| נשלח ב-5/6/2007 23:53 |
|
| |
ואף על פי שיתמהמה
לא, אני לא מתכוונת למשיח בן דוד, אבל אולי גם לך קוראים דוד..
אחרי אין סוף פעמים, בהם התלבשתי והתארגנתי לפגישה כאילו הפעם אני הולכת לפגוש אותך..
ואתה, לא היית שם, אלא כאלה שאולי לבושים כמוך אבל לא מתקרבים למה שאתה..
אני מבית חרדי, ויש לי "יחוס" משפחתי..
גדלתי על ערכים של בית של תורה..
אני פתוחה אל העולם, ויש לי ידע כללי רחב..
אני כבר לא יודעת, אם אותך אני רוצה..
אותך - בחור ישיבה סטנדרטי, נפגשתי עם עשרות בחורים כמותך, אני יכולה להעריך את התורה שאתה לומד, אבל לא מאמינה שעוד נשארו כאלה שיכולים להתאים לי.
הספקתי לחצות את החצי יובל, למרות שלא פסקו ההצעות הרגשתי את מבטי הרחמים, אודה אני מרוצה מעצמי, אבל מרגישה שפספסתי משהו, שאני יודעת שזה כבר לא יקרה. אני לא מיואשת, אני שמחה ומאושרת מאוד.
אז נכון, אין כמעט בחורים חרדים בני גילי שיוכלו להתאים לי, אבל - דבר אחד שבר אותי, מבלי לפגוע בגרושים, קשה לי לשמוע על הצעות כאלו. אני צעירה ורעננה למרות גילי המופלג שמבחינתי הוא רק מספר. אבל, למה זה מגיע לי?
יכול להיות שתקוותה של בחורה כמוני, הוא לצאת עם בחורים מישבות הסדר? איך אפשר? הרי גדלנו בבית חרדי, כמה שאנו מכירים ומודעים גם לצד הלאומי של המפה בגלל הפתיחות המשפחתית.. אולי, לצאת עם בחורים ספרדים? איזה בחור ספרדי נורמלי ירצה בחורה אשכנזיה שלוקחת אותו בגלל שהיא מתפשרת, מה הוא לא יבין זאת?..
ואיפה אמצא תקווה, להצעה בלי תחושה של פשרה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 08:23 |
|
| |
הויכוח בין אבגד לבין משה זוכמיר מוכיח שנישואים מעורבים עדיף רווקים... וברצינות: תאורתית דעתי שראוי ורצוי שנושא זה כלל לא יעלה לדיון בעולם השידוכים כי אין כל פסול באף בן עדה זו או אחרת העיקר האישיות של הבנאדם ואנו האשכנזים לא יותר טובים מאף עדה אחרת ואולי אם היינו מעט פחות גאים היינו לומדים מהם לא מעט... הבעיה היא פרקטית בלבד, בחורה אשכנזית שחונכה במיטב הסמינרים תתקשה לראות את ביתה בסמינר סוג ד רק בגלל שקוראים לה בוזגלו או את ילדה החמוד והקט שאך החל למלמל נענה בסירוב מהחידר בגלל שלא מקבלים ספרדים ובכזה מצב אין צורך לתאר את מצב שלום הבית שרק בגלל אחד מהם יש את הבעיה הזו.
|
| נשלח ב-7/6/2007 08:45 |
|
| |
ויכוח? איפה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 08:58 |
|
| |
לא רק אתה כתבת נגד זוכמיר פשוט השם שלך בעברית ולא היה לי כוח לעבור לאנגלית... בכל מקרה זה היה בחיוך...
|
| נשלח ב-7/6/2007 09:12 |
|
| |
הגבתי לגופו של אדם ולא לגופו של עניין. כנראה שלפעמים זה יותר לעניין מהעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 09:26 |
|
| |
העניין הוא מה עניין הלעניין בזה העניין.
|
| נשלח ב-7/6/2007 10:12 |
|
| |
דוסי,
יש בררניות, אבל יש גם הרבה ש-לא, הן לא מחפשות את האביר, אלא את הבן אדם עם היר"ש, המידות, השכל, שיהיה חמוד ושתהיה כימיה, הן נפגשו כבר עם 50 בחורים ובכל זאת - הן לא מוצאות, יש מציאות כזאת!
מיכל,
אין התאהבות לפני נישואים, יש אולי תאווה במגזרים מסויימים.
וכבר שמעתי פעם רב שאמר: "אם משתמשים בדבק לפני הנישואים, אחרי הנישואים הוא כבר משומש וא"א להשתמש בו עוד".
מה שכן יש לפני הנישואים, אצל בנות - זה הערכה והערצה לגבר שמולם, הרבה כימיה, בקיצור - קליק. אצל בנים - זה כבוד ויופי שמושכים אותם.
עצתי למשמעותית היא להתרכז רק בקליק עם הבן אדם, ולא בנתונים חיצוניים, הקליק יכול להיות גם עם בחור ספרדי או גרוש, כך היא תגדיל לעצמה את סל ההצעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 11:56 |
|
| |
אין אהבה לפני הנישואים??מאיפה את מביאה את הקביעה הזו??אני מקווה בשבילך שתאהבי את הבחור שאיתו תתחתני, עוד לפני הנישואים.
יש אהבה לפני הנישואים-תלוי אצל מי.
אומנם ככל שעוברות השנים האהבה מתעצמת, אבל היא קיימת לפני.
אם היא לא קיימת לפני- כל מה שנשאר לעשות זה לרחם ולברך-אשרינו מה טוב חלקינו שלא שם חלקינו בהם
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 12:20 |
|
| |
מיכל...
נתינה מולידה אהבה, כך אמר הרב אליהו דסלר בספרו "מכתב מאליהו", ואיזו נתינה יש לפני הנישואים? במיוחד במגזר החרדי שאחרי כמה פגישות סוגרים ובמגזר החסידי אחרי פגישה אחת או שתיים!
אין גם שום טעם לאהבה לפני הנישואים, האנרגיות צריכות להישמר לאחרי הנישואים, שם הנתינה היא ללא גבולות והאהבה בהתאם..
לפני הנישואים יש כימיה, הערכה, הערצה, כבוד, דרך חיים והשקפות שוות, ובקיצור - קליק ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 19:30 |
|
| |
אחרי הדיון הזה אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.
מה שאני חושב..
סדרי לך סדרי עדיפויות.
בואי נניח שאת חושבת שמידות טובות זה עדיפות ראשונה..
השאלה הבאה היא עד כמה בהינתן עדיפות א' תסכימי להתפשר על ספרדי או דת"ל.
(שיהיה ברור כשאני אומר להתפשר זה לא כי אני חושב שאלו פחותים מאלו..אלא ע"פ רצון חרדי רגיל).
למעשה: תפתחי את עצמך להצעות מספרדים..אם ירצו אותך או לא..זה כבר חשבונות שלא את צריכה לעשות.
לגבי הסדרניקים/בחורים מישיבות גבוהות/דת"ל - כמו שאמר מוטי דוטס יש מספר ישיבות שאולי אתם קוראים להם חרד"לים - אני קורא להם דת"ל..זה לא משנה.. העיקר שישנם בחורים שהבדלי ההשקפה אינם רחוקים מההשקפה החרדית לגבי תורה מצוות הקפדה על ההלכה ומעשים טובים.
את שאר הפערים אפשר כבר לבדוק- ואם יש - אפשר לבדוק אם ניתן לגשר..זה לא כזה קשה.
בכ"א אל יאוש.
לגבי אהבה לפני נישואין.
דעתי,
תתכן אהבה לפני הנישואין. סיכויים אפשריים. אך, לא מומלץ להחליט על פי הקריטריון הזה או לתת לו משקל רב מדי על פני נתונים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2007 23:55 |
|
| |
סטיתם מהנושא.... יקירה...
אני מבינה לליבך... אבל לא ממש מצליחה לרדת לסוף דעתך..(כי אני לא במצבך..)
אני חושבת שיש מקום לפשרות...(כן כן!!!)
חצי-חצי... זה נשמע נפלא... השעון הביולוגי דוחק...
בשמחות(=...
נ.ב אבגד וזוכמיר... מכם ציפיתי ליותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2007 17:04 |
|
| |
דוסי..
בשלב מסוים חייבים לסנן... בהתחלה...
כי אחרת נאבד עצמנו (בהצעות....)
אבל בגיל 24+ אני חושבת שיש מקום לפשרות...
שבת שלום...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2007 17:16 |
|
| |
אמממ... ושכחתי עוד משו...
את לא צריכה מבחר גדול... את צריכה אחד!(=
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2007 12:45 |
|
| |
משמעותית,
אני יכול לומר לך שבגיגי אני לא מוכן לוותר על שום דבר.
|
|
|
|
|