|
|
| נשלח ב-6/5/2007 14:54 |
|
| |
"אבל גנאי הוא לאישה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות."
ומפני מה? מפני שנאת האויר צח?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2007 14:10 |
|
| |
מדובר בהפרשים של כמה אלפי ש"ח לא באלף אלפיים
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 20:38 |
|
| |
"האופי הפרוץ של מקומות העבודה מהווה חסם מרכזי לעיסוק בפרנסה". בפועל עבדו איתי בחברה עם "אופי פרוץ" כמה חרדים אמריקאים. לא נפלה שערה משערות ראשם, והם גם ראו שהנשים האלה שלבושן קצת חשוף הן בסך הכל חביבות והגונות.
לדעתי ההתמחות בחברות הטכנולוגיה תגרום לכך שהקונספט של חברות חרדיות לא יצלח. אנשים ירצו לנצל את הידע שלהם לקבלת תגמול מקסימאלי במקום עבודה שמציע יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 21:47 |
|
| |
אבהו, האם אני צודק או רק נדמה לי שבארץ אין מודעות להופעה סולידית בעבודה?
|
| נשלח ב-22/10/2007 18:22 |
|
| |
בעל בעמיו,
אני בהחלט מסכים שיש נשים בארץ שהופעתן אינה צנועה, בעבודה ושלא בעבודה. הייתי שמח אם מנהלים יכפו על עובדות לבוש צנוע מעט יותר. אם יהיו יותר חרדים במקומות העבודה אולי יתחשבו בהם יותר. אני לא מסכים שלבושן של נשים במקומות עבודה יכול לשמש תירוץ לחיי בטלה וקבצנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 18:33 |
|
| |
מקומות עבודה טהורים מנשים הם בלתי חוקיים בישראל - מעביד לא יכול להפלות נשים (או חילונים) בקבלה לעבודה. יתר על כן, במצב של מחסור בעובדים כאשר יש הזדמנויות עסקיות מקום העבודה החרדי לאנ"ש בלבד ייאלץ להעסיק נשים. ראוי להזכיר כאן את הבעיות של המפעלים הקיבוציים שנאלצו להעסיק שכירים בניגוד לאידיאולוגיה שלהם ששללה עבודה שכירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 18:37 |
|
| |
| אבהו כתב: |  | אני לא מסכים שלבושן של נשים במקומות עבודה יכול לשמש תירוץ לחיי בטלה וקבצנות.
|
|
אני גם לא מסכים, אבל בכביש אל תהיה צודק...
לגבי מה שכתבת בהמשך, שים לב שאין תכנית להפלות נשים וחילונים
אלא שבעלי עסק חרדיים ישדרגו את הסטנדרטים של הצניעות
עיין מפורשות בהודעה הפותחת
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2007 11:54 |
|
| |
לדעתי זה יכול להצליח רק אם,
1. כלכלית העסק יהיה מצליח. (והמשכורות בהתאם)
2. אם יאפשר משרות חלקיות במקצועות טכנולוגיים, גם חלק מהאנשים שאינם חרדים יחפצו בכך
ויסכימו להתאים את עצמם לנהלים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2007 14:31 |
|
| |
איש ציפור,
הכשרת איש מקצוע בחברה טכנולוגית היא יקרה. היא נופלת בעיקרה על המעביד וזה לא יסכים, לדעתי, לעבודה חלקית באופן קבוע. להיפך - מקובלת ומדי פעם הכרחית עבודת שעות נוספות. בחברות מסויימות המעביד יצפה גם לנסיעות לחו"ל. התארגנות מסוג מרכז הפיתוח של מטריקס במודיעין אולי אפשרית אבל המחיר הוא שכר נמוך ולדעתי גם חסימת קידום. יתכן שייפתח מקום עבודה כזה אבל בהמשך הדרך האינטרסים המשותפים של המעביד והעובדים יביאו לפריצת המסגרת. כאשר ברל יעבוד יותר ובתמורה יקבל שכר ומעמד גם שמרל ילך בעקבותיו.
|
|
|
|
|