בית פורומים אגודה אחת

מחיקת דעותיו של הגאון והעלוי רבי אברהם אליהו קפלן זצ"ל מספרי ההיסטוריה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/8/2007 16:47 לינק ישיר 

קטע מתוך נאומו של רא"א הנ"ל.

"...ועתה הנני מגיע למתנגדי מן הצד השני, אשר לי, באפן אישי, יש הזדמנות להמצא בחוגיהם לעתים תכופות מאד, אלה הסוברים כי אין לנו צורך כלל בהסתדרויות מיוחדות בכדי לפתור את שאלת היהודים שלנו, אין לנו אלא להיות יהודים ולשמור את התורה, ואין לנו להתעסק כלל בפתרון שאלת גלותנו בכללה, יש מהם שאומרים - וכאלה מועטים הם - שאסור לעשות זאת. אבל להם לא אוכל, לצערי, ליתן תשובה היום, כי זה יגרם לי "לדבר דברי תורה", להביא ראיות ודחיות מפסוקים ומן הגמרא, אשר לא כאן המקום לזה."

האם יש במאמר אחר של רא"א התייחסות מפורטת יותר להשקפתם הנגדית של רוב ידידיו, רעיו שוכני ספסלו בבית המדרש הליטאי. האם אותם 'ראיות ודחיות' כדבריו התפרסמו היכן שהוא. ואולי לכך רמז שלויימלע בהודעתו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2007 10:05 לינק ישיר 
בשולי הדברים

יום אחד עת היותי עול ימים בתקופת חורפי שוחחתי עם ראש הישיבה שלי .. הנחשב כיום כאחד ה מגדולי מרביצי התורה בדורינו על ציונות וחרדיות.
 לפתע הוא קם ממקומו והוציא לארון הספרים שלו את הספר " בעקבות היראה'    שחיבר ברב קפלן שעד אז לא שמעתי עליו מאומה והשאיל לי את הספר תוך הדגשה לקר את מאמרו על הרצל.
 הספר ריתק אותי בעומק רוחו של המחבר שהשתקפה בכל דף ודף
 הספר הוחזר  לראש ישיבה שליט"א ובהזדמנות הראשונה רכשתיו במוסד הרב קוק
 ראשי ישיבה של לפני כמה עשרות שנים.. ודו"ק

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מחיקת דעותיו של הגאון והעלוי רבי אברהם אליהו קפלן זצ"ל מספרי ההיסטוריה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.