בית פורומים אגודה אחת

הבנת ה"נקרא" או אולי "אבל אשמים אנחנו"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/11/2007 11:03 לינק ישיר 

Cogito

You fell into their trap 
 (http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2314681&whichpage=2#R_6)
THIS was exactly what I was afraid of 

תוקן על ידי לבהעיברי ב- 20/11/2007 11:15:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2007 12:17 לינק ישיר 

לב העיברי
ועל זה המליצו חכמים "פטריוטיות היא מפלטו של המנוול " ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2007 16:22 לינק ישיר 

(אגב האם משהו שמע על עמותה לסיוע נפשי לבעיות אורנטציה בשם "המשפט"? יש להם משרד ברחוב

הסופר פינת רחוב קפקא כמדומני, ויש עליהם המלצות של הגדולים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2007 05:46 לינק ישיר 

קוגיטול'ה,

נכון מאוד. אף אחד לא באמת מצפה מנער צעיר שחלב אמו לא נוגב לגמרי משפתיו, שתהיה לו חסינות מפני השפעה קלוקלת של חבר שמצמיח על ראשו פטריהמפוארת/ תסרוקת פרועה/ מאזין למוזיקה פורקת עול ועושה מה בא לו. 

לא אני המצאתי את הפסוק "כי האדם עץ השדה". וכמו שתיל רך שזקוק לטיפוח עקבי, ככה בחור צעיר שעושה את צעדיו הראשונים בישיבה. לכן, בחור שפוזל החוצה ומכניס רוחות לא מקובלות לישיבה, הוא עשב שוטה שעלול להרקיב איתו את השתילים מסביב.

בניגוד אליך, אני לא רואה בעיה בבחור שעדיין לא הבשיל די צורכו וזקוק לתמיכה והכוונה, נפשית ורוחנית. זהו תהליך ביולוגי טבעי.
*
לגבי מה שכתבת על ראש-ישיבה שהצמיח פטריית-שמיטה מפוארת על ראשו הראש-ישיבתי:

1. עקרונית, אין לי כל בעיה עם פטריות, כרבולות, כרי דשא, שדות קוצים ועוד מרעין בישין הצומחים כיום על הראשים של הנוער הישראלי ה'מתקדם'. (מותר לי להגיד 'עלק'?). בשום מקום בתורה לא כתוב: "לא תצמיח פטרייה על ראשך".

אבל השאלה היא, איזו אמירה מבטא בחור שמכניס לישיבה את הטרנדים הללו, הנוגדים לחלוטין את הרוח הישיבתית. מה ההשלכות שיש לזה על ההווי הישיבתי. (בטח לא השלכות חיוביות). הרי ברור לגמרי שבחור שנכנס ככה לישיבה, מנסה לבטא בכך פריקת-עול טוטאלית, מרדנות בועטת וקריאת-תיגר נטולת מרות כלפי מוסכמות חברתיות ותכתיבים ישיבתיים. וכאן, זה מתחיל להיות מסוכן. לפחות מנקודת מבט מוצדקת של משגיח בישיבה.

2. מה הקשר בין צורת ההופעה שרווחה בימי טיכו, לנורמות שמקובלות היום? אתה יודע שאדם הראשון, אבי האנושות, התהלך מעורטל? ("ויהיו שניהם ערומים"). אז זה  היה מקובל בעולם. אתה יודע שבירושלים של הישוב הישן לא לבשו מכנסיים? הסתפקו בחליפה עילית. 

הכלל הוא, שבנאדם נורמלי מן היישוב מתיישר עם הנורמה המקובלת בסביבתו. מי שמורד בסביבה, נחשב חריג. ומה לעשות, באף חברה לא אוהבים חריגים, וודאי שלא חריגים שמקטלגים את עצמם בכוח ככאלה.

ואם החריגים האלה מאיימים לסחוף אחריהם עוד אנשים - אז בכלל, כל חברה מתוקנת תמהר לדחות אותם בשתי ידים

עכשיו מובן?       

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2007 08:41 לינק ישיר 

אז מדוע נורמה המקובלת בקרב אלו אלפים בודדים של בחורי ישיבה היא יותר נורמטיבית מהג'ינס המקובל בכלל ישראל (כולל שומרי מצוות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2007 16:41 לינק ישיר 

(כבוד פפוס-
אתה צודק ואני טעיתי.אתה מדבר על תחנות "טיפת חלב"-
"נכון מאוד. אף אחד לא באמת מצפה מנער צעיר שחלב אמו לא נוגב לגמרי משפתיו, שתהיה לו חסינות". ואני לתומי דיברתי על ישיבות. סליחה על ההפרעה. אנא המשך במונולוג ,הוא מרתק ומעמיק ושופך אור על תחום לא מוכר)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > הבנת ה"נקרא" או אולי "אבל אשמים אנחנו"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.