בית פורומים אגודה אחת

"אגודה אחת" - גיליון מספר 6

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/5/2007 13:51 לינק ישיר 
"אגודה אחת" - גיליון מספר 6

1

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2007 13:52 לינק ישיר 

2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2007 13:53 לינק ישיר 

3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2007 13:54 לינק ישיר 

4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2007 23:07 לינק ישיר 

סביר

לא הבנתי מדוע ציון העובדה שהאדמו"ק מטשורקוב היה יחיד בדעתו, תביא לשכנוע כלשהו שהוא צדק.

מדוע כשיורחבו השורות ויגוייסו בעלי ענין, לא יחששו הכותבים לחתום את שמותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2007 23:17 לינק ישיר 

לומד

תודה, גם סביר הוא ציון לא רע.

דעתו של האדמור מטשורטקוב לא אמורה לשכנע שהוא צדק, היא אמורה לשכנע שדעתו אפשרית.

כשיהיה ציבור רחב מספיק שיבוז לחרמות בעלי ההשקפה, לא יוותר בידם נשק.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 01:54 לינק ישיר 

אכן התכוונתי לציון לא רע, כלומר די טוב. וכוונתי בעיקר לכך שהגליון זהיר, ולא מושך אש.

ביקורתי על המאמר על האדמו"ר מטשורטקוב היא רק ב"קים לי" שבמאמר. יפה מאוד לספר על כך שיש מישהו שאחז כך, אבל אם בחדא מחתא צריך לספר שכבר אז התנגדו כל גדולי הרבנים וכו', אז הסיפור לא משכנע אלא את המשוכנעים, אבל כהבאת דעה הסבורה כך, הוא עושה שירות דב.

ג. מה שנכון, נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 13:53 לינק ישיר 

לומד

ראשית, אין טעם ואין ענין להסתיר את האמת, גם אם היא לא משרתת את מטרותינו. אינני הולך לספר לאף אחד שכל גדולי ישראל חושבים בדיוק כמוני ושני רמאים עומדים בדרכם ותפקידי הוא לסלקם, איני חושב כך ואיני רואה טעם לספר סיפור כזה.
המטרה היא להעמיד דברים על אמיתתם, היו דיעות בעבר, יש דיעות בהווה, ועל האיש החושב לשקול את צעדיו לאור זאת.

שנית, גם פוליטית זה יותר חכם. גם אם כעת אתה מודה במקצת, אתה נשמע אמין והגון, וכבר אמרתי שאנו לא רק רוצים להראות כך אלא באמת להיות כאלו.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 18:11 לינק ישיר 

מכתב תגובה שהתקבל בדוא"ל של "אגודה אחת"

בס"ד                                                            20 במאי 2007 

השלום והברכה,

קראתי את גיליון מספר 6 של אגודה אחת. אין לי ספק שכוונתכם רצויה. הנושאים בהם אתם נוגעים חשובים, כבדי משקל, ובעלי השלכה מהותית על העתיד. של שומרי מצוות ושל שאינם.

לא נולדתי לעולם החרדי אלא הצטרפתי אליו לפני כ- 25 שנה. כבעל תשובה.

איני יושב בכולל ולומד אלא עובד. גם עם חרדים. בגלל ילדי אני בקשר עם מנהלי מוסדות חרדים, משגיחים וכד'.

אני מרגיש שבמקרים רבים, אצל פרטיים בציבור החרדי, קיימת איזושהיא שביעות רצון וטפיחה עצמית על השכם. שחצנות מקוממת של אני ואפסי, שאין לה כל בסיס.

אני מבין ומזדהה עם הצורך להתמודד עם הסטיגמות ובחלק מהמקרים עם האטימות והזיוף. כמו בעסקים, הפתרון של אתמול צריך לעבור רענון כדי שיהיה ישים לאתגרים של מחר.

אתם קוראים לשינוי, אך חוששים מ"תוקפנותם של אי אלו בעלי השקפה".

מאד מובן ומאד צודק.

קטונתי מלהמליץ על הדרך. איני יודע את מי אתם צריכים לגייס כדי להתחיל וליצר את השינוי.עם זאת, אני חושב שאתם צריכים להגדיר מיהו "קהל המטרה" שלכם. בן כמה הוא. מה המסגרת התורנית  ו\או החברתית שלו. לאתר או להחליט על אמצעי הגישה לקהל זה. להחליט איך יראו המסרים (הפורמט הנוכחי מייצר הרגשה של משהו מאד לא מתוחכם ואולי אפילו ילדותי). לקבל גושפנקא (אפילו אם לא תפורסם לציבור) מסמכות תורנית ולהקים רשת חברתית לרעיון.

איני יודע מהן העמדות שלכם או של קהל המטרה ביחס לאינטרנט, אבל זה בהחלט יכול להיות מקום לרשת כזו.

בעז"ה תעשו ותצליחו.

(-)

תל אביב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2007 17:37 לינק ישיר 

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2216233

ליקקתי את האצבעות

בגליון הבא, חייבים מדור כזה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > "אגודה אחת" - גיליון מספר 6
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר