בית פורומים שידוכי חרדים

HELP!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/3/2007 01:37 לינק ישיר 

אוי.
אבל תבטיחי שגם אם את הולכת, ולא חוזרת (שזהו סימן טוב לכשעצמו), תבואי לעדכן אותנו מידי פעם.
אחרי הכל, כמו שראית, אכפת לנו ממך ואנחנו רוצים לדעת ולשמוע מה קורה איתך.
אז תעשי טובה, מידי פעם, איזה עידכון קצרצר.
איחולי שהקב"ה ילווה אותך בכל צעד ושעל, הן בהשגחתו הפרטית והן בסיעתא דשמיא. אמן!
כל הברכות, כל האיחולים, מכ-ל הלב!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2007 01:43 לינק ישיר 

אני מתרגשת מהתגובות החמות שלכם..!!

בע"ה חכמה, מבטיחה בלי נדר לעדכן בערך פעם בחודש, עד שאני אהיה רבנית מפורסמת ואז כבר תקראו עלי בעיתון ולא תצטרכו להתעדכן מכאן.. ;)

ביי בינתיים. אוהבתותכם!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 02:57 לינק ישיר 

בהצלחה בכל מה שתעשי. שמחנו לעזור כמה שניתן.
 ובכך בא דיוננו לשלום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2007 07:35 לינק ישיר 

בס"ד

אני מאחל כל טוב הצלחה בכל אשר תעשי...
היה נחמד להכיר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2007 10:32 לינק ישיר 

פוקהרטס
אני מוצפת בשימחה, אשריך
איזו הקרבה, בזכות זה אני מבטיחה לך שיהיה לך רק טוב בחיים
אוהבת שושו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2007 11:29 לינק ישיר 

יש לי ת'תפילה הזו.
"שכוייח" שהבאת אותה לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/3/2007 12:43 לינק ישיר 

השב: תשובה: תשובה:

ההורים שלי תמיד הגיבו בזלזול כשסיפרתי בבית דברים שאמרו לנו בביה"ס, הם חינכו אותי להבין שמה שמורה אומרת זה לא "תורה למשה מסיני". כשמורה אומרת משו נוטות התלמידות בד"כ לקבל את זה כאמיתות מוחלטת. "אבל המורה שלי אמרה.." אבל אני אף פעם לא קיבלתי את זה ככה. תמיד התווכחתי עם מורות על מה שהן אמרו (כבר מגיל ממש צעיר) ובגלל זה כשהגעתי לסמינר בעצם כבר לא היה שייך להתווכח עם מורות (חוצפה..) ואז היו לי עוד יותר ויותר שאלות שנותרו ללא מענה. לא התאקלמתי טוב בסמינר גם מבחינה חברתית ו1 ועוד 1 הניבו 2... וככה קרה שאני כבר4 שנים בסמינר שבשבוע הראשון שלי בו אמרה לי מורה "את בכלל לא מתאימה לכאן, אולי נחפש לך מקום אחר" בגלל שאלה ששאלתי...
זה למה אני שונאת את המקום הזה. לכן במקום הזה אין מצב שאני אהיה יותר טובה...

משהזוכמיר (תאריך: 25/03/2007 1:25:00)

מז"א זלזול למה שלמדו בבי"ס?
ולמה?
ולמה היית אנטי לבי"ס והסמינר?

פוקהרטס (תאריך: 25/03/2007 1:22:00)

**לא מבינה אידיש!!**

כבר כתבתי בפורום עצמו שההורים שלי חינכו אותי לחשוב בזלזול כלפי מה שלימדו אותי בביה"ס. זה היה ה"חינוך" שהנחילו לי בבית. ואת החינוך שנתנו לי בביה"ס ובססמינר כמובן שלא קיבלתי כי היה בי את יצר ה"אנטי" בצורה מאד חזקה בגלל החינוך מהבית... 

משהזוכמיר (תאריך: 25/03/2007 1:03:00)

מוזר.....
מה עם החינוך מהבית? לא חינכו אותך מספיק כדי שתרעי בשדות אחרים? מה עם החינוך בבי"ס ובסמינר? לא חינכו אותך מספיק? לאן הלך כל החינוך?
וואס וועט זיין מיט דיר? 

פוקהרטס (תאריך: 25/03/2007 0:24:00)

מה קורץ לי בחרדיותי שארצה להישאר חרדית?? אין לי עניין מסויים בחילוניות אבל באותה מידה גם אין לי עניין בדת. 
כשאמרתי שידעתי לקראת מה אני הולכת התכוונתי לקטע עם בנים. זה לא כמו בנות אחרות שפתאום גילו עולם מופלא וגילו שקיים מין נוסף וכו'

משהזוכמיר (תאריך: 23/03/2007 12:47:00)

פוקהרטס (תאריך: 23/03/2007 11:21:00)

מהקשר גיל הטיפשעשרה? כבר כתבתי בפורום, אם לא שמת לב, שאף פעם לא הרגשתי "בבית" בנושא הדת. זה לא קשור לגיל. לא כל דבר נובע מגיל הטיפשעשרה.

כל 1 כאן בפורום עבר אולי בערך מה שעברתי בגלל שהוא נסחף אחרי חברים, או בגלל שהוא היה שקוע בגיל שטיפשעשרה ולא חשב מספיק לפני שעשה את זה. אני ידעתי לקראת מה אני הולכת. ולא הפריע לי (ועדיין לא מפריע לי) שזה אסור מהתורה, רק מפריע לי שהגעתי למחוזות אליהם לא רציתי להגיע. ולכן אין כאן עניין של "להתחזק". 

משהזוכמיר (תאריך: 23/03/2007 11:16:00)
, אני חייב לציין שהיות ורוב החברים פה בפורום הם קצת יותר מבוגרים ומהגיל הממוצע שמתחתנים בציבור שלנו, וכל 1 מאיתנו עבר באיזה שהוא גיל מה שעברת וזו נפילה אבל התחזק, מכאן ועד להיות חילוני אפחד לא עשה תצעד הזה, תאמיני לי שכשאני קורא את מה שאת כותבת ומה שעובר עליך, עיני זולגות דמעות. על אף שאני אשכנזי קר, דבר כזה קורע תלב, אנא ממך אל תתני לגיל הטיפששרה והיצר הרע לטמטם ולבלבך בראש, חדלי משמוע לעצותיו, וה' הטוב יאיר עיניך העיוורות והיו למאורות, החותם בדמע בצער ובכאב (החש שותפות ולו בגלל "ערבות") משה זוכמיר

, אני חייב לציין שהיות ורוב החברים פה בפורום הם קצת יותר מבוגרים ומהגיל הממוצע שמתחתנים בציבור שלנו, וכל 1 מאיתנו עבר באיזה שהוא גיל מה שעברת וזו נפילה אבל התחזק, מכאן ועד להיות חילוני אפחד לא עשה תצעד הזה, תאמיני לי שכשאני קורא את מה שאת כותבת ומה שעובר עליך, עיני זולגות דמעות. על אף שאני אשכנזי קר, דבר כזה קורע תלב, אנא ממך אל תתני לגיל הטיפששרה והיצר הרע לטמטם ולבלבך בראש, חדלי משמוע לעצותיו, וה' הטוב יאיר עיניך העיוורות והיו למאורות, החותם בדמע בצער ובכאב (החש שותפות ולו בגלל "ערבות") משה זוכמיר

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 28/03/2007 13:58:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 12:48 לינק ישיר 

זה תוכן התכתבותינו בתיבה האישית העתקתי אותו כמו שהוא

השב: תשובה: תשובה: תגידי תאמת! את מחפשת שאלות/לשאול אור שאת מחפשת תשובות דהיינו לקבל תשובות? כשיש לך שאלה את מי את שואלת, ממי ניסית לקבל תשובות?

בעזרת השם.. 

משהזוכמיר (תאריך: 26/03/2007 16:31:00)

ממחשבה למעשה 

פוקהרטס (תאריך: 26/03/2007 16:25:00)

לא יודעת.. צכה לחשוב על זה.. 

משהזוכמיר (תאריך: 26/03/2007 16:22:00)

להתעסק עם בנים ידעת בלי לשאול את הוריך 
אין ספק שכזה דבר את לא צכה לידע אותם לפני ואולי רק אחרי 

פוקהרטס (תאריך: 26/03/2007 16:16:00)

לא התחמקתי. אוקי אמרתי כבר שאני לא יודעת אידיש אז אני לא ממש יכולה להתווכח איתך. רק שאם תקרא לספרדי "פריינק" הוא ממש יעלב.

מה זה תלכי לבד? אני בת 17 וחצי גרה עם ההורים. הם אמורים לדעת מה אני עושה בחיי היוםיום שלי..! 

משהזוכמיר (תאריך: 26/03/2007 16:10:00)

תלכח לבד לסמינרים תחפשי את זה לבד

ואם את גם שם תתבישי הציגי את שאלותיך בכתב,

בענין העדות שמתי לב שהתחמקת בתגובה האחרונה. 

פוקהרטס (תאריך: 26/03/2007 16:07:00)

אתה לא מבין שההורים שלי בחיים לא ישלחו אותי לשום סמינר או ערכים או מה שזה לא יהיה??!!!!!
שאין לי תשובות אני מדחיקה את השאלות! אני לא מתביישת אני פשוט לא מסוגלת להיפתח בפני אחרים.
בחיים אני לא מביעה דעה בנושאים רציניים, ואם אני חייבת (למשל בסמינר) אז אני לא אומרת את דעתי האמיתית אלא מה שהם רוצים לשמוע.. 

משהזוכמיר (תאריך: 26/03/2007 16:02:00)

את כתבת שאת חסידית ומסתמא את גם אשכנזית,
אני אשכנזי שדובר אידיש ובאידיש פריינק זה ספרי אמנם בעברית ספרדי זה ספרדי וספרדי פחות טוב זה פריינק אבל באידיש זה לא כך,
גם לאלה שכמותך יש סמינרים כמו ערכים או בצמצום בבתים פרטיים וכו',
כשאין לך תשובות בתוך עצמך את חייבת להוריד את מסכת הבושה ולשאול מומחים ויודעי דבר.

פוקהרטס (תאריך: 26/03/2007 15:57:00)

אתה אשכנזי, נכון?! ידעתי. רק אשכנזי יקרא לספרדי פריינק. זה כינוי מעליב..
 אני מסבירה לך שחוץ ממתי שהייתי ילדה ממש קטנה בבית ספר יסודי אז שאלתי מורות והם תקעו בי כאלה עיניים שאני לא שואלת יותר. אני לא טיפשה, אני יודעת שא"א לשאול מורות בסמינר שאלות שיש לי. הם לא רוצים בסמינר להעלות כל מיני נושאים שמערערים את האמונה אצל בנות חרדיות תמימות....
אני פשוט מחפשת תשובות בתוך עצמי.. 

משהזוכמיר (תאריך: 26/03/2007 15:55:00)

מה יהיה מה עושים רבש"ע? היא בחורה סגורה!
איך פוצחים אגוז קשה זה?
את מי שאלת עד היום חוץ מהוריך שאלה באמונה כשהיתה לך?
אצטרך לחפש בלית ברירה אתרים של המזרוחניקים בעיקר שעונים על שאלות מסוג שלך ואני בטוח שבאתר כיפה אם תחפשי תמצאי בעזהיתש"ו,
חילוני אשכנזי הוא אגוז קשה לפיצוח מאשר לפריינק שאפשר לשחק לו על הרגשות.

פוקהרטס (תאריך: 26/03/2007 15:50:00)

זה לא קשור לבת יענה, אני פשוט לא רואה את עצמי יושבת מול בנ"א מי שזה לא יהיה ושואלת, אני טיפוס סגור..  ומהקשר חילוני אשכנזי? וחילוני לא אשכנזי כן רוצה לשמוע??
אני לא כ"כ בטוחה אם יש לי אמונה או לא.. זה די באמצע תהליך.. 

משהזוכמיר (תאריך: 26/03/2007 15:19:00)

את מזכירה לי את החילוני האשכנזי שהוא לא רוצה לשמוע, לי בא לחיות ככה וזהו!
מה אכפת לך לשבת מול רב שמבין בנושאים הללו והסביר לך ורק אח"כ תנסי לשאול אם ישארו לך ספקות ושאלות? 

תסבירי לי תשורה האחרוה בבקשה, איך את רוצה שהאמונה תהיה חזקה בתוכך איך ולמה זה יקרה ביום בהיר כשיש לך שאלות לאן הן יעלמו?
במילים אחרות כעת אין לך אמונה?
וא"כ את מעדיפה להשאר בלי אמונה ולטמון את הראש בחול כשאפשר לעזור לך בנושא?
אולי הפוך? תשאלי שאלות ותתמודדי תקבלי תשובות עניניות ואז תתחזק אצלך האמונה,

פוקהרטס (תאריך: 26/03/2007 15:10:00)

תודה על הרצון לעזור אבל אני כבר מעבר לשלב של לשאול שאלות. אמרתי כבר שזה כבר לא ממש מציק לי כמו פעם. פעם היו לי הרבה שאלות שנותרו ללא מענה ואולי בעקבות זה הגעתי לאן שהגעתי.
היום, מהמקום בו אני עומדת, אני מקווה להיות בנ"א טוב יותר. אני הולכת לקראת האמונה בעיניים עצומות ולא מנקודה של קבלת תשובות. אני גם יודעת שלא להכל יש תשובות. יש שאלות שהתשובה להן היא פשוט: "ככה" 
ובעצם "אמונה" זה להאמין. בלי הוכחות. פשוט להאמין! 
ואני מניחה שכאשר האמונה כבר תהיה חזקה בתוכי אני אמצא בתוך עצמי את התשובות לכל השאלות. 

משהזוכמיר (תאריך: 26/03/2007 13:44:00)

אם ככה הגענו למוצא שפשוט עדין לא מצאת את האדם הנכון בזמן הנכון
אי לכך מחובתי כעת לדאוג להצמיד לך רב שיש לו נסיון וידע בנושא אמונה וכו' 
ואשתדל לעשות זאת בהקדם האפשרי אם רק תרצי ותאשרי לי זאת
ואני מתחנן שתאשרי ואשתדל להצמיד לך רבנים מהשורה הראשונה
כי פה ושם אני קשור לכאלה רבנים בהקשר לצדיקים/ות אחרים/ות שרוצים/ות חיזוק ולו במעט 

פוקהרטס (תאריך: 26/03/2007 12:38:00)

אני שואלת כי אני רוצה לדעת. אני מתה שיבוא בנ"א וישכנע אותי (ושאני אשתכנע ממנו) להאמין ולהיות חרדית. הלואי שיגיע מישו ויענה לי על כל השאלות שלי. אני לא מאלו ששואלית בשביל לקנטר, ממש לא. אני באמת מחפשת תשובות.
אני לא שואלת שאלות אף אחד, אני לא פונה לאף אחד בגלל שיותר מידי פעמים שאלתי ונעניתי בהרמת גבה או משו כזה. 
בעולם המציאותי (לא הווירטואלי..) אני לא יכולה לשאול אף אחד כי זה שאלות שקוראים להם "שאלות של כפירה" או משו כזה, אתה מבין, אני בכלל לא אמורה להגיע לשאלות כאלה כבחורה חרדית. אז אני פשוט לא שואלת ומשתדלת לא לחשוב על זה כדי שהשאלות לא יציקו לי. או במילה אחרת- מדחיקה..   

משהזוכמיר (תאריך: 26/03/2007 11:22:00)

פוקהרטס (תאריך: 26/03/2007 9:42:00)

שאלות באמונה, שאלות על מהות הבחירה שאלוקים נתן לנו, על איך אני רואה כל כך הרבה "עובדי השם" שעושים מעשים גרועים, למה "עובדי השם" היקרים והחסודים שבבית ספר שלי לא יכולים לקבל אנשים ששונים מהם במחשבה או במראה, כל מיני שאלות. 

משהזוכמיר (תאריך: 25/03/2007 2:21:00)

איזה סוג שאלות היו לך שלא קיבלת עליהן מענה? 

פוקהרטס (תאריך: 25/03/2007 1:36:00)

ההורים שלי תמיד הגיבו בזלזול כשסיפרתי בבית דברים שאמרו לנו בביה"ס, הם חינכו אותי להבין שמה שמורה אומרת זה לא "תורה למשה מסיני". כשמורה אומרת משו נוטות התלמידות בד"כ לקבל את זה כאמיתות מוחלטת. "אבל המורה שלי אמרה.." אבל אני אף פעם לא קיבלתי את זה ככה. תמיד התווכחתי עם מורות על מה שהן אמרו (כבר מגיל ממש צעיר) ובגלל זה כשהגעתי לסמינר בעצם כבר לא היה שייך להתווכח עם מורות (חוצפה..) ואז היו לי עוד יותר ויותר שאלות שנותרו ללא מענה. לא התאקלמתי טוב בסמינר גם מבחינה חברתית ו1 ועוד 1 הניבו 2... וככה קרה שאני כבר4 שנים בסמינר שבשבוע הראשון שלי בו אמרה לי מורה "את בכלל לא מתאימה לכאן, אולי נחפש לך מקום אחר" בגלל שאלה ששאלתי...
זה למה אני שונאת את המקום הזה. לכן במקום הזה אין מצב שאני אהיה יותר טובה...

משהזוכמיר (תאריך: 25/03/2007 1:25:00)

מז"א זלזול למה שלמדו בבי"ס?
ולמה?
ולמה היית אנטי לבי"ס והסמינר?

פוקהרטס (תאריך: 25/03/2007 1:22:00)

**לא מבינה אידיש!!**

כבר כתבתי בפורום עצמו שההורים שלי חינכו אותי לחשוב בזלזול כלפי מה שלימדו אותי בביה"ס. זה היה ה"חינוך" שהנחילו לי בבית. ואת החינוך שנתנו לי בביה"ס ובססמינר כמובן שלא קיבלתי כי היה בי את יצר ה"אנטי" בצורה מאד חזקה בגלל החינוך מהבית... 

משהזוכמיר (תאריך: 25/03/2007 1:03:00)

מוזר.....
מה עם החינוך מהבית? לא חינכו אותך מספיק כדי שתרעי בשדות אחרים? מה עם החינוך בבי"ס ובסמינר? לא חינכו אותך מספיק? לאן הלך כל החינוך?
וואס וועט זיין מיט דיר? 

פוקהרטס (תאריך: 25/03/2007 0:24:00)

מה קורץ לי בחרדיותי שארצה להישאר חרדית?? אין לי עניין מסויים בחילוניות אבל באותה מידה גם אין לי עניין בדת. 
כשאמרתי שידעתי לקראת מה אני הולכת התכוונתי לקטע עם בנים. זה לא כמו בנות אחרות שפתאום גילו עולם מופלא וגילו שקיים מין נוסף וכו'

משהזוכמיר (תאריך: 23/03/2007 12:47:00)

פוקהרטס (תאריך: 23/03/2007 11:21:00)

מהקשר גיל הטיפשעשרה? כבר כתבתי בפורום, אם לא שמת לב, שאף פעם לא הרגשתי "בבית" בנושא הדת. זה לא קשור לגיל. לא כל דבר נובע מגיל הטיפשעשרה.

כל 1 כאן בפורום עבר אולי בערך מה שעברתי בגלל שהוא נסחף אחרי חברים, או בגלל שהוא היה שקוע בגיל שטיפשעשרה ולא חשב מספיק לפני שעשה את זה. אני ידעתי לקראת מה אני הולכת. ולא הפריע לי (ועדיין לא מפריע לי) שזה אסור מהתורה, רק מפריע לי שהגעתי למחוזות אליהם לא רציתי להגיע. ולכן אין כאן עניין של "להתחזק". 

משהזוכמיר (תאריך: 23/03/2007 11:16:00)

, אני חייב לציין שהיות ורוב החברים פה בפורום הם קצת יותר מבוגרים ומהגיל הממוצע שמתחתנים בציבור שלנו, וכל 1 מאיתנו עבר באיזה שהוא גיל מה שעברת וזו נפילה אבל התחזק, מכאן ועד להיות חילוני אפחד לא עשה תצעד הזה, תאמיני לי שכשאני קורא את מה שאת כותבת ומה שעובר עליך, עיני זולגות דמעות. על אף שאני אשכנזי קר, דבר כזה קורע תלב, אנא ממך אל תתני לגיל הטיפששרה והיצר הרע לטמטם ולבלבך בראש, חדלי משמוע לעצותיו, וה' הטוב יאיר עיניך העיוורות והיו למאורות, החותם בצער ובכאב (החש שותפות ולו בגלל "ערבות") משה זוכמיר

זה תוכן התכתבותינו בתיבה האישית העתקתי אותו כמו שהוא

כרטיס אישי

*--פרטים פה*
הוסף לרשימת חברים שלח הודעה אישית למשתמש הצג פרופיל כתובת חסויה
*--end tochen reply *

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 28/03/2007 14:00:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 14:01 לינק ישיר 

אגב אני מצטרף למשהזוכמיר..שאלות ותשובות באמונה תוכלי למצוא באתר כיפה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/3/2007 14:11 לינק ישיר 

רציתי להבהיר דבר חשוב שאולי לא כולם מודעים או מודעות לזה ,, בחור שיוצא עם בחורה או בקשר איתה יכול להיות גם בחור מצויין וברגע שיפרידו ביניהם לחזור לעצמו וזה שהוא היה בקשר זו היתה נפילה אך בחורה שיצתה עם גבר בד"כ משהו ביסוד שלה לגבי הדת פגום, ואני יסביר  היצר של הגברים שונה לחלוטין מיצרן של הנשים להפיל גבר זה נורא קל היות ויצרו מפתהו ללא צורך בקשר או התחייבות ולכן בחור הכי טוב בישיבה יכול להתקלקל ממש בקלות , לאומת זאת הנשים לא נמשחות לגברים מעצמן היות והיצר שלהן בא רק לאחר שנוצר ח"ו קשר קשר רגשי עמוק בין הצדדים ... כל זאות כתבתי כדי לחזק את את הבחורים שבינינו שלא לנסות ליצור ח"ו מגע אם בת לפני הנישואין א. מפני שזה לאו דאוריתא וזה יותר גרוע מחילול שבת  ב. ברגע שתיצור איתה מגע היא תזרוק אותך גם אם החלטתם להינשא מפני שבחורה כפי שידוע לנשואים שבינינו כדי להגיע למגע נוסף ההשקעה צריכה להיות כפולה מפעם הראשונה וכן הלאה לאומת הגברים שאינם צריכים שום קשר רגשי בשביל להגיע לזה        המסר: על תגעו בבחורה לפני הנישואין ראו הוזרתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2012 17:58 לינק ישיר 

היה פה מענין פעם, אין אפס..
לא קראתי את כל האשכול, אבל יש למישו מושג מה המצב איתה היום?
הצלחתם לעזור, להועיל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2012 11:11 לינק ישיר 

כיום אנחנו מידי חברים מכדי לספר סיפורים כאלה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > HELP!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.