בית פורומים שידוכי חרדים

חילוני בלבוש חרדי-וידויו של בחור ישיבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2007 15:15 לינק ישיר 

עמוד שלם של דברים אל קשורים לאשכול..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2007 15:49 לינק ישיר 

אזהרה אחרונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 16:54 לינק ישיר 

עוצר וחושב צודק.

אני מזדכה כל יום בזכויות.

ומה אתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 19:03 לינק ישיר 

ואת באה להגיד לי שלא הכרתם אחרי זה?
את לא יודעת מי הוא אותו בחור עד היום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 19:11 לינק ישיר 

המצב שלכם לא דומה...אני לא יודע מה המניעים שלך.
אבל הוא מתאר פה מצב דפרסיבי כרוני..האשמה שמובילה לדכאון שמוביל לכשלון שמוביל לאשמה.
זהו מעגל קסמים. ואדם במצב כזה חושב שאחרים יכולים לשמח אותו או לתת לו עצות או יד אוהבת או כל שטות אחרת.
האמת היא שאדם כזה חייב להבין שכדי להתחיל בכלל לדבר על פתרון ועל חזרה לדרך המלך יש לצאת מהדכאון בתור התחלה.

וכיוון שההליך המחשבתי הוא לא פשוט הצענו לו ללכת לפסיכולוג שיבהיר לו שהיחיד שיכול לעזור פה זה הוא עצמו. לא שום דבר אחר - כל דבר אחר הוא הדחקה או התכחשות למצב.

אגב טלה, האם התשובה שלה מעלה או מורידה מעצם הסיפור?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2007 19:25 לינק ישיר 

עוצר..

גם אני נכנסתי לדיכאון..  ( ולא רציתי לצאת היה לי נחמד שם)

לפעמים עזרה מאדם קרוב עוזרת יותר מכל אדם בעל כישורים ותוארים או דמות חינוכית

גם אני הייתי בהכחשה ולא רציתי לחזור בכלל עד שהגיע אותו אחד שאני מכנה כ"שליח משמיים"

וטלה

א. זה לא באמת משנה אם אחרי זה הכרנו או לא.
ב. לא נפגשנו מעולם הכל נשאר בוירטואלי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2007 19:53 לינק ישיר 

אחת מני אלף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/9/2007 10:47 לינק ישיר 

אוי משה, השאלה המתבקשת היא, האם אתה עדיין מאמין ?
האם אתה מחפש את מקל המצפון כדי לקיים מצוות ? או האם אתה באמת מאמין שדרך המצוות היא האמת היחידה ?
האם אתה מאמין ביכולתך לעשות תשובה, כמו כל חילוני שאתה פוגש ברחוב ?

כתוב עשה לך רב וקנה לך חבר, אני הייתי מציע את שניהם:
מצא לך חבר ראוי שתוכל לספר לו הכל ולא יגלה את סודך לאף אחד, אלא יעזור לך ויחזק אותך.
עשה לך רב, רצוי מחוץ לקהילה, מישהו שאף אחד מבני המשפחה והחברים מכיר, מישהו עם ראש פתוח, ובכל זאת ירא שמים, מישהו שמתעסק עם בעלי תשובה, וספר לו על מצבך האמיתי.

ולבסוף דע לך, שהתבוננות בעוונות שכבר נעשו לצורך יאוש, זו עצת היצר, ועדיף לשכוח מהעבר במקרה הזה לפתוח דף חדש, מאוחר יותר כשתהיה שוב על דרך המלך, יגיע הזמן להביע חרטה על העבר, אבל עכשיו, פשוט תתחיל מחדש, כמו כל חוזר בתשובה.
בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2007 23:09 לינק ישיר 

בס"ד

גם אני מצטרף לעיצה למצוא לעצמך איזשהוא אדם בעל אישיות גבוההה ולספר לו על מצבך, במבך הנוכחי בו אתה חי בזהות כפולה יכלה להביא לחורבן האישיות שלך לא משנה אם תהיה חילוני או חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/10/2007 13:27 לינק ישיר 

לפי התיאור מדובר בבחור שנכנס בקלות למצב של אדישות בנושאים שונים ולאו דווקא בחיי הדת ולכן הוא מסוגל להסתגל מהר יחסית לחיי נוחות ולהתנתק ממחוייבות, אדישות לא בהכרח גורם לדיכאון אולם בוודאי שלא לאושר,
פסיכולוג יכול אולי לעזור לו לצאת מהאדישות באופן כללי אבל לא בהכרח לכוון אותו בחזרה אל הדת,
ממה שאני מבין כנראה שנוח לו עם המצב ומה ששובר במעט את אדישותו זה השידוכים,
הפתרון הטוב ביותר עבורו לדעתי זה קביעת לימוד מאסיבי יומיומי של ספרי מוסר בעיקר כאלה העוסקים בנושאים של שכר ועונש או קלטות כמו של הרב אמנון יצחק שעשויים לעורר אותו מהאדישות כמו גם שיחות עם רב או חבר ירא שמים,

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חילוני בלבוש חרדי-וידויו של בחור ישיבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.