| נשלח ב-8/11/2007 23:47 |
|
| |
מרכז ק.מ.ח. - קידום מקצועי חרדי
לפני כחודשיים נפתח בירושלים מרכז "ק.מ.ח. - קידום מקצועי חרדי", שמטרתו להעניק סיוע כלכלי לגברים חרדים המעוניינים לרכוש מקצוע ולהתפרנס בכבוד, אלא שמצבם הכלכלי איננו מאפשר להם לעשות זאת. המרכז הוקם על ידי תורמים חרדים מחו"ל, שברצונם לצמצם מעט את המצוקה הכלכלית הקשה בציבור החרדי בישראל. השירות במקום ניתן לכל גבר חרדי נשוי מגיל 25 ומעלה, הנדרש לצורך פרנסתו ללמוד מקצוע שיאפשר לו להשתלב במשרה בעלת הכנסה מכובדת. התהליך כולל קביעת פגישה בטלפון, מילוי טופס פרטים אישיים [שם, כתובת, עיסוק, הכנסה], מבדק ממוחשב של כישורים נטיות ומאפייני אישיות, ראיון אישי ובחירה של מסלול הלימודים המתאים לפונה. לאחר בחירת מוסד הלימודים והמסלול הספציפי, מוגשת לקרן בקשה למימון שכר הלימוד, המובאת באופן מיידי לדיון בהנהלת הקרן. במקרים של הכנסה נמוכה לנפש וחוסר יכולת להתמסר ללימודים המקצועיים בשל אובדן הכנסות, ישנה אפשרות לקבל תמיכה כספית נוספת למחיה על פי פרמטרים מסויימים [מצב כלכלי, היקף לימודים]. הסיוע ניתן לחרדים מכל רחבי הארץ, ללא שום הבדל על בסיס גיאוגרפי או השתייכות לחוג ועדה כלשהי. הסיוע ניתן לכל סוגי הלימודים, על פי מידת התאמתם לפונה, החל מהכשרה מקצועית קצרה וכלה בלימודים אקדמיים ארוכים. היעד המרכזי הוא שמטרת הלימודים היא להתפרנס מהם ולא בכדי להתפתח מבחינה אינטלקטואלית.
בתקופה קצרה יחסית כבר פנו לקרן למעלה מ-300 פונים, למרות שלא פורסמה שום הודעה או ידיעה על המרכז. המידע אודות המרכז עובר מפה לאוזן, ובמקרים רבים הוא מגיע לאנשים דרך מוסדות הלימוד המקצועיים, הנתקלים במתעניינים שאינם יכולים להירשם ללימודים בשל מצוקה כלכלית. מטרת הפרסום כאן היא להביא את דבר קיומה של הקרן לחברי הפורום, בכדי שיוכלו לפנות למקום להפנות לשם את מכריהם המעוניינים ברכישת מקצוע ואינם יכולים לעשות זאת מחוסר אמצעים.
המרכז נמצא ברחוב יפו 216 בבניין שערי העיר קומה 5.
טל 02-5378889
פקס 02-5375946
דוא"ל [email protected]
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2007 00:51 |
|
| |
כן ירבו.
(שאלה עקרונית. אני מבין את החשש מפרסום בעיתונות החרדית ובחוצות, ובכל זאת, האם אין כאן גם מטרה חינוכית תרבותית שלא כדאי לפספס? אפשרות ליצור שיח גלוי ולגיטימי, פומבי, בנושאי תעסוקת חרדים?)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2007 06:58 |
|
| |
ייש"כ על המידע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 09:49 |
|
| |
הגיעו שמועות לאוזניי על מערכת של שחיתויות בקרן. חלוקה למקורבים אפליות וכדו'. מלבד עצם השחיתות שראוייה לבדיקה, האם דברים מסוג זה יחסמו את האמון ואת האפשרות להקמת פרוייקטים מסוג זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 12:39 |
|
| |
לופט גשפט
אתה בהחלט צודק אנשים שקוראים לעצמם לופט גשפט מיד מעוררים חשד
נ.ב. זה רק בצחוק
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2008 14:20 |
|
| |
בעיתון יום חדש מהימים האחרונים (אחד מהם, איני זוכר איזה) התפרסמה מודעה על מסגרת בוקר לבחורים עובדים.
האם מודעה כזו היתה יכולה להתפרסם גם ביתד?
אגב, אינני בטוח שהתשובה שלילית. אבל הייתי שמח לשמוע אם אכן מודעה כזו היתה מתפרסמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2008 16:59 |
|
| |
בנוגע לק.מ.ח.
היות וכבר מספר חודשים אינני נוטל חלק פעיל בק.מ.ח. אינני יכול להשיב על השמועות שנכתבו כאן, אני אמנם מודע לטענות שהועלו אבל אינני חושב שאכן המציאות כה חמורה, אם כי בהחלט יתכן שיש דברים בגו. אני משער שבתוך הקהילה שלנו פועלים עוד הרבה ארגוני חסד שעושים גדולות ונצורות, למרות שיש אצלם דברים לא הגונים כמו העדפת מקורבים ומשכורות גבוהות למנהלים וכיו"ב. לצערי, ישנם ערכים של מינהל תקין שעדיין לא הופנמו אצלנו, הדבר נכון כידוע על ישיבות; קופות צדקה; מפלגות; עמותות וארגונים. גם אם הדברים נכונים, אינני חושב שהם צריכים למנוע הקמת פרויקטים אחרים מסוג זה. מקסימום הם יגרמו ליותר פיקוח מצד התורמים, וזה יכול להיות רק לטובה.
בנוגע למודעות בעיתונות החרדית
אני חושב שאכן "יתד נאמן" נותר עקבי באי הסכמתו לפרסם מודעות על רוב הלימודים המקצועיים/האקדמיים ועבודה לגברים, אבל הוא מסכים לפרסם על תוכניות שעוסקות גם בגברים וגם בנשים כדוגמת "מפתח-מרכזי פיתוח תעסוקת חרדים" ועל לימודים בקונצנזוס כדוגמת מכון "לומדה" בירושלים. גם עיתון "המודיע" איננו מפרסם בקלות מודעות כאלו, ולפעמים הוא יותר "מחמיר" מאשר "יתד נאמן". העיתונים האחרים "משפחה"; "בקהילה"; "קו עיתונות דתית" ו"יום ליום" מפרסמים בקלות כל מודעה כזו, אין לי מושג מה תהיה העמדה של "יום חדש" בנושא, אם כי קצת יפליא אותי אם עיתון שזוכה לתמיכת הגרמ"י לפקוביץ יתן יד לתהליך שאיננו רצוי לפי דעתו.
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
תוקן על ידי - אגודה_אחת - 03/04/2008 16:59:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2008 11:47 |
|
| |
מקום נפלא.
עושה בדיקות מקיפות לפני שמממן.
מאוווד מועיל אחראי ועוזר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 00:40 |
|
| |
לצערי הרב מה שכתבתי לפני זמן מה אודות שמועות בקרן אכן נכונות, והדבר גרם לעזיבתם של בכירים בקרן.
חושבני שמעשים אלו יזיקו לכל המטרות החשובות. האם באמת אנשים חרדיים לא יכולים לעשות משהו לבד. האם בלי שחיתות וכו' לא יכולים להחזיק שום ארגון.
אני לא אומר שבמקומות אחרים יותר טוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 15:44 |
|
| |
לא כל אדם הנותן יחס טוב יותר לשאר בשרו ולשכנו הטוב הינו מושחת. אם היחס אל הקרובים אינו על חשבון הרחוקים ואף אינו חורג מגבול הסמכויות אין כאן שום שחיתות. אני מאמין שכל אדם באשר הוא אדם כאשר הוא יושב בעמדת שליטה הוא נותן יחס טוב יותר לחביבים עליו והדבר מותר כל עוד אין מדובר בשופט ודיין המטה דין.
דברי אמורים באופן כללי ולא ביחס לפרשיה זו שאיני מכיר בטיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 15:57 |
|
| |
נוכח השמועות המדאיבות יש לזכור את עקרון הפרגמטיות המנחה את אלו הרוצים בשינויים מול ההתחפרות האידיאולוגית טהרנית שאינה מוותרת על קוצו של יוד ואינה משיגה דבר.
מבחינה עקרונית היה ראוי לעמוד על עקרונות הניהול התיקון ועל אי כניעה מינימלית לתכתיבי המימסד.
אלא שבכדי להזיז משהו בציבור החרדי יש לשחד פיסקלית ורעיונית את המימסד וליתר דיוק מאכערים בעלי מהלכים בעיתונות, בחצרות הגדולים, ובפוליטיקה החרדית. והדברים ידועים לבעלי ח''ן.
הרוצה לשווק פיתרון תעסוקתי לציבור החרדי צריך להעסיק את האנשים הנכונים שידעו ליירט מבעוד מועד כל טיל מונחה רפורמה וכאלו שבמוחם העקום יידעו איך להסביר את ההתארגנות החצי חוקית לגדולים היושבים בציון במונחים של מוסדות לחינוך מיוחד שלא יפגעו באידיאל ''הלכתחילה'' של דוקטרינת האלף נכנסים למקרא.
אלא שלצד המהלכים הפרגמטיים, שמטבעם נגזרת התנהגות הכוללת מתן משרות למקורבי בעלי כח ושררה וויתור על עקרונות יסוד (כמו הימנעות ממתן פיתרון תעסוקתי לרווקים וכו'), אין לוותר על הנסיון למוטט את הגמוניותה של החונטה השולטת במימסד החרדי. וכבר לימדונו אנשי המחתרת האירית שיש להפריד בין הזרוע הצבאית לזרוע הפוליטית.
 |
|
|
|
|
|