|
|
| נשלח ב-6/8/2007 09:32 |
|
| |
יפה כתבת חולמת,ויש לי כמה הערות א-בכל מגזר יש אנשים ש"סוחבים " את קו האמצע למעלה (ואפילו בתוך המשפחה קינאה באחים וכו')וכמובן בד"כ יקבלו תגובות טובות ואפילו אם הם הגזימו.. לגבי אלה שמתקשים לעמוד בקצב או שאינם מעונינים להוציא סכומים גבוהים ופה אני מגיע לנקודה- אם הם לא "יפצו" את האורחים ו\או את חתני השמחה בהשקעה אחרת בהחלט יתכן שתהיה אכזבה ותחושת עלבון מצד הנ"ל.כסף לא בא במקום רגשות ולעולם לא יוכל לפצות
ב- מה שכן אפשר לחלק למגזרים, נוגע לשאלה שהעלית
-מי יכול לשנות? ובכל מגזר יש את מובילי דעת הקהל שלו. אם זה רבנים,או פשוט אנשים שפחות מושפעים ומסוגלים ליצור נורמות חדשות..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2007 10:03 |
|
| |
כדי לפתור את בעיית רגשו האורחים אפשר לכתוב במפורש על ההזמנה "החתונה צנועה ופשוטה".
מי שנוח לו שיבוא.
מי שלשמח את החתן והכלה לא בראש מעייניו -אלא "איך הם יחזירו לי על הטובה שאני עושה בשבילהם כשאני בא לשמח אותם" בראש מעייניו..שלא יבוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 19:10 |
|
| |
אלוף _אורן כתב:
כבר לא מעט גדולים אמרו שמפזרים יותר מדי על החתונה והאולם וכו' ובאמת צריך שיהיה איזה גוֹדְל שיהיה הנחשון בענין הזה ויעשה חתונה צנועה וממנו יראו וכן יעשו ויגיע לידי כך שכולם יעשו כך ולא יתבייש מי שאין לו.
"בראשונה היתה הוצאת המת קשה לקרוביו יותר ממיתתו עד שהיו קרוביו מניחין אותו ובורחין, עד שבא רבן גמליאל ונהג קלות ראש בעצמו ויצא בכלי פשתן ונהגו העם אחריו לצאת בכלי פשתן" (מועד קטן דף כז, ב).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2007 19:21 |
|
| |
שם בגמרא ישנן דוגמאות נוספות ומכולן נראית היטב דאגתם של חכמי ישראל למחוסרי האמצעים שלא יתביישו.
תוקן על ידי אלוף_אורן ב- 28/08/2007 19:19:58
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2007 13:11 |
|
| |
אני מעיינת בתגובות החברים ולא רואה אפילו איזכור לכך שחתונה היא מסיבת הודיה להקב"ה על כל הטוב שגמלנו.וכל אחד מודה ומפרסם את הנס עד היכן שידו משגת. אחד התברך ביותר ואחד בפחות.אין אנו צריכים להתחרות !!!
זה מה שאני לא מבינה בציבור שלנו כל דבר נהפך לנורמה חברתית, כולם מחפשים שויון. וזה לא רק בהוצאות חתונה אלא בכל צורת העבודה שלנו את הקב"ה כאן בעולם.אנו מאבדים את המשמעות הנכונה ונסחפים אחרי ההמון ומכניסים את עצמינו למעגל של צרות. מתי נלמד שכל אחד והברכה שלו??
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2009 20:45 |
|
| |
הקפצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2009 21:24 |
|
| |
שאלה שאלתית.
לא יודעת. תלוי במצב הכספי. יש לך- תהנה. אין לך- תצתמצם.
בסופו של דבר הרושם האמתי שיוצאים מחתונה זו האוירה...
הייתי בחתונות פאר שיצאו לי העיניים שהחל מסושי עם כנפיים שוחים באגמים... והייתי בחתונות מצומצמות בהחלט... אני חושבת שהשמחה שהייתה בחתונה המצומצמת- חרוטה אצלי בראש כבר שנים... לעומת הקרירות וה"טיפ טופ" שהיו צריים לייצג בחתונה המפוארת- לרקוד בעדינות, לאכול בעדינות, לדבר כמו נסיכים ונסיכות, הכל רשמי, הכל עדין שלא ישבר, שלא יסמנו אותך...
היה קר.
ואני כן אוהבת שהכל מסודר ונקי ומלכותי וכו'... בגבול הטעם הטוב.
אבא שלי תמיד אומר- עדיף לעשות משהו סטנדרתי ולבהשקיחע במה שחשוב באמת.
ואמא שלי אומרת- עזוב ת'ילדה, פעם בחיים, תן לה את אירוע חלומותיה...
האמת נמצאת איפשהו באמצע.
כשנגיע לגשר...
בעז"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 09:48 |
|
| |
משגיח נתקף בפרץ נוסטלגיה, אבל ניתן לך.. חחח:-)
דעתי בעניין נוגעת רק לגבי אלו שיש להם כסף בכמות נורמלית.
כי מי שיש לו בכמויות, למה שלא יעשה ארוע מנקר עיניים? מסכן, אין לו מה לעשות עם הכסף שלו, שיערב ויבושם לו..:)
אז נכון שזה ארוע של פעם בחיים, וצריך להשקיע, אבל הייתי בכ"כ הרבה חתונות, שאני חושבת לעצמי, מה באמת חשוב??
הכי חשוב שיהיה שמח, וכל השאר- לעולם לא יספק את כולם.
יש לי המון משפחה מחו"ל, והחתונה הכי מפוארת שאעשה לא תספק אותם.. זה עדיין יחשב עלוב יחסית למושגים שלהם...
אני חושבת שחבל להשקיע בכל מיני ענינים זוטרים לערב אחד בלבד, כשאפשר להשקיע את הכסף הזה בדברים יותר חשובים שיעזרו לזוג הצעיר להתבסס בחיים..
דיברתי עם הרבה חברות נשואות, הן סיפרו לי שבערב החתונה שלהן, שום דבר לא מעניין את הזוג הצעיר. לא אוכל, לא עיצוב מיוחד לאולם, כלום.. הם מרחפים אי שם ברקיע שביעי, ומה שהם זוכרים זה- אם היה שמח או לא..
עוד נקודה, אני משחזרת באלו חתונות הכי נהניתי, וברור שבחתונות היותר פשוטות השמחה בוקעת רקיעים...
בחתונות מפוארות, למי יש סבלנות לרקוד ולשמח את הכלה כשאת על עקבים בגובה שינטרל את הרגליים שלך לכמה ימים, וכל שניה תוקעים בך מבטים כל הדודות והסבתות הנחמדות, בודקות אם את אוכלת והולכת בדיוק לפי הכללים...??
:)
אבל מה אני מדברת באוויר? כשהוא יגיע, נדון בעניין הזה ברצינות.
עד אז.......
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2009 13:54 |
|
| |
אני חושבת שאדם המזמין אנשים לאירוע שלו, מצפה שיעזבו הכל, יגיעו מרחוק וירקדו וישמחו איתו ביומו הגדול חייב לכבד אותם.
אני לא מדברת על אולמות יוקרה, על מנות מפוארות, על ברים מנקרי עיניים. חס ושלום.
אבל אני בפירוש מדברת על סעודה נאה, אולם המכיל את כולם, מלצרים אדיבים, שירותים מסודרים וכו'...
מחפשים לקצץ בהוצאות? אשריכם. אבל לא על חשבון אורחיכם. הסתפקו בפרחים מגמ"ח במקום עלות אדירה של כאלו שיבלו תוך יומיים, צמצמו בכמות התמונות, השיגו ביגוד במחירים הגיוניים יותר, אבל אל תגרמו לאורח שהגיע מרחוק לעמוד נבוך מחוסר מקום, לחפש אחר כוס נקיה אחת ולהתנצל בפני המלצר על כך שמעיז לעמוד בכלל באולם ולהפריע לו.
לא יפה.
|
|
|
|
|