בית פורומים אגודה אחת

היכן אני בתמונה? / סיפור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/9/2007 08:52 לינק ישיר 

שוב,
איך חיו לפני גילוי החסידות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2007 09:03 לינק ישיר 

צבי,
הקב"ה סיפר לנו שזו הדרך היחידה להגיע לשלמות. לכן אין כל השוואה עם דתות אחרות.

ובעניין לגלוגך על האגואיסטים- ומה רע בזה? האם כשאתה אוכל אתה לא אגואיסט? האם כשאתה לומד את לא אגואיסט?
ובכלל מה גורם לך להתמסר "לרעיון נעלה ואבסולוטי" כלשונך, אם לא אופיך הנברא השואף לכך? וא"כ שוב גם לשיטתך אגואיסט אתה!

אדם שואף מטבע ברייתו להיות טוב ושלם, והתגלה לנו במעמד הר סיני כיצד לעשות זאת. מה רע בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2007 19:08 לינק ישיר 

בעל,

כבר כתבתי מספר פעמים את הצורך בחסידות דווקא בתקופה זו.
במילים אחרות ניתן להגדיר זאת, לפני הבעש"ט הנשמה האירה יותר. פחות הפריע הנפה"ב. משא"כ עתה וכנ"ל בארוכה.

הבוחן,

חסידות גילתה מימד חדש בקיומנו. החסידות מחקר אלוקי וטהור הוא המציג בפני האדם עובדת קיומנו בעולם. מאה אחוז אלוקות, אפס אחוז אני. וזה ע"י ההתבוננות במאמרי חז"ל כגון "לעולם דברך נצב בשמים", וכפי הפירוש הידוע, דברך הולך על עשרה מאמרות שע"י, ורק ע"י יש קיום לעולם. וכמו"כ בפסוק "ואתה מחייה את כולם, חיות כל הנבראים מגיעה מאיתו ית'.
יסוד היהדות הוא הדברה הראשונה "אנכי ה' אלוקיך" ו"לא יהיה לך". שתי מצוות יסודיות אלו מבטאים את כללותם של שאר תרי"ג המצוות. סיבת קיומנו את המצוות אינו נובע מרווח כזה או אחר. אלא מהסיבה הפשוטה ש"לי בנ"י עבדים, עבדי הם". יהודי הוא עבדו של הקב"ה. עבד פירושו שאין לו כל רצון עצמאי והוא נתון אך למרותו של האדון. זוהי הסיבה היחידה לקיומנו מצוות אלו. זה שהמצוות נותן לנו היכולת להיראות 'יפה' בעיני הבריות, או בלשון הרמב"ם, לצרף את הבריות, זהו מסובב ולא סיבה. ז"א תוצאה. יש את מצוותיו של הקב"ה, וע"י קיומם נעשים שלמים באופן ממילא, לא מצד שזהו התכלית (הסיבה), אלא פשוט מצד היותו ית' תכלית הטוב. במילים אחרות, השתלמותינו במידות אלו או אחרים הוא גם מצד רצונו ית'.

ניכנס עתה לשאלה נוספת: לשם מה ירדה נשמתי לעולם. ישנם כמה וכמה ביאורים, כאשר מסקנת כולם הם אחת ויחידה. ישנו הביאור עפ"י קבלה, שהטעם לכך הוא מצד תיקון שנשמתי צריכה לעשות מה שלא עשתה בגלגול הקודם. ישנו ביאור נוסף בשם שהטעם בירידת הנשמה טמון בעליונות שתקבל הנשמה אחר ירידתה למטה. וכן הלאה.  אך נראה שכל הפירושים נוגעים בנקודה ומסקנא אחת. רצונו ית' לעשות לו דירה בתחתונים. שבמקום נחות כמו עולם זה יקיימו תומ"צ. יצרפו את הבריות. את הנבראים. ולצרף אין משמעו 'סתם', בשביל האגו האישי, הרווח הפרטי. לצרף משמעו שהקב"ה ברא מושגים של טוב, בהם אנו מכירים לפי הבנתינו, ולפי מושגים אלו רצה שנתנהג בכדי שנעשה ממקום נחות זה דירה נאה ומתוקנת. וכפי שמבואר בארוכה ואכ"מ. וזוהי הסיבה היחידה לקיומנו. אין לנו מציאות אחרת.

אנו אומרים זאת כל יום ב'שמע ישראל'. "אני ה' אלוקיכם (אלוקיכם דייקא) אשר הוצאתי אתכם מאמ"צ ליהיות לכם לכם לאלוקים". אלוקים משמעו,כח וחיות. אנו בעצם מודים, ארבעה פעמים ביום בעובדה שהקב"ה הוא כוחנו, הוא חיותנו. תתבונן במילים שאתה אומר. אתה מודה שאין לך מציאות אחרת מבלעדו ית'. הוא אלוקי, חיותי, כוחי, נשמתי. בלעדיו אני כלום. ולא רק אני, אלא כל היקום כולו. אין לך כל מציאות.

באם אינך מכיר במציאות זו, הרי שאתה כופר בו ית' ומודה בע"ז. וכמו שהאריכו גדולי ישראל ופרשניה ואכ"מ.

לאחר הנחה יסודית זו, הרי מובן מה מגוחך לקרוא לקיום מצוותיו של יהודי כאגואיסטיות וכו'.
הטעם לכך שהיהודי מטפח ישותו בקיום מצוות, אי"ז לשם רווח פרטי כלל וכלל. כל מציאותו  מוקדשת לאלוקיו. אלא שאלוקיו רוצה שביטול אליו יתבטא דרך השקעה בעצמי. לא מצד היותי אגואיסט, אלא מצד היותי בטל. באם רצונו היה שאשב במשך היום בפינת רחוב מלכי ישרא ויקבץ פרוטות (חלילה) זאת הייתי עושה.

וכאן אנו מגיעים למאמחז"ל נוסף. "אני לא נבראתי אלא לשמש את קוני". אין לי כל מציאות בלבד ההכרה בו ית' וברצונתיו. ובאם לאו, הרי "שמוטב שלא היה נברא". אין כאן בכלל דיון על שכר ועונש. וד"ל.

מניח אני שאין בדברי חידוש כלשהוא לגישתך אתה, זהו היסוד הראשוני בהשקפה יהודית. השאלה עד כמה דברים אלו מחודדים אצלך.

עומדים אנו ערב חגה"ס, אספר לך סיפור מענין ששמעתי:

היה זה לפני מספר שנים, כאשר על אוטובוס של דן עלה יהודי חרדי והציע לשאר בנ"י לברך ולקיים מצוות לולב. חלקם נענו וחלקם לאו דווקא. בחלק השני הי' גם חייל שסירב נמרצות. לאחר מספר תחתנות ירד מיודענו המציע. והנה לאחר מספר תחנות נוספות עולה יהודי נוסף עם לולב, הפעם חב"דניק. וכמו הנ"ל, גם הוא, מציע לנוסעים לברך וכו'. והנה משום מה בהגיעו אל החייל, נענה הוא ברצון נוטל הלולב ומברך. ליד אותו חייל ישב יהודי פוילשע'ר שתמה על הנהגה מוזרה זו, סירוב ומיד לאחריו הסכמה. שאל אותו פולישע'ר לפשר הדבר בתקווה למענה. ענה לו החייל, היהודי הראשון הגיע והציע לי בכוונה ברורה ביותר. השכר הפרטי שיהי' לו לאחר מאה ועשרים בכך שזיכה אותי, החייל. החב"דניק, לעומתו, חשב אך על דבר אחד ויחיד, מה טוב לי, מה טוב לנשמתי. הוא לרגע לא חשב על רווחו כלל".

סיפור עצום. חסידות מלמדת אותנו להסתכל על העולם במשקפיים פנימיות ואמיתיות יותר. לדעת להבין מהו רצונו האמיתי ולפי'ה לפעול. לשים ישותנו בצד ולהתמסר למטה שלשמה נבראנו.

השקפה זו אינה נשארת בגדר דהשקפה גרידא. היא חודרת בכל האדם על לתכונותיו הפרקטיות קיום מצוותו היא ברגש ובחיות ובהידוש יותר. בפנימיות יותר. וזהו מצד ההכרה הנ"ל. מדובר בהבנה משמעותית המשנה את כל גישתו של היהודי לתומ"צ.

לא ניתן להגיע להכרה זו ללא החסידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2007 21:31 לינק ישיר 

מישהו חולק על מה שאמרת? זה בדיוק מה שטענו כאן כולם רק במילים אחרות: אנחנו מחוייבים לעשיית הטוב כי זה רצון הבורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2007 00:31 לינק ישיר 

השאלה היא עד כמה הכרה זו חדורה ואמיתית א צלך.

ניתן לדקלם סיסמאות כל היום. אך בעת שהסיסמא נשארת בגדר סיסמא ולא יורדת להבנה רציונלית, הרי שהוא מאבד האפקט וכו'.

האם היהדות מבוססת ומובנת בשכלך בצורה הבנתית ובלתי ניתנת לערעור??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2007 12:19 לינק ישיר 

תכל'ס, צבי אבנר.
יפה מאוד שאתה מוצא סיפוק בהגות החבדי"ת. למה כל כך חשוב לך להוכיח לכולם שמי שלא חבדני"ק אינו יהודי אמיתי?
אני יכול להוכיח לך דווקא את ההיפך, לשם מה?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2007 18:29 לינק ישיר 

איני מנסה להוכיח שום עובדה. פשוט פתחתי בדיון רחב וככל שאנו נכנסים בו לעומק יותר מתברר שאין תחליף רעיוני. אדרבה, כל מגמתי בפתיחת אשכול זה הוא שמר יציע סחורתו ולנו יהיה האפשרות לדון ע"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2007 08:10 לינק ישיר 

צבי,
וודאי המקורות האלו מוכרים לך
"אחר הדברים האלה היה דבר ה' אל אברם במחזה לאמר וגו' (תה' יח:לא) ' הא-ל תמים    דרכו אמרת ה' צרופה מגן הוא לכל החוסים בו' אם דרכיו תמימים הוא על אחת כמה וכמה. רב אמר לא נתנו המצות אלא לצרף בהן את הבריות, וכי מה איכפת ליה להקב"ה למי ששוחט מן הצואר, או מי ששוחט מן העורף, הוי לא נתנו המצות אלא לצרף בהם את   הבריות."
"
מעשה ששאל טורנוסרופוס הרשע את ר' עקיבא: איזו מעשים נאים - של הקב"ה או של ב"ו (=בשר ודם)? א"ל: של ב"ו נאים. א"ל טורנוסרופוס: הרי השמים והארץ, יכול אדם לעשות כיוצא בהם? א"ל ר"ע: לא תאמר לי בדבר שהוא למעלה מן הבריות, שאין שולטין עליו, אלא אמור דברים שהם מצויין בבני אדם. א"ל: למה אתם מולין? א"ל: אני הייתי יודע שעל דבר זה אתה שואלני ולכך הקדמתי ואמרתי לך שמעשה בני אדם נאים משל הקב"ה. הביא לו ר"ע שבלים וגלוסקאות, א"ל: אלו מעשה הקב"ה ואלו מעשה ידי אדם. א"ל: אין אלו נאים יותר מן השבלים? א"ל טורנוסרופוס: אם הוא חפץ במילה למה אינו יוצא הולד מהול ממעי אמו? א"ל ר"ע ולמה שוררו (=חבל הטבור) יוצא עמו והוא תלוי בבטנו ואמו חותכו? ומה שאתה אומר למה אינו יוצא מהול - לפי שלא נתן הקב"ה את המצות לישראל אלא לצרף אותם בהם, ולכך אמר דוד (תה' יח:לא) 'אמרת ה' צרופה'."

לשיטתך, מילה מתקנת את העולם, שחיטה מן הצוואר מתקנת מה ששחיטה מן העורף אינה מתקנת, כל המצוות לא ניתנו אלא לצרף בהן את הבריות?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 25/09/2007 8:11:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2007 15:55 לינק ישיר 

צבי, תן הסבר משכנע מדוע מבחינה אובייקטיבית יותר נח להניח שרבון העולמים מעוניין "להשכין שכינתו בתחתונים" ולבטל את האגואיסטיות (שלא ברור מה רע בה בעצם), מאשר להניח ש"בא לו" שלא נאכל חזיר ושנהיה נחמדים איש לרעהו, בלי שום סיבה. אין שום מעלה הגיונית אובייקטיבית בהנחה אחת על זולתה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > היכן אני בתמונה? / סיפור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.