בית פורומים אגודה אחת

מחלוקות בין זקני ישראל, וטירוף בזיון כבוד התורה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2007 23:31 לינק ישיר 
מחלוקות בין זקני ישראל, וטירוף בזיון כבוד התורה.

בעזהי"ת

אחד העניינים הקשים ביותר עלי, עניין שממש גורם לי לרצות לברוח ולחפש אחר מלון אורחים במדבר, הוא עניין הזלזול בכבוד התורה שנוצר בעקבות מחלוקות בין תלמידי חכמים ומנהיגי ישראל.

הנה, בא ומספר פלוני בבחדרי חרדים על ההפגנות הסוערות שיערכו לעת ביקורו של רבינו אהרן לייב שטיינמאן במקום פלמוני. וכשכתבתי למחות על זאת ועל היכולת של הדיוט בשוק להפוך עצמו לשליח בי"ד המוסמך להלקות זקנים בישראל, השיב לי והביא לי את עצמו ואת אותם המפגינים כשלוחיהם ועושי דברם של רבותינו רבי יצחק דוב קאפעלמאן והרבי מפשעווארסק, דחולקים על רבינו בחריפות גדולה מאוד, והרי כל כולן של ההפגנות אינן אלא הלכה למעשה של דעתם. 

ראו שרבינו הרמב"ם פוסק להלכה (ת"ת פ"ז), ד"חכם זקן בחכמה, וכן נשיא או אב בית דין שסרח, אין מנדין אותו בפרהסיה לעולם, אא"כ עשה כירבעם בן נבט וחברו", וממשיך שם "וכן כל תלמיד חכמים שנתחייב נידוי, אסור לבית דין לקפוץ ולנדותו במהרה, אלא בורחין מדבר זה ונשמטין ממנו" וכן פסק כן רבינו השו"ע, וכתב שם רבינו הש"ך דאפילו חזר וסרח כמה פעמים, אין מנדין חכם זקן  וכו'.
   (אמנם שערי תירוצים ועקלקלות לעולם לא ינעלו, והרי ימצאו הני חציפי שיזדרזו לקפוץ ולתרץ כל דבר מחלוקת באומרם "אבל כשחטא כירבעם בן נבט, מותר, וא"כ...").

כבר חדשות לבקרים הוא, ובכל פרשת מחלוקת נוספת מתברר עד כמה הנגע פושה, שהיות שזקן בחכמה אחד מפקיר בכבודו של זקן בחכמה אחר -ע"י דברי מחלוקת חריפים במיוחד, ומשנהו במשנהו, עינינו הרואות שלומדים מכך עמי הארצות הנהגה יומיומית להפקיר בכבוד התורה בכלל, והתהליך קיים כבר מי יודע איזה זמן, שכבוד התורה מתגולל לעפר.

מאי אכפת לי האם יש צדק במחלוקת על רבינו אהרן לייב שטיינמאן, אם לאו, או בכל מחלוקת אחרת בין זקני ישראל. ומאי נפקא מינה כלל. אותו רגע שיש חכם זקן בחכמה, שהינו מנהיג לעדה בישראל, ובאים העולם ומפקירים בכבודו, בתירוץ שהם בסכ"ה ההלכה למעשה של זקן בחכמה אחר, אין כאן הלכה למעשה בשום אופן, אלא רק בזיון התורה באופן מבהיל שכנ"ל, גורם לרצון לברוח הרחק ככל האפשר, לסור מעל אהלי הרשעים פן נספה איתם בכל חטאתם.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות  

תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 18/04/2007 23:47:51

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2007 13:08 לינק ישיר 

בעזהי"ת

"במדבר, מלון אורחים".
   לפני זמן, היה בבחדרי חרדים אשכול ובו סיפורו של חוזר בתשובה פלוני, שתלש מעל אשה את הפאה הנוכרית שלה, ליד בית הכנסת המרכזי מוסאיוף. הגבתי שם, שלבא בטענות אל אותו פלוני, כמעט אי אפשר, וזאת משום שמה יעשה אדם שהגיע מהעולם החילוני, שאינו רגיל לשפת המערכת הכפולה, ורואה מודעות רחוב המחרפות ומגדפות בתוקף רב כל לובשת פאה נוכרית, משל הייתה ירבעם בן נבט ואחאב בן עמרי בכפיפה אחת? הרי הוא, כרגיל אצל כל אדם, לוקח דברים כפשוטו, ולכן אם לובשת פאה נוכרית היא כל כך גרוע, ממילא מצוה גדולה 'לעשות משהו בנידון'.

אולי בגלל שפת המערכת הכפולה, יכלו להשמע ביטויי מחלוקת מרים וחריפים מאוד מאוד, מפי מנהיגי וזקני ישראל, כלפי אחרים מחבריהם. ציפיה מהמוני ההדיוטים בשוק, לידע להבדיל בין "דרוש וקבל שכר" ו"הלכה ואין מורין כן", ובין "הלכה למעשה" ו"זריזין מקדימים למצוות".

אלא שעינינו הרואות, שבפועל, המוני עמא בשוקא, לא מעכלים היטב את המערכת הכפולה הזו, ואחת התוצאות העגומות ביותר היא בזיון כללי לדרך התורה ולומדיה, שבוודאי שמי שהרשה לעצמו לחרף ולגדף גדול בישראל, בגלל מחלוקת אמיתית בין גדולי ישראל, יקל עליו מעתה לחרף ולגדף כל תלמיד חכם באשר הוא, שאינו מוצא חן בעיניו.

המציאות העגומה הזו, מתבטאת באופן כה מדויק וכה בולט, בפורום בחדרי חרדים, מקום בו פשיטא שתלמיד חכם שאינו מההשקפה הנכונה, הוא במקרה הטוב סתם קל ופשוט, ובמקרה הרע הוא רשע גמור שמצווה לרודפו ולבערו מהעולם.

ואני, ומתאר לעצמי שרבים אחרים מרגישים כזאת, איני רוצה לחיות במציאות של מחלוקת  שכזו, ואם ירמיהו הנביא על בית ראשון אמר שמי יתנהו "במדבר, מלון ארחים", לא כל שכן שיש לנו לומר כן על מציאות שאולי מדגימה נכוחה את אשר היה בבית שני טרם החורבן.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות  

תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 19/04/2007 13:16:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2007 00:11 לינק ישיר 

אלישיר,

הייתי רוצה לשאול אותך שאלה שהטרידה אותי במהלך עשרת ימי תשובה האחרונים (זוכרים?),

- הרי כל כך הרבה רבנים נבונים וחכמים נתגלעו במחלוקת כזו או אחרת במשך השנה, מכתבים כתבות ושאר כתבי פלסתר וכו' שנגרמו ונגררו על ידי שועלים מחבלים כמו שהזכרת בהודעתך ועוד הקולמוס רב על הנייר וכו',

האם עלה על דעת רב כזה או אחר לפנות בבקשת סליחה ומחילה, אולי פגע (בשוגג לפחות) ברב פלוני?

האם עלה על דעת אחד הרבנים לפנות אל רעהו במכתב ברכה לשנה החדשה, ובו שורת התנצלות על ביזוי תלמידי חכמים שנגרם על ידו,

להיכן נעלמים כל הציטוטים על יראת שמים, בין אדם לחבירו, עומק הדין וכו' כשזה מגיע למחלוקת שתחילתה (אני מקוה) לשם שמים וסופה חושך וצלמוות.

הזהו מוסר לרבים,

[רק תאמר לי באיזה השגחה ה'מלון אורחים' אליו אתה מתכוון להמלט ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2007 13:56 לינק ישיר 

הכל תלוי את מי מתקיפים,אם המותקף הוא משלנו--זה חילול ה' גדול, אם הוא לא משלנו אבל
גם לא ממתנגדינו--זה סתם חילול ה' אם הוא ממתנגדנו--זו ממש מצוה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מחלוקות בין זקני ישראל, וטירוף בזיון כבוד התורה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext