בית פורומים אגודה אחת

מה הקשר בין שמאלניות לנאיביות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2007 00:45 לינק ישיר 

אתנחתא
התפיסה כאילו א"א לומר על דבר שהוא נכון כשמש בצהרים היא תפיסה מטופשת, ומורידה את הבסיס מעל כל יכולת הבחינה וההנהגה של העולם.
אין לי בעיה אישית עם מציץ, אך אני אכן מתפלל שדעה כפי שניקו הוירטואלי מייצג כאן תאפס מן הארץ.

חיים
ודאי שאאבד אשתונות! אני רואה את אחי ואחיותי מתים ומדממים מנשק שאנשים אשר אתה ושכמותך "מקבלים בהבנה" (אם לא תומכים בהם רח"ל) נתנו ונותנים להם, ע"י אנשים שאנשי "רוח" והוגי "דעות" הביאו לכאן או שיחררו אותם מכלובם, ורצית שאדבר בסבלנות?

לא אני קישרתי בין הדת לבין הויכוח של שמאל וימין, אתה עשית זאת.
אני כתבתי שאדם אשר אינו רואה את האור כשהשמש זורחת במלא עוזה הוא או עיוור או שוטה או שקרן.
הן אם הוא איש דת או איש אקדמיה או סתם כותב בפורום.

ודאי שהדת משפיעה על האדם הדתי, כפי שחוסר דת משפיע על האדם חסר הדת.
בעולם המודרני מתו לא פחות אנשים ממלחמות שנוצרו מחוסר דת מאשר אלו שנוצרו ע"י בעלי הדת, כך שטענתך אינה נכונה.

ומ"מ אי"ז משנה, גם אם ימותו מליונים בגלל שקרים או אמיתות, מה זה אמור לשנות את זה שיש מציאויות שא"א להכחישן. יש יום, ויש לילה. מה עניין ההסטוריה לטענה זו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 00:59 לינק ישיר 

הבוחן

ישנם היסטוריונים , ששלא כמוך לא חסרו ידע בסיסי, שחקרו ומצאו , שהיו אידיאלוגיות טוטליטריות רבות , מימין ומשמאל , אבל הדבר האחד המשותף להם היתה העמדה , שעצם קיומם של חילוקי דעות הם משהו רע שאי אפשר לחיות איתו , ושיש לפעול בכדי להביא את כולם להסכמה אחת . ללא קשר לתוכן הספציפי של האידאולוגיה הרי עצם גישה זו הביאה תמיד לתוצאה אחת , רצח המוני שלטון טרור וסבל אנושי נרחב. מאידך המדינות שבהם התקבלה הגישה שחילוקי דעות תמיד יהיו קיימים ושכל מה שיש לשאוף לו הוא לפשר בין הקצוות ולמצוא דרך להתנהל בלי לעקור את חילוקי הדעות , הצליחו הרבה יותר בסיפוק צרכי הביטחון החרות והרווחה של אוכלוסיותיהם . לאבחנה הזאת יש לענ"ד תוקף של חוק אמפירי. אתה רוצה לטעון שיש משהו בתוכן האידאולוגיה שבה אתה מחזיק שמבדיל בינה לבין כל האידאולוגיות האחרות ? נו נו  , למרות שאני לא רואה כל כך את ההבדל , אבל בדבר המשותף לכל הנ"ל גם אתה משתתף , כך שאין שום סיבה להניח שכאשר אידאולוגיה אבסולוטית מהסוג שבה אתה מחזיק , תשתלט ח"ו , התוצאה הפעם תהיה שונה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 01:09 לינק ישיר 

אגב, למרות שטעויותיך ברורות וגלויות לפני ושזה רק עניין של זמן וסבלנות להראותך לך כמה טעויות אתה עושה וכמה מעט אתה יודע , לא הייתי אומר שברור כ"שמש בצהריים" שהעמדה הימנית שאותה אתה מייצג מוטעית. יש דרגות שונות בבהירות האמת , למשל השמש בצהריים זהו עניין שאין בו מקום לחילוקי דעות , אבל מי שחושב שלגבי שאלת המדיניות מול הפלסטינים (לדוגמה , אני חושב שבכל עניין ועניין אתה נחרץ באותה מידה ) יש משהו שהוא ברור ממש כשמש בצהריים מעיד על עצמו שהוא טיפש או חסר ידע בסיסי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 08:04 לינק ישיר 

מציץ,
אני שמח לשמוע את חוות דעתך על ידיעותי, וכן לכבוד הוא לי לשוחח ולו בכתב עם אדם בעל ידיעות נרחבות ויכולת אינטלקטואלית מדהימה כשלך, תודה שאפשרת לי זאת.

נראה לי שטענותי נכתבו בצורה ברורה, אך כיוון שלא התיחסת אליהם, אחזור עליהם בקצרה:
א. ישנם לא פחות צרות ומוות הנגרמות מחוסר דת, מאלו אשר נגרמו ע"י אנשי דת.
ב. אין בשום שימוש לרעה ב"ודאות אידיאולוגית" כדי להוכיח שאין מושג כזה.
ג. מי שלא קולט את העומד לפניו בנידון דידן הוא או שוטה או שקרן (ואפשר אף שילוב של שניהן).

נראה לי שבעקבות חוסר השיוויון בין השכלתך וידיעותיך האין סופיות לבין בורותי וחוסר השכלתי המפליאים, יהיה זה לא מנומס מצידי להטריח את מעלתו לשבת עמי בסבלנות ולהסביר את טעויותי הגלויות.
מה גם שלא נאה להכניס בפורום זה נושאים שאינם קשורים אליו במישרין.
לכן בזה מיציתי את הדיון בנושא מבחינתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 09:40 לינק ישיר 

וטוב שכך, לא הייתי שמח אם היתה מתפתחת באשכולי מלחמת עולם.

ואת כוונתי המקורית אניח לבאר בפעם אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 13:52 לינק ישיר 

קצת באיחור, לפחות לפעם הבאה.

לתשומת לבכם, חברים יקרים.

צורת הדיון היא הדבר החשוב ביותר בכדי לשמור על רמתו, חשוב להקפיד על כבודו של הזולת גם אם דעותיו הן שערוריתיות לטעמו של המגיב. ניתן להגיב בחריפות על דעותיו, אבל להמנע ככל האפשר מהטחת האשמות אישיות. כלל זה תקף כמובן גם בהתייחסות לאדם כלשהו לדעותיו ולמעשיו, ההתייחסות צריכה להיות לגופם של דברים ולא לגופו של אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2007 13:55 לינק ישיר 

הבוחן

צר לי שכל כך הכעסתיך . אני רואה גם שהתנשאות שאיננה באה מכיוונך כלפי אחרים מגונה בעיניך , זה נותן פתח לתקוה שיום אחד תבין גם מה פגום בהתנשאות שלך עצמך ,בפרט שלא ברור על מה בדיוק היא נשענת .

בהחלט התייחסתי לטענותיך  , לאותו חלק מטענותיך שהיו שייכים לדיון שלי אתך , בפרט למה שכתבת בסעיף ב' , אבל כנראה שאתה חושב שדי בכך שתכתוב את טענותיך ב"צורה ברורה" בכדי שלא יהיה יותר מקום לחלוק עליהם . אשאיר אותך איפה בוודאות האידאולוגית שלך ואאחל לך דרך צלחה .

ובכך אני מחזיר את הדיון  לעניין המקורי של לומד מכל אדם , מה שהיא לא תהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מה הקשר בין שמאלניות לנאיביות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.