בית פורומים אגודה אחת

אין לי אחות - הרהורים בעקבות מעמד מביש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2007 19:19 לינק ישיר 

ניוטרל

אכן הייתי צריך להזכיר מה שכתבת. יש מחלוקת בגמרא מה עדיף, חליצה או ייבום, והרמ"א פסק כאבא שאול, שכיון שאין מכוונים לשם מצוה, כאילו "פוגעים בערווה".

(אין זה האשכול המתאים לזה, אבל זו שיטה שאף פעם לא הבנתי. מאימתי אנו מתייחסים לכוונתו של האח. ואכן יש ראשונים שפירשו שזה מדרבנן. עכ"פ למסקנה פוסקים כדעת הרמ"א, בין מטעמו של אבא שאול ובין משום שהפסק הזה נוח מסיבות אחרות).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2007 21:55 לינק ישיר 

לשונו המלאה של אבא שאול היא! אבא שאול אומר הכונס את יבימתו לשם נוי ולשום אישות ולשום דבר אחר כאילו פוגע בערווה וקרוב אני בעיני להיות הוולד מ מ ז ר..

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=18615

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=12472

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2007 10:43 לינק ישיר 

אה, נכון, שכחתי שמדובר באלמנה בלי ילדים, אם כן הדבר לא כ"כ שכיח ב"ה.

לעשות בפרהסיא - הכוונה בפני 10 גברים, אפשר לאסוף 10 גברים מקורבים ורק למולם לעשות את הטקס

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2007 11:29 לינק ישיר 

5

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 14:41 לינק ישיר 

הייתי בשבוע שעבר בחתונה משפחתית, היכן שהסבתי לשולחן מלא בליטאים נורמטיבים ורמי''ם בישיבות מהשורה השלישית והרביעית.

האחד, ר''מ שלמד בצעירותו ביש''ק של קול תורה ביחד עם הרב גרוס, העלה זכרונות מלימודיהם המשותפים מהם עולה כי אידיוטותו של האחרון הייתה מן הדברים המפורסמים בישיבה.

השבוע גם פורסמו קטעים מהקונטרס החדש המלקט פרפראות חוכמה משולחנו של הרב גרוס' המוכיח כי תקרית הייבום לא הייתה תקרית חד פעמית אלא מהווה פתלוגיה. 

לצד החשש העמוק והמבוסס על השלב הבא ביבוש שארית האינטלגנציה של הציבור החרדי, אני רואה בדל תקווה בתופעת הרב גרוס והיא איבוד שארית האימון בממסד.  או שכן או שלא. ימים ויגידו, והסיכון גדול מנשוא.

תוקן על ידי הוועדה ב- 29/06/2008 14:41:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 15:24 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2435528&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 16:46 לינק ישיר 

הוועדה

אני שותף לתקוותך במילים המסיימות, אבל אני לא רואה צורך לזלזל באדם שעוסק כל היום בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 18:11 לינק ישיר 

כבר חז"ל לא נרתעו מלומר כל ת"ח שאין לו דעת נבילה טובה הימנו. יש גבול לכבוד התורה, שכן ללא גבול זה  הרי הכל מתדרדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 10:42 לינק ישיר 

הוועדה

אינני שותף לתקוותך לצערי.

העדר נוהג כמו שמצפים ממנו, ואם פלוני הוא "גאב"ד בני הישיבות" הרי שהציבור נמצא שם עמוק בפנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2008 18:09 לינק ישיר 

אכן, כל עוד לא נרתע מלהכריז על כגון דא -  קבל עם ועדה (כאיזכורו של 'אתנחתא'):

"כל ת"ח שאין לו דעת נבילה טובה הימנו!!"

לא עשינו דבר.

תוקן על ידי יהודים ב- 01/07/2008 18:08:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 01:53 לינק ישיר 

הקפצה עקב העלאת המעמד מתהומות נשיה - לכותרות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > אין לי אחות - הרהורים בעקבות מעמד מביש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.