|
|
| נשלח ב-13/2/2007 15:06 |
|
| |
והוא ניראה לי נוח מבחינה חברתית אני לא יודעת כל כך...
|
| נשלח ב-13/2/2007 16:03 |
|
| |
בובה2:
יש פה שתי שאלות עקרונות.
א. אני חושב שדבר ראשון את צריכה להגדיר מי את. האם את בחורה שאוהבת לצאת? האם הרמה הדתית/חרדית שלך מתאים לאלו שאת בקשר אתם ומדריכים אותך?
ב. שאלה שנייה, אחרי שאת מבינה את עצמך את צריכה לשאול האם את רוצה/מסוגלת להתנהג כמו שאלו שמדריכים אותך מצפים ממך. היינו, לא ללכת למסעדות, קניונים וכדומה.
רק אח"כ אפשר לגשת לשאול האם הבחור שאת נמצאת אתו מתאים לך.
יש הרבה מאד מקרים, בפרט אצל בעלי תשובה, שהתחתנו זה עם זה על פי עצת הרב/רבנית ולבסוף ראו שהם לא מתאימים, או מבחינת אופי או בגלל רמה דתית שונה. במקרה הזה נראה לי שיש את שתי הבעיות ביחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2007 20:15 |
|
| |
מה שהיה בבית קפה - היה. אם הבנתי נכון שניכם מרגישים שזה לא היה לעניין.
כמו שאמר צ'אוטינג, את צריכה לחשוב אם את תהי מסוגלת שלא לצאת לקניונים - האם את רוצה לוותר על זה? אם לא, את תצטרכי להבהיר לרבנית וגם לבחור, ואם זה לא מתאים לו והוא לא מסכים, אז תצטרכי לחפש חסיד שמחמיר פחות ממנו.
בלי קשר ליציאות לקניונים, לדעתי את צריכה לברר קצת על מידת הכעס והסבלנות של הבחור, ואולי גם על מערכות היחסים שלו עם אנשים. נסי אפילו לשים לב אם הבחור מבין אותך. למשל, בפגישה הבאה נסי לספר לו שאת רגילה לצאת לקניונים פעם בכמה זמן וזה קצת קשה לך להפסיק לצאת לגמרי (אם תחליטי בכלל להפסיק). כמובן שתדגישי שזה לא קשור לחוסר ביראת שמים. נסי לשים לב איך הוא מגיב, האם הוא מבין ומעודד? האם הוא מתעצבן גם מזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2007 09:10 |
|
| |
בובה, תעדכני מה קורה, היתה כבר פגישה חמישית?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2007 22:53 |
|
| |
הבחור פשוט מרגיש לא נעים כי הוא פגם בעיניים ואנחנו החוזרים בתשובה קצת "באורות" אבל לאט לאט מבינים שלא צריך לקחת דברים קשה מצוות כן אבל ההפך צריך לצאת עם האישה מהבית זה מוכרח לשלום בית ולא רק דווקא מרצון לצאת עם האישה לתת לה הרגשה של אחדות וזה שציינת שהוא "ברסלב" הם לוקחים את הפרוייקט של העיניים כמו שצריך אז זה טוב דווקא רק לפי דעתי צריך זמן להרגע וההצע הכי גדולה שלי תתפללי לשם ותשאלי אותי ישירות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2007 00:21 |
|
| |
סליחה מכל החמודים והחמודות שלמעלה, אבל אותי תגובות כאלה קצת מפחידות! יש לי חברה שנשואה כבר 3 שנים, וממש לא באושר... היא חשבה שכאשר היא תתחתן עם בן תורה אמיתי, (ברסלב) היא תהיה מאושרת וזה ממש לא קרה. הסיבות לא ידועות לי לפרטיהן, אבל מה שאני יודעת הוא, שהדברים שהחמירו את המצב הם המרחק מהוריה (היא במאה שערים והם במרכז), ההחמרות הענקיות שבעלה דרש ממנה וה"התבטלות" כלפיו- זה מושג כזה שמאוד ברור בעולם הברסלבי, בקיצור היום היא חיה ב צ ע ר וחס וחלילה, לא בגלל ה' אלא בגללה, כי היא עשתה את הבחירות שלה בחיים גרוע! אין דבר כזה לוותר על הרצונות שלך בשביל בחור!!!! זו הטעות הכי גדולה שיכולה לקרות למישהי... אני יודעת שזה נשמע נוראי, אבל ככה זה בחיים! ותאמיני לי מתוקה שיש בדבריי ניסיון, את צריכה לבדוק טוב טוב את הבחור- אם הוא עצבני, חוצפן וכו'... הדבר הכי חשוב הוא לא למהר ולברר עליו המון
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2007 01:05 |
|
| |
בס"ד
הגבת בצורה מדוייקת אין מה להוסיף על דבריך חוץ מזה שבשלב שלה בדיקה קצת מאוחרת לה כי היא נכנסה לבלבול רגשות ושכל וצריכה דעת תורה בנושא ואת לא הרבנית שלה ואני לא הרב שלה ולא אף אחד אחר כך שתלך לדעת תורה זה הכול
|
|
|
|
|