שאתה לא יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2007 00:10 |
|
| |
מצטרפת לקוטג'...
אבגד,
דיברו כאן על חוזב"תים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2007 01:47 |
|
| |
צ'אוטינג.
אני לא חי בעולם החרדי. אני חושב שאתה שומע על העולם החילוני באינטרנט, אני חי בו ומעולם לא שמעתי על דרישה "להיבדק". השטות הזאת עוברת כל גבול (אולי באתרי היכרויות זה מצוי?).
|
|
|
|
|