יאיר,
אמרת: "הצד שאני מייצג אינו קטלא קניא ובוודאי שיוכל להתמודד שכלית עם גולשי פורום זה."
אבל לא התמודדת שכלית!!
אמרת: "אמנם כנראה שבאמת ההבנה השכלית הולכת אחר נטיות הלב, ודבר זה אמור ביחס לשתי הצדדים כמובן. רק שהצד שאני מייצגו מתהדר בגדולי תורה ויראה הנוקטים כך, אשר מייצגים הם את כל המגזר שנחשב עידית שבעידית, בכל קנה מידה. הצד השני כנראה שפחות. "
אך לא הבנתי לאיזה שני צדדים אתה מתכוון? צד הבחורים וצד הבחורות? או צד אלו שדורשים וצד אלו שמתנגדים? לא הבנתי איזה מגזר נחשב לעידית שבעידית ואיזה צד נחשב לפחות.
נוסף על כך - על איזו הבנה שכלית אתה מדבר - אני נתתי טענות שכליות ואתה כל הזמן מנסה לתת טענות של נטיות הלב ונטיות הלב שלך זה כסף כמה שיותר, בפרט אם זה מחוייב המציאות בשביל ללמוד תורה.
אתה בעצם מייצג את הרב שדורשים, אבל אנחנו, בתור חרדים, חונכנו לא ללכת אחרי כולם, כי לצערנו רב היהודים עדיין אינם שומרי תורה ומצוות, נו, אז מה?? זה מתיר לנו לחלל שבת??
אתה בעצם אומר: משגיחים בישיבות טוענים כמוני, אולי תעלה להם את טענותיי? נראה מה ייענו.
איני יכול להתעלם משוועת הבנות אשר כסף אינו מצוי בכיסם , ואשר מרגישות שנעשה להם עוול אמיתי.
זכותן להרגיש כך, וק"ו שזכותן לחלוק בתקיפות על ההשקפה שהביאה אותם לידי כך. רק שלצערנו, האמת אינה נמדדת בבכיות והרגשות. כמה שזה יישמע רע.
תגובתי: אם אינך יכול להתעלם משוועת הבנות - אז תפסיק לדרוש, כי כמו שאמרתי אין הרבה סיכוי שתיפול עליך בחורה עשירה עם כסף, אלא בחורה שאכן כסף לא מצוי בכיסה, האם אתה חושב שהררגשת הבנות שנעשתה להן עוול היא פסולה? לפי דבריך עולה שאתה מודע להרגשתן ומצדיק אותה.
איזה אמת יש כאן? לפי התורה האמת כן נמדדת בבכיות, ואם אנשים בוכים בגללך, הרי שאתה פושע!!
וכמו שאמרתי - נטיות הלב אינם ניתנים לשינוי. יש להם סיבות טובות. הגיון לא יעזור פה.
זה המשפט היחיד שהבנתי (כל שאר הפיסקאות נותרו אצלי עם המון סימני שאלה, זה נראה כמו גיבובי משפטים בכתב סתרים) נכון, נטיות ליבך הם לצד הממוני, לדעתך אינך יכול לשנות את זה, הגיון לא יעזור לאנשים שהלב שלהם אומר להם ש-"הרצחת וגם ירשת" (על התקפי לב כבר דיברנו, לא?) זה מותר לפי התורה ואפילו מחוייב לפי התורה, ומשגיחים וראשי ישיבות טוענים כך, וכולם כך, אז למה לא?! אבל קצת רגש - אני חושבת כן יכול לעזור.
יש סיבות טובות לא לשנות את זה - זה ברור, מה רע בלקבל דירה?? קשה להיות בן אדם טוב, כן, זה יותר קשה מאשר להיות בן אדם רע, אבל חובתנו כיהודים היא להשתנות.
אני דיברתי יותר להיגיון מאשר לרגש, אבל דיברתי על שניהם.
אתה ניסית לדבר על היגיון, אבל לא הצלחת, ובקטע הרגשי: דיברת על הרגשת לב ונטיות לב פסולות!!
כל אחד יתחתן עם הזיווג שנקבע לו משמים, ושום שקל לא ייעכב את זה.
בנות שלא נותנות כסף, הן יכולות להיות בטוחות שהבעל שלהן אינו בעל תאוות הממון, בעל ראש בריא שלא הולך אחרי כל אופנה מתחלפת (כן, זה בפירוש אופנה בחסות בן תורה), אלא הולך יד ביד עם התורה והאמת הצרופה, ו-כן, הוא גם לא התחתן איתם בגלל הכסף (מה שקורה אצל משפחות חרדיות זה בדיוק מה שקורה בעולם הרחב - מתחתנים עם בחורה רק בגלל הכסף, זה השיקול המכריע), ואין יותר טוב מיזה !!!
רק אתה, יאיר, אל תגיד לא ידעתי לא שמעתי, כי אחרי התכתובת איתי, עינייך היו אמורות להיפקח.
בתקווה שנטיות ליבך ישתנו, יש לכך סיבות טובות וההגיון כן יעזור פה.
 |
|
|