|
|
| נשלח ב-30/8/2007 01:31 |
|
| |
כיון שלא היה ברור לכולם למי ולמה כתבתי את הציטוט מריה"ל, אני מבאר.
במקור, החכם היהודי מודה למלך כוזר שמצא נקודת תורפה בעם ישראל. התורה בסדר, אבל היישום לא כל כך. לא בכל.
אותו רעיון עמד מאחורי הציטוט שלי. ודברי התייחסו לאותו טוקבקיסט שצוטט בידי קוגיטו, ובמיוחד במשפט האחרון שלו:
"ובכלל, אין לך חירוף וגידוף כלפי מעלה יותר מהטענה שבורות ובערות הן אידיאל תורני.
"
אבוי שאנו בדורנו מפרשים כך את האמירה ש"אין לו לקב"ה בעולמו אלא ד' אמות של תורה" כאילו אין ללמוד דברים אחרים, ושוכחים ש"כל האומר אין לי אלא תורה, גם תורה אין לו" (מצוטט מהזכרון).
(איקון משפיל ראש בבושה וכלימה. ועוד מעט ועלה בגורלי, לפי הרגשתי, כסופם של מישאל, חנניה ועזריה לפי מ"ד אחד (במגילה?)).
|
|
| נשלח ב-30/8/2007 06:21 |
|
| |
אילפא
אינני תוהה על הבן, אלא על כך שהאב לא הצליח לשחזר את הצלחתו של אביו, וגידל בן כזה.
וזה מה שציטטת:
אף לא עלה כלל על דעתו [של אבא], שההשכלה עלולה לערער את האמונה ולהתיש כוחה של יראת שמים. אדרבה - היה נוהג לומר - יותר שאנו שוקדים על חכמת השיעורים ועל חכמות הטבע, הרי יותר מתגלים לנו פלאי עולמו של הקדוש ברוך הוא בחינת "מה רבו מעשיך ד'".
האם ייתכן שהדבר שלא עלה על דעתו של האב, אירע לבסוף?! ומדוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2007 17:10 |
|
| |
רווסר,
הבן התייחס לאסכולה בה גדל אביו ומכאן יחודו מול חבריו.
לומד,
משפחתו של הגאון מלובלין נשארה רובה שומ"צ [כוונתי לרעיתו השניה, מהראשונה התגרש עקב חילון חריף של בני משפחתה והשפעתם עליה] מלבד הבן הנ"ל. אח אחד היה גאון בתורה ומיוחד במידותיו. נפטר בגיל צעיר (23) ושני בנות שנישאו אף הם לשומ"צ. במושגים המשפחתיים-דתיים של אז, זאת הייתה משפחה לתפארת. תברר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 11:16 |
|
| |
חשבון, אנגלית, הסטוריה ושייקספיר
מיימוני,
כתבת "חשבון ואנגלית, כן. מקצועות אחרים לא". באשכול על שייקספיר אני רואה את דבריך
אבוי
שאנו בדורנו מפרשים כך את האמירה ש"אין לו לקב"ה בעולמו אלא ד' אמות של
תורה" כאילו אין ללמוד דברים אחרים, ושוכחים ש"כל האומר אין לי אלא תורה,
גם תורה אין לו".
הציטוט האחרון חביב עלי יותר.
|
|