| נשלח ב-2/5/2007 23:06 |
|
| |
שאלה ועצה!
אני חרדית נשואה,
בתקופה של השידוכים שלי, היה בחור (קרוב משפחה) שנתן לי המון רמזים שהוא רוצה שנפגש. (חרדי, שידוך וכו'...)
ואני הייתי באמצע פגישות ולא התעניינתי.
כשסגרתי וורט , הוא לקח את זה מאוד קשה. כשהבנתי את ה"סיפור" שלו , ניתקתי עמו קשר, במיוחד אחרי שהוא ניסה להזיק לי בשידוך שלי (סיפר שקרים וכו'...- כנראה מתוך רגש של אהבה....)
אחרי החתונה הוא התקשר אלי ואמר לי שהוא בסך הכל רוצה להמשיך להיות קרוב משפחה.
ואני נלחצתי מאוד ודיברתי אליו קצת לא יפה, ולא הסכמתי לתת לו את המספר שלי. (הוא צלצל לבית של ההורים שלי, והקו היה אצלי (עקוב אחרי...).
הוא מאוד נפגע...
סיפרתי לו את הסיבה שלי. שאני חושבת שהוא רצה אותי וכו'... הוא קיבל את הדברים לא יפה.
עכשיו,
אחרי כמה שנים אני מרגישה שבטוח לי שפגעתי בו ואני לא יודעת מה לעשות. אין לי גישה אליו. כואב לי הלב.
שאלה: האם אני צריכה להתנצל במצב כזה?
עצה: איך וכיצד??
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:18 |
|
| |
אם הוא אדם שסיפר שקרים עלייך - תיזהרי ממנו כמו מאש ותתרחקי.
אם הוא רק יזהה חולשה מצידך הוא עלול להמשיך לספר ולהזיק.
ואני ממש לא מבינה אותך ! הוא ניסה להזיק לך ולספר עלייך שקרים ואת צריכה לבקש סליחה?
סדום ועמורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:20 |
|
| |
אם כי - נתתי לך רק חומר למחשבה. ייתכן שיש עוד פרטים בסיפור שאני לא יודעת.
אבל זוהי ההתרשמות המיידית שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:33 |
|
| |
מאכרית. דיברתי בצורה מאוד פוגעת!!!! (לא אתן לך את הטלפון שלי, לא רוצה ממך כלום וכו'...)
תחשבי,
אנחנו משפחה,
את באמת חושבת שאני יכולה להיות רגועה?????
את עוזרת לי מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:41 |
|
| |
מה המצב כיום?
הוא כבר מצא את זוגתו והתחתן סוף סוף?
תוקן על ידי מאכערית ב- 02/05/2007 23:39:08
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:42 |
|
| |
לא לבקש סליחה. לא לחשוב עליו. ולעבור הלאה. בעוד עשרים שנה אפשר אולי לעלות שוב את האפשרות שאולי פגעת בו ולבקש סליחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:45 |
|
| |
לא התחתן!!!!!!
למה בעוד עשרים שנה???
עברו שמונה שנים בערך!!!!!
אני לא חושבת עליו אני חושבת על מה שגרמתי.
תודה על העידוד, אני זקוקה לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:49 |
|
| |
תחכי קודם שיתחתן.
ואז, תשתפי את בעלך בכל הסיפור, ותעשי לזוג "סעודת שבע ברכות" (כנציגת המשפחה) . אבל תני לו להבין שזהו זה. מה שהיה היה, יותר את לא רוצה לשמוע ממנו שום כלום וזהו. אם יש לו מה לומר - שיאמר לבעלך.
|
| נשלח ב-2/5/2007 23:54 |
|
| |
אבל אני שוב חוזרת - אם הוא רק יזהה חולשה מצידך הוא עלול להמשיך לספר ולהזיק.
זהירות ! הוא לא נראה לי תמים.
|
| נשלח ב-3/5/2007 10:03 |
|
| |
מאכערית: להירגע!!
את הסיפורים הוא מכר כי הוא רצה אותה, וכשהוא ראה שהיא הולכת להתחתן עם אחר זה רק התגבר כי הוא לא יכול היה להיפרד מהמחשבה שהיא הולכת להחתתן עם גבר אחר והוא היה רוצה להיות במקומו, כל זה גרם לו לעשות את מה שהוא עשה,
וכל זה היה לפני שהיא התחתנה.
הוא כנראה נרגע, והיא המשיכה עם שלה, ויש צורך לבקש סליחה, לדעתי.
במקרה אחד לא הייתי מבקשת סליחה (עדיין!!!) אם הוא יקבל את זה בתור חנופה, כסימן לכך שאת עוזבת את בעלך ורוצה אותו אז את מחדשת את הקשר. והיות והוא מעין קרוב משפחה שלך אז את יוכלה לדעת ולהבחין מה המצב שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2007 11:04 |
|
| |
אני חושב שמאכערית צודקת. יש המון גברים שיודעים איך לנצל חולשה אצל נשים עם כל מיני מילים יפות וכדומה. אני לא אומר שהוא כזה, אבל יש אפשרות שהוא אכן כזה בפרט לפי ההיסטוריה שלו. לעזוב את כל הנושא לעוד עשרים שנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2007 12:31 |
|
| |
chouteng לא לשכח מדובר בחברה חרדים- קרוב לודאי שהוא לא יעשה דברים שנוגדים בגלוי את העובדה שהוא חרדי,
וגם לא לשכח שמדובר כאן בקרוב משפחה!
חרדי קרוב משפחה בדרך כלל!! שוב בדרך כלל, לא יחפש שוב לנקץ לך, ועוד שהוא רואה שאת נשואה ולא בכיוון בכלל.
קרמל האם הוא נשוי כיום?? זה גם יכול להשפיע מאוד על ההחלטה שלך עם לאמר לו סליחה.
בכל אופן יש דרך לאמר סליחה על העבר, ובלי לתת לו אפשרות לחשוב על ביחד בעתיד או בהווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2007 12:57 |
|
| |
בס"ד
לדעתי חשוב מאד לבקש ממנו סליחה, את בטח לא רוצה שיקפידו עליך וכד'
רק שהכי טוב שמישהו אחר יבקש סליחה בשמך.
ואז הוא יבין שאת לא מעונינת ביצירת קשר עימו, רק מעונינת להתנצל נטו
ויצאת מורווחת מכל הצדדים.
כי אפילו אם את חושבת שאולי אין צורך בבקשת סליחה תמיד עדיף לבקש על ספק ספיקה
ולא חלילה לגרום למישהו שיקפיד עליך או יצטער בגינך
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2007 14:43 |
|
| |
סיפור מוזר...
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2007 17:41 |
|
| |
את יודעת מה נראה לי שכל החיזור שלו אחרייך היה דמיון אחד גדול שלך אולי ההפך היה נכון את חיזרת אחריו רק לא רצית אותו כי את קרובת משפחה וסתם גרמת לריב במשפחה וגם בטח גרמת לו בושות במשפחה רוצי לבקש לבד את סליחתו כי אם לא זה ירדוף אותך ובצדק כל החיים
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2007 08:40 |
|
| |
להתרחק מאנשים כאלה בכל מקרה ובכל מצב. לא לבקש מהם סליחה ולא בטיח. שהוא יבקש סליחה מהקב"ה ואם הוא ממש יתחנן תודיעי לו שסלחת כדי שירגע ויעלם מהאופק.
(בזכות הרחמים המרובים האלה בתים נהרסים. כל הסיפורים הקשים התחילו ממצבים מעוררי רחמים)
|
|
|
|
|