| נשלח ב-22/8/2007 21:58 |
|
| |
מתענינת
בשיטוט מהיר מאוד בפורום אני רוצה לשאול למה אתם מקשים על הענינים? למה נותנים חשיבות לדברים לא חשובים כשיש מספיק דברים לתת להם חשיבות (לדוגמא כמו שראיתי שרשור פה על-) עם אוטו או בלי ומי יושב מאחורי ההגה.. (מה זה משנה למען השם?!) לאן הולכים, כמה זמן אורכת פגישה, מה לשאול בדייט הראשון ומה לובשים בדיוק ? זה לא מקשה על הסיטואציה שלכל דבר ממציאים כללים, הרי גם ככה "הבליינד דייט" הזה הוא סיטואציה מלאכותית ולא הכי נעימה (לפחות בהתחלה) אז למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2007 12:14 |
|
| |
כובע_ליצן
את חרדית?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2007 15:32 |
|
| |
כל דבר גדול מתחיל בפרטים הקטנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2007 15:34 |
|
| |
מה פירוש כובע ליצן, איזה ליצן, יש הרבה ליצנים בשוק.
|
|
| נשלח ב-23/8/2007 22:38 |
|
| |
הציבור החרדי מוכר לי מאוד על חסרונותיו ויתרונותיו :) למה? איזה ליצנים יש למשל בשוק?
ולעניין, אני מניחה שחלק מחוקת הפורום - ההמשך- נכתבה אולי גם בהקשר לשאלה ששאלתי... אני מבינה שאלה שלא חרדים מתבקשים להשתלב בהתאם ובכבוד. לא הבנתי למה אסור לשאול "למה חרדים מתנהגים ככה", כאשר מדובר בשאלה שלא באה להקניט או לזלזל מעבר לזה שביקורת היא בונה, מקדמת ומאלצת לחשוב. והיא חשובה לדעתי במיוחד בפן הציבורי. מעבר לזה שלדעתי התמודדות עם שאלות- היכולת להסביר את המוסכמות והתהליכים הקיימים בחברה מסויימת והסיבות שגורמות לכם לפעול על פי הם, היא רק משבחת ומעמיקה ומביאה לשיפור הציבורי והפרטי (זאת דעתי בכולופן). אני לא מבינה למה אתם לא רוצים שישאלו אתכם שאלות על הסיבות לכיוון מחשבה כזה או אחר... בסה"כ רציתי להבין כיוון מחשבה שאני לא הצלחתי להבין עד עכשיו.
אבל אם אתם לא רוצים... לא צריך:)
אני אגיד יפה שלום :)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2007 23:08 |
|
| |
האמת שלא חשבתי על האשכול שלך כשכתבתי את זה...הדיונים שהתייחסתי אליהם נמחקו.
דווקא השאלה שלך רלוונטית לכן השארתי אותה..ואני מקווה שחברי הפורום ימצאו זמן לענות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2007 00:21 |
|
| |
ליצנית
[כדאי וראוי שתשאלי!
פשוט לא היה מי שרצה לענות...]
הציבור החרדי חי בסטיגמה ולכן דנים במיני זוטות כגון האם ראוי שאשה תנהג.
אני מחלק בין זוטות אלו לבין הדרך איך לבצע פגישות.
פגישות הם נושא רגיש בציבור החרדי.
לפני שידוכים אין קשר בין המינים. זה אומר שהפגישה אינה יכולה להתקיים באופן ספונטני ולפחות בתחילת הקשר ישנם מנהגים מסויימים.
לגבי המנהגים חלקם ענייניים וחלקם התפתחו תו"כ האבולוציה הסטיגמטיות החרדית.
לדוגמא אורך פגישה זו טעות לקבוע כלל מוגדר. ברור שאין עניין שבפגישה ראשונה ישבו המיועדים חמש שעות וגם לא רבע שעה, אבל זמן מגדר (אם יש) הוא סטיגמא שהפכה למנהג.
לבוש - נהוג לבוא עם בגדי שבת בפגישות הראשונות כדי להרשים ו'להראות טוב' בהמשך 'מקלילים את האוירה'.
מה מדברים בדייט ראשון - משתדלים בד"כ לפטפט על נושאים לא משמעותיים (דיעות וכו') אלא היכרות כדי לראות האם 'זורם'. אין נושאים מוגדרים אבל מטבע הדברים נושאי משפחה וחברה הם הנושאים הראשונים בד"כ.
לסיכום: זה מקשה אבל לפחות חלק מהמנהגים נצרכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2007 00:46 |
|
| |
עוצר וחושב-(בשביל להיות מסוגל לחשוב אתה עוצר או שבשביל להיות מסוגל לעצור אתה חושב?) אה סבבה.מתנצלת על ההתנפלות.לא חשבתי שמחקת את מה שלא עמד בקריטריונים...
גברממאדים-אנ ידווקא הייתי רואה את זה אחרת. כיוון שהפגישה אינה יכולה להתקים באופן ספונטני הייתי חושבת שבשביל לעזור לאלה שנעזרים בשיטה הזאת כדי להכיר יפחיתו כמה שיותר את ה"כללים" ויתנו קצת יד חופשית להחליט אם נוח להם לשבת5 שעות או רק רבע שעה. אם נחמד להם לבוא לבושים כמו חתונה או שעדיף להם להגיע כמו שהם מתלבשים לעבודה\ישיבה\סמינרוכו'.
למה מכל דבר קטן לעשות כלל ולהכיל אותו על כולם,למה לא לאפשרבגבולות הצרים האלה לאנשים קצת עצמאות?
האם זה לא מכניס את האדם ליותרמידי מצב שהוא חייב לדעת "מהעושים"או"מהמקובל" כדי לפעול או לקבל החלטות? האם השיטה הזאת בכללה (לאו דווקא בתחום הספיציפי הזה) לא שוללת מהאדם את חופש ה-עצמאות המחשבתית?
ההרגשה שלי היא ,ויכול מאוד להיות שאני טועה, שאיפה שאין הלכה שתאמר מה לעשות, ישר מחליטים במודע או שלא על מנהג-מוסכמה-סטיגמא- שיגרום לאנשים פחות או יותר להתנהגב אופן אחיד, או שהשוני בין התנהגות האנשים יהיה דל. ואני תומהת על הצורך הזה... ואולי אני סתם מגזימה:)
תוקןעלידיכובע_ליצןב-26/08/20070:51:12
תוקן על ידי כובע_ליצן ב- 26/08/2007 0:57:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2007 15:39 |
|
| |
אני לא יודעת להצביע על משו ספציפי אבל אני פשוט חושבת שכמו בכל דבר- כשיש מסגרת ברורה קל יותר. כמו שקל יותר להיות חרדי מאשר דתי לאומי יש מסגרת ברורה מאוד ...במקרה של דייט יודעים מה לובשים - כמה זמן זה הולך להיות- וכ"ו. יותר נוח מאשר לבוא לדייט כשאת לא יודעת מה הולך להיות או איך בדיוק להתלבש בכלל וזה יכול לקחת חצי שעה או 5 שעות, חברה שלי היתה עם דייט ממש נורא 5 שעות בלי לדעת איך לצאת מזה. והוא אח"כ התקשר אחרי שהיא אמרה לו לא.. אצל חרדים זה לא היה קורה.. טוב הטענות נשמעות חלשות מאוד..זה לא מה שאני רוצה להגיד.. קשה לי להסביר. אולי את מבינה מה אני מנסה לומר... הפתיחות אצלנו קצת מקשה על הכל..
|
|
|