בית פורומים אגודה אחת

ברכת האילנות - "ליהנות בהם בני אדם"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/3/2007 15:36 לינק ישיר 

מאיר
בבני ברק אין עצים ואין עצי פרי ואין ריח משכר של הדרים.
לא נתת את דעתך שאת ברכת האילן מברכים רק פעם בשנה,  המראה היפה הוא כל השנה
והפריחה רק בחודש ניסן. מדבריך הכרתי כי צדקתי, יש עוד זמן צא לאחד מהפרדסים, לא פשט ולא רמז ולא דרש רק להתפעל מסוד הבריאה, שנתנה לנו ליהנות בהם בני אדם. מהריח מהמראה ומהפרי. ליהנות בהם כתב הרמב"ם, הוא כנראה ידע מה הוא כתב.

אמנם לא השיבות על בקשתי- המלצת לי לברך על הבשמים בברכת האילנות. יש לי עם זה בעיה של ספק ברכות,
הכלל הוא שאנו מברכים על הבשמים ברכת הנהנין, אבל למה לא מברכים גם ברכה לאחריה?
כמו בכל ברכות הנהנין? התשובה וודאי מוכרת לך, היות ולא נשאר מהריח כלום בגוף, וכך אין על מה לברך. אבל היות וכפי שאמרתי הריח של הפרדסים נשאר אצלי הרבה זמן בגוף, הרי איני יודע איך לנהוג בברכה אחרונה, והיות ואיני רוצה להכניס את ראשי, לשאלות אני נמנע מלברך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 17:00 לינק ישיר 

מראה הלבלוב הוא כל השנה???

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 19:05 לינק ישיר 

ידיד שלי עלה ארצה ובנה בית מידות לתפארה, וילה מתוכננת לפי מידתו המדוייקת.
לאחר השקעת מאות אלפי הדולרים וחדשים של התעסקות עם ארכיטקטים וקבלנים - בא להכנס לדירת קבע... אלא שהחל ליבו נוקפו מיני ספקות בזמן ברכת שהחיינו.
לבסוף עצו לו חכמים: הכנס אל הבירה ופרי שחום בידך, הסתלק מן הספק ופטור ביתך בשזיף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 23:00 לינק ישיר 

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 28/03/2007 23:05:13

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 23:03 לינק ישיר 

מאיר
הלבלוב? מה מסמל הלבלוב? את הווצרות הפירות, שממנו נהנים בני אדם. הרי לא מברכים על ליבלוב של עצי סרק.

גם הם מלבלבים. לא על הליבלוב מברכים, אלא על הפירות העתידים לצמוח, ועליהם אנו אומרים להנות בהם בני אדם.
זה נכון כשנאכל אותם נברך שוב. אבל הברכה הזאת היא על החשבון העתידי.

אנו אומרים להקב"ה ריבונו של עולם בירכנו, אנא תן טעם בפירות תן להם לצמוח ולגדול, שבירכתנו לא תהיה ח"ו לבטלה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > ברכת האילנות - "ליהנות בהם בני אדם"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.