| נשלח ב-25/3/2007 20:28 |
|
| |
יש דבר כזה שדכנית עם תמונות?
יש דבר כזה שדכנית עם תמונות למה אני לא ממש בעד פגישה עיוורת כי מה קורה אם אני מגיע לפגישה והבחורה ממש לא הטעם שלי זה בזבוז זמן לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 15:17 |
|
| |
אפשר לבקש משדכנית תמונה של בחורה שהיא מציעה לך. יש בחורות שנותנות תמונה ויש כאלו שלא רוצות, לא כי הן מכוערות אלא בתור עיקרון.
אבל אם יוצא להיפגש עם מישהי שלא נראית טוב מושכים את הפגישה בערך שעה ואז מסיימים בנימוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 15:27 |
|
| |
תודה למה אני יצטרך את זה במיוחד שאני יוצא לשידוך דווקא עם ספרדיות כול עוד היא בהירה אני האמת אופטימי ואני לא סומך על השדכנים אבל שווה לנסות ותודה אני באמת יברר אצל שדכנית אני למשל ממש לא מתבייש להראות תמונה עדיף לי שהיא תכין את עצמה רגשית ואני חושב שהוכחתי זאת ששמתי את התמונה שלי פה חחח
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 16:08 |
|
| |
תיזהר קצת עם הנושא הזה כי יש הרבה בחורות שמורידות בחור רק על זה ש"הוא מסקש תמונה"- מפרשים את זה כחוסר צניעות מצידו או שמחפש רק חיצוניות וזה לא עושה שם טוב... אז שים לב היטב ממי אתה מבקש- אם זה בחורה יותר סגורה- יכול להיות שזה רק יהרוס לך.
בכל אופן, בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2007 16:09 |
|
| |
אבל זה לא עדיף מאשר לבוא ולבזבז זמן יקר של בחורה? ושלי או עדיף מלפגוע ולהפגע עדיף שכך לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 09:36 |
|
| |
אם כך- אתה באמת יכול לבקש תמונות מכל בחורה,כי לפי דבריך- החיצוניות של הבחורה היא דבר מאוד עיקרי אצלך ואם לא עונה על ציפיותיך מבחינת מראה חיצוני אז אתה לא מעוניין בכלל להיפגש איתה וטוען שזה "בזבוז זמן".
אני חוזרת בי מהתגובה הקודמת, פשוט חשבתי שאתה לא מעוניין להצטייר כבחור חיצוני כ"כ, אבל אם זה מה שאתה- אדרבה. בקשת התמונה תסנן לך מראש בחורות שאינן מתאימות לך.
בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 09:50 |
|
| |
זה לא שאני חיצוני כ"כ פשוט דיי אוהב יופי זה חשוב לי לא מבקש מלכת יופי אבל שתיהיה בטעם שלי ותביני שאני אוהב אשכנזיות אני לא אשכנזי משני הצדדים ופנימיות חשובה יותר רק שאני לא יגעל מהאישה שלי רצוי שתיהיה בטעם שלי ומסכת קידושין מדברת על זה גם משמע חיוב מהתורה לקחת אישה שלא תיהיה מאוסה עלי שמה יעבור על איסור ואהבת לחברך כמוך ראי מסכת קידושין פרק שני בעמוד הראשון שם
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 13:15 |
|
| |
הכל נכון, אתה באמת צריך אשה שלא תיגעל ממנה "ואהבת לרעך כמוך" וכו'...
אבל מה שניסיתי להגיד בסה"כ זה שכשאתה מבקש תמונה מבחורה ולפי זה מחליט אם להיפגש או לא זה אומר שהחיצוניות בלבד קובעת אצלך מה מתאים לך ומה לא וזו טעות.
הגמרות שאתה מביא וכל הציטוטים כולם מדברים על הצורך לראות את האשה לפני שמתחתנים איתה כדי שלא תהיה מאוסה וכו'... אבל יש הבדל גדול בין לראות אותה בתמונה לפני הפגישה ואז להחליט כן או לא לבין לראות אותה לראשונה תוך כדי פגישה שאז אתה רואה עוד המון המון דברים מלבד ההכרות עם החיצוניות של הבחורה. תמונה יבשה לא יכולה לשקף את האופי האמיתי של הבחורה אלא רק את הנתונים החיצוניים שאיתם נולדה ולא בחרה אותם. כך שהם בעצם לא אומרים עליה מאומה.
ולכן יתכן מאוד שבחורה שהיית פוסל ע"פ תמונתה בלבד לא הייתה נפסלת אצלך אחרי פגישה שבה היית קולט גם חלק מהפנימיות שלה- את טוב הלב, העדינות, המידות, הכשרונות, סגנון הדיבור והמחשבה ועוד אינסוף פרטים דקים שתמונה יבשה לא יכולה להעביר לך. ואז גם אם היית מחליט שזה לא מתאים לך- ההחלטה שלך היתה הרבה יותר אמיתית ונכונה- יש הבדל עצום בין לומר לא אחרי תמונה לבין לומר לא אחרי פגישה.
אותו דבר גם הפוך- בחורה שהיית מתלהב מתמונתה יכולה להתגלות במציאות כאחת שבכלל לא מתאימה לך בתכונותיה. לא לחינם אמרו חז"ל "אל תסתכל בקנקן"...
מקווה שעכשיו הבנת את כוונת דברי.
בכל אופן, בהצלחה בכל דרך שתבחר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2007 18:23 |
|
| |
ברקת-
את צודקת שחיצוניות אינה אומרת כלום אבל בכל זאת אף אחד לא יקח/תקח משהוא שמגעיל אותו ולפעמים השדכן יכול לומר שהפגוש הוא נאה מאוד אבל על טעם וריח אין מה להתווכח ואז אתה פשוט מבזב הרבה זמן, כסף, אנרגיה וגם עלול להפגע רוחנית.
לדעתי לא להשתמש בתמונות במציעות העכשוית זו פשוט סתיגמה טפשית שגורמת לנו לכל הצרות שכתבתי.
אם את בחור/ בחורה שיודע שחיצוניות לא מפריעה לך אז בבקשה אל תבקש תמונה אבל אם לא- מה שהוא אצל רוב בני האדם הנורמליים אז חסוך מעצמך ומהצד השני את כל הנ"ל ועשה טובה בקש תמונה.
איי כמה שאני אישית הייתי רוצה שכך יהיה אבל מה לעשות שאנשים עדיין מקובעים בסתיגמות הטפשיות שלהם!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 09:04 |
|
| |
יתכן שזו "סטיגמה טיפשית" ויתכן שלא
אבל מה שלא טיפשי הוא שבחורים רבים הורסים לעצמם בידיים את שמם הטוב ברגע שמתפרסם שהם מבקשים תמונה, אני מכירה אישית המון בחורים שרק בגלל שיצא להם שם כזה הם עדיין תקועים.
יתכן שבבקשת תמונה אתה באמת יכול לחסוך כאבי לב מיותרים מהבחורה, אבל אינך חוסך את מה שיגידו עליך אח"כ בשידוכים. יש הרבה דרכים לברר איך הבחורה נראית חוץ מלבקש תמונה, - אפשר לבוא לראות אותה בחתונה של חברה\בעבודה\בסמינר וכו' בלי ידיעתה- זה הרבה יותר מקובל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 10:58 |
|
| |
ברקת תני לי להבהיר לך משהוא-
אני אישית אם אני הולך לבקש תמונה אני מתכוון גם לתת תמונה שלי ולדרוש שהבחורה תראה אותה מכיון שלדעתי יש פה שני צדדים ולא רק צד אחד כמו שאת מציגה את זה, לידיעתך גם בחורה מורידה פגוש בגלל מראה חיצוני.
הגיע הזמן ששדכנים יציגו את הדרישה הזאת כדרישה התחלתית בדיוק כפי שהם דורשים את הקוד הגנטי של דור ישרים, תאריך לידה, זיהוי עדתי, השקפה ומספרים של מורים וחברים שאצליהם ניתן לברר על הפגוש.
לדעתי הדבר רק יקדם ויזרז את כל העסק ואדרבה זה יביא למציאת בן הזוג הטוב ביותר מכיוון שכאשר יש לך כמה וכמה אופציות שסיננתה אותם כן! לפי המראה החיצוני אז בינהם אתה מוכן להתפשר אמנם בקטן אבל להתפשר בשביל הפנמיות ואתה יודע בדיוק לאן אתה הולך ועל מה אתה הולך משא"כ לפעמים זה בדיוק הפוך ככל שיוצא לך להדפק ולהפגש עם פגוש שלא מילא את השאיפות שלך אתה רק מגדיל את השאיפות שלך ונותן דגש יותר חזק לחיצוניות שלא נדבר על מישהוא שיצא לו להפגש מידית עם פגוש נאה והוא נמשך אחריו מידית בלי כל ברור פנימי ואח"כ או שהוא סוגר או שכדי להוריד את ההצעה יש לו כאבי לב עצומים.
מצטער אבל אני מוצא לנכון לשוב ולהדגיש שכל מי שעדיין אוחז בסטיגמות הטפשיות האלה זה כמו מי שלא מוכן להבדק בדיקה גנטית!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 09:53 |
|
| |
אוקיי, אין שום בעיה! רק לא נראה לי שתצליח לשנות את העולם ולגרום לכך שתמונה באמת תהיה תנאי התחלתי כמו דור ישרים כי זה באמת לא השוואה, בדור ישרים בודקים סכנה ממשית לדור ההמשך של הזוג. ואי ראיית תמונה, במחילה מכבודך, אינה מהווה סכנה כ"כ גדולה עבור בני הזוג וצאצאיהם....
בכל מקרה, מה שצורם לי בכל הדבר הזה זה הרצון להפוך את השידוכים בחברה החרדית לדומים יותר ויותר ל"שידוכים" הנעשים בציבור הכללי- כל אתרי האינטרנט למינהם המציעים לך מגוון תמונות, סליחה, בחורות, בלחיצת כפתור והיה הנערה היפה ביותר בעינך תזכה ל"דייט" בזכות הפוזה שהצליחה להנציח בה את עצמה בצורה המושכת ביותר....
לא נראה לי שאצליח להסביר לך את זה, אבל יש פה בבסיס משהו קצת רקוב.בכל אופן כך לדעתי. כל אחד וצורת ההסתכלות שלו על דברים מן הסוג הזה.
פעם אמרו "אסור לאדם לקדש את האשה עד שיראנה"
והיום בדורינו- דור הקיצוניות, כבר יש המחמירים ואומרים: "אסור לאדם שיפגש עם האשה עד שיראנה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 11:13 |
|
| |
מה לעשות שהיום זה לא פעם!
פעם אנשים היו בעלי מעלה והיום זה דור נחות!
ויפתח בדורו כמשה בדורו כל דור ודורשיו ודרישותיו!
אל תפנה את גבך לעולם כי אז העולם יפנה לך את גבו!
|
| נשלח ב-29/3/2007 14:32 |
|
| |
אל תפנה ל"עולם" את פניך- כי אז תקבל מכה על הפנים...
תוקן על ידי ב_ר_ק_ת ב- 29/03/2007 14:42:38
|
|
|
|
|