| נשלח ב-22/3/2007 18:37 |
|
| |
מותר להגיד מה מרגישים כלפי הצד השני או עדיף לשתוק?
האם מותר לי להגיד לצד השני מה אני מרגיש או שעדיף לשתוק וזה מתגלה מאליו בעצת נישואים? וגם איך אני אמור בכלל להציע נישואים?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2007 19:34 |
|
| |
ברוך הבא לשידוכין ללא רגשות.
הצעת נישואין בטלפון בבקשה.
(חח היום החלטתי על ציניות)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2007 19:36 |
|
| |
בס"ד
האם אתה מדבר על גילוי רגשות בזמן הפגישות (ללא קשר להצעת נישואין)?
או כשאתה רוצה לציע נישואין אז איך לעשות זאת?
|
| נשלח ב-22/3/2007 19:49 |
|
| |
בניגוד לחילוניות בשידוכים הבנתי שאסור להגיד לבחורה שאני מרגיש אליה אהבה לפני החתונה והצעת נישואים אף פעם לא הצעתי ככה שאין לי שמץ של מושג!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2007 20:04 |
|
| |
בס"ד
אף אחד לא אמר שאסור להגיד לבחורה (ואם יש מי שאמר לך את זה אז אני מבטל את דבריו)שאתה אוהב אותה,
ברם ישנם דעות בנושא שאולי אל תגיד לבחורה שאתה אוהב אותה (אם בקושי אתה מכיר אותה) זו היא בסה"כ דעה לא חוק...
|
| נשלח ב-22/3/2007 20:18 |
|
| |
זה לא שהגעתי למצב הזה ברור שאני יכיר טוב בחורה ואני אוהב קודם כול מבחינה שכלית אחר כך רגשית אבל שזה יסתדר במחינת שניהם אני יגיד לה ואז אני יציע נישואים עדיין לא הגעתי למצב כזה שנגיע פשוט אני צריך לדעת אם מותר לי להביע רגשות כאלה או שעדיף שנאי יחכה לאחר החופה ותודה על עצתכם
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2007 01:04 |
|
| |
שאלה קשה.
אני גם מתחבטת איתה כבר המון זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2007 09:40 |
|
| |
בס"ד
חכמה, מה את מתחבטת בה, הגבר אמור להציע נישואין לא?
כמו שדיברנו באשכול "הצעת נישואין".
אם יש לך הערות בנושא, כנסי אשכול הנ"ל.
|
| נשלח ב-26/3/2007 11:10 |
|
| |
שימי,
חחחח.
אתה יודע על מה הגבתי?!
על הכותרת של האשכול.
לא קראתי כלום חוץ מהכותרת.....
מקוה שעכשיו אתה מבין את תגובתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 11:12 |
|
| |
וחוצמיזה, יעקב צודק.
הבנתי מהרבה רבנים ורבניות, מדריכים ומדריכות, שלא אומרים גילויי אהבה לפני החופה, ז'תומרת נישואין. כי זה מביא לקירבה, ואחריתם מי ישורם. כדאי מאד להימנע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 11:45 |
|
| |
אני חושבת שזו כן הלכה לא לדבר בפרוש על רגשות לפני החתונה כדי שלא יגרם לבחור מכשולים ע"י זה... וגם כיון שהיום, לאירוסין אין שום תוקף הלכתי כך שגם בחורה מאורסת מבחינה הלכתית היא כמעט כמו בחורה זרה לגבי חתנה וההלכות בהתאם- איסור יחוד, צניעות וכו'... ולכן, כשם שאסור לגבר לומר לסתם בחורה דברים כאלה כך גם לגבי כלתו.
כמובן שמותר להביע חיבה בדרכים עקיפות ועדינות ולהעניק אחד לשני הרגשה שמאושרים איתו אבל את הביטויים המפורשים יש להשאיר לאחרי החתונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 16:13 |
|
| |
ברקת אני חושב שענית לי מצויין תודה זה מה שרציתי לדעת!
|
|
|
|
|