בית פורומים שידוכי חרדים

פלאפון לא כשר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2007 01:57 לינק ישיר 
פלאפון לא כשר

שמחתי לראות שהסיפור שספרה לי החוזרת בשאלה עורר הדים רבים  ,  מישהו לחש לי שדברו עליו בפורום בחדרי חרדים בהייד פארק , ולמרות  שאני לא ממש אוהב את הפורום הזה , הצצתי בו  .. 
אז ככה :  לאלה שחושדים שהמצאתי את הסיפור , אני מבטיח לכם שמה שכתבתי זה מה ששמעתי ממנה , אני לא יכול להיות בטוח במאה אחוז שהיא ספרה לי את כל האמת , התגובות עוררו אותי לראות שיש חורים בסיפור הזה , ובעז"ה ביום חמישי הקרוב אני אפגוש אותה שוב ואני אברר את כל הפרטים הבעייתיים  ..
בכ"א ברור לכל בר דעת ששיניתי קצת פרטים ממה שהיא ספרה כדי שאף אחד לא יזהה ,אז בבקשה חדלו מניחושים במסרים  ...

מה שהכי הצחיק אותי , זה החשד שהעלו בי כאילו יש לי איזה אינטרס בפלאפונים הכשרים , אז נכון שאני ב"ה מחזיק פלאפון כשר (האינטרנט שלי הוא לצורכי לימודים והוא חסום לאתרים מלוכלכים) ונכון שאני חושב שהמאבק בפלאפונים צודק וראוי לכל ירא שמים שדואג לכלל הציבור ובעיקר לדור הצעיר לעבור לפלאפון כשר , אבל מכאן ועד מה שכתבו לי ועליי הדרך רחוקה מאוד מאוד  .. 

וכדי להסיר ספק , אני מפרסם פה סיפור שקבלתי במסר  מאיש חינוך (ככה לפחות הוא טוען) ,הסיפור הפעם הוא נגד הפלאפונים הכשרים  ,   ..   התכתבי איתו קצת , ניסיתי להיות קצת פחות תמים ולחפש את החורים , לי הוא נשמע אמיתי לגמרי , תקראו ותשפטו  ..
(כמובן שגם בסיפור הזה שיניתי פרטים) 

מי שלא ראה את השמחה בבית משפחת אוחיון ביום שהבת חיה לאה התקבלה לסמינר החדש לא ראה שמחה מימיו  ,  אף אחד לא חלם שהיא תתקבל חוץ מחיה לאה עצמה .. אביה היה איש פשוט שהשם ירחם עבד לפרנסתו , הוא הקים משפחה פשוטה וטובה  , הבנים למדו בישיבות ספרדיות טובות  , והבנות .. הייתה לו רק בת אחת , חיה לאה  .. חיה לאה התעקשה ללמוד דווקא בסמינר החדש  , אף אחד לא האמין שיקבלו אותה , אבל כנראה שהכוח של הדמעות של חיה לאה  היה חזק יותר  .. 

חיה לאה הלכה לסמינר בכל בוקר בהתלהבות , היא השקיעה את כל היכולות שלה להצליח בלימודים , ואכן , חיה לאה הצליחה מאוד בסמינר , כולם אהבו אותה ..
חיה לאה התלהבה מהשקפות הסמינר , וכמו רוב הבנות בסמינר היא ייחלה לבעל ת"ח שיושב ולומד כל היום בלי הפסקה , לא כמו אביה  שבקושי פותח ספר בשבת אחה"צ  , היא תמיד שננה לעצמה את מה שהמורה אמרה בשיעורי יהדות "אם בעלך קנה יום אחד כשהוא חזר מהתפילה שקית חלב במכולת , זה אומר שנכשלת" !!   ,  "אני רוצה בעל שלא ידע מהחיים שלו כלום רק ללמוד ללמוד וללמוד"   הייתה אומרת בכל הזדמנות  .. 

רק בגיל שידוכים כשכל החברות של חיה לאה כבר התחתנו היא הבינה שלא הכול הולך בחיים כמו שרוצים  ..   מטבע הדברים הלך לה קשה בשידוכים  , היא לא הסכימה להתפשר על בחור שלא למד בישיבה אשכנזית , ומכיוון שלאביה אין כסף מיותר ,  הציעו לה בחורים בינוניים ומטה שהיו רחוקים ממה שהיא דמיינה בכל תקופת הסמינר  ..
חיה לאה סיימה את הסמינר , היא התקבלה כממלאת מקום בבי"ס יסודי בעיר , כמובן שגם שם היא הצליחה מאוד  , וככה יום רודף יום , הצעה רודפת הצעה וחיה לאה עדיין רווקה  ..
מרגלית השדכנית התקשרה אליה בוקר עם הצעה  שלא ברור איך אף אחד לא חשב להציע עד היום  ..  חיים כהן  ,  בחור מיוחד מישיבה אשכנזית מעולה ,  מתמיד עצום , אין לו בעולמו אלא ד' אמות של תורה  , בן יחיד להורים קשיי יום מבוגרים  ..
חיה לאה הלהבה ממה שהיא שמעה בבירורים עליו ,אין ספק שזה הבחור שהיא דמיינה עליו , כולם אמרו עליו שלא מעניין אותו כלום בחיים חוץ מלימוד התורה , חברים ספרו שהיא לומד 14 שעות ביממה לפחות , ושהוא בחור מיוחד עם לב מזהב  ..

הם נפגשו פגישה אחת ועוד אחת ועוד אחת  , הכול היה נראה טוב ויפה עד הפגישה הרביעית  ..
בפגישה הרביעית צלצל לחיים הפלאפון , הוא התנצל שזה אבא שלו שלא מרגיש כ"כ טוב ושהוא חייב לענות מדין כיבוד הורים .. 
חיים ענה לאביו וחיה לאה החווירה ,  אויי ..  הוא מחזיק פלאפון לא כשר , ה' ישמור   ,  היא הייתה בהלם ..  איך יכול להיות שבחור מישיבה רומס ברגל גסה את מה שכל הרבנים כתבו והזהירו  ?  משהו אצלו רקוב  כנראה , אני לא מסוגלת להתחתן עם בחור שלא שומע לרבנים  , הרהרה  ..

למחרת היא התייעצה עם איזה רב , והרב הסכים איתה , ברור שבחור  שלא שומע לרבנים משהו רקוב אצלו ,  ה' יעזור , אמר לה הרב הזה שבקרוב מאוד תמצאי את הזיווג האמיתי שלך  ...

אף אחד לא הבין מה עובר עליה ,  השדכנית ניסתה לעשות כל מאמץ לשכנע אותה שאין בחור יותר טוב ממנו אבל חייה לאה הייתה עקשנית , היא לא הסכימה לוותר על דבר שבעיניה היה הכי משמעותי שיש  ..
השידוך ירד  ....

דבר אחד חייה לאה לא ידעה וחבל ... 

לחיים היה חבר חדר בישיבה , בחור מסכן שהיה חסר לו חמצן בלידה ומאז הוא חרש אלם , קראו לו דני  ..  כשהתחילו הפלאפונים עם ההודעות SMS לא היה מאושר מדני , סוף סוף  הוא תקשר עם אנשים בקלות  , דני הפך את מכשיר הפלאפון לכלי התקשורת העיקרי שלו , הוא תקשר עם ההורים והאחים שלו דרך הפלאפון ,וכמובן עם החברים שלו מהישיבה , בבת אחת הוא הפך להיות חברותי מתמיד , שעות הוא היה יושב ומתכתב  עם חברים , מספר בדיחות וצוחק .. 
עד אותו יום שחור שבו הרבנים יצאו בהוראה חד משמעית נגד הפלאפונים  , הפלאפון הכשר היה בעיניו חסר טעם , מה יש לי מפלאפון שאין בו הודעות . הרהר לעצמו  ..  הוא קיווה שההוראה הזאת של הרבנים לא תתפוס כמו שהרבנים לא הצליחו לבער את הרישיונות של בחורי הישיבה , אבל לצערו לאט לאט כמעט כל מי שהוא הכיר עבר לפלאפון הכשר  ..
שעות לקח לדני לשכנע את חיים חבר החדר שלו לא להחליף את הפלאפון שלו לפלאפון כשר , הוא ביקש ממנו בדמעות  אל תיקח ממני את הפה שלי , אל תיקח ממני שוב את היכולת שלי לדבר ...   חיים שהיה לו לב טוב  , השאיר את אצלו את הפלאפון הלא כשר כדי שדני לא יאבד שוב את מה שהוא איבד בלידה  ... 

זה הסיפור  , כותב לי אותו בן אדם  , הגיע הזמן שמישהו שם יבין שלפעמים אין מה לעשות  ושלא בטוח שזה חכם הרעיון הזה של הפלאפון הכשר  . 

החזרתי לו מסר  בזה בלשון  "משהו לא ברור לי , איך אתה יודע מהסיפור הזה , ולמה שחייה לאה לא תדע שזה הסיבה שחיים מחזיק את הלא כשר" 

זה המסר שהוא החזיר לי (העתק הדבק כמובן)  "אני בעלה של השדכנית , הסיפור של חייה לאה נגע מאוד ללב של אשתי , וכששמענו מחייה לאה שהסיבה שהשידוך ירד מבחינתה זה הפלאפון הלא כשר , נסעתי לישיבה של חיים ודברתי איתו , הוא סיפר לי על דני חבר שלו ושהוא חשב שזה מה שצריך לעשות לעשות" 

החזרתי לו מסר  "נו , וחייה לאה השתכנעה?  מה היא אומרת על דני?", 

הוא החזיר לי  (העתק הדבק)  "לא ברור מה עובר עליה , היא לא השתכנעה מזה לצערי , נראה לי שהיא עדיין רווקה , מאז הסיפור הזה אשתי כבר לא בקשר איתה" 

לשיפוטכם   ..........
(מתוך הבלוג, הרהורים מותרים)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 02:06 לינק ישיר 

במילה אחת- טיפשה. מזל של הבחור ממש לא מגיע לו אחת כזו.
יש אנשים שחיים בסרט בצורה מלחיצה. מה היא חשבה לעצמה אני לא יודעת. גם הרב שהיא התייעצה איתו לא בסדר. בלי לברר בלי כלום הוא אומר לה שמשהוא אצל הבחור רקוב. נו באמת.
רב הוא לא נביא ובשביל לשפוט הוא חייב צד 2. אנשים לא חושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2007 13:40 לינק ישיר 

בחורה ממש מפגרת
שתברר את הענין. למה היא לא שאלה אותו שתתן לו להסביר את עצמו
תאמין לי שמגיע לבחור בחורה יותר טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 19:13 לינק ישיר 

מ-ט-ו-מ-ט-מ-ת-!-!-!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 19:46 לינק ישיר 

הסיפור לא אמיתי!!
אין רב בעולם (אמיתי) שהיה אומר בצורה חד משמעית על כזה דבר להוריד את השידוך
מדובר בדיני נפשות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה סיפור יפה כדי ללמוד שצריך ללמד זכות על כל אחד
אבל זה לא אמיתי.

אגב איפה אתה לוקח שזה נגד טלפונים כשרים????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2007 11:34 לינק ישיר 

סיפור נחמד
לא יודעת עד כמה אמיתי,אם הוא אמיתי יש לה אמונת חכמים חזקה מאוד
אבל לפעמים צריך לחשוב כמה פעמים לבד,ואם לא מסתדר לפנות לרב...
או שאולי היו עוד דברים שהפריעו לה וזהו הקש ששבר את גב הגמל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2007 12:58 לינק ישיר 

שושו את לא באמת קוראת להם "חכמים" אני מקווה. (רותחת מזעם). היא טיפשה נכון אבל ה"רב" הרס לה את החיים. היא לא התחתנה. בגללו! שום רב שהוא באמת רב לא היה עושה כזה דבר ולוקח אחריות לחיים של בחורה במילה אחת שהוא אומר בלי לחשוב בכלל מה המניעים של הצד השני. פשוט שעורוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2007 13:47 לינק ישיר 

ועדת הרבנים לענייני תקשורת עושה נפשות באינטרנט?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2007 23:07 לינק ישיר 

כל העסק עם הפלאפון הכשר הוא הזוי לגמרי.
וגם הסיפור הזה ...

וגבר, גם אני נוטה לחשוב שזה משהו כזה.. :)))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2007 23:10 לינק ישיר 

סיפור ממש עצוב ...אין מילים בפי ...........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/1/2008 16:18 לינק ישיר 

אם הסיפור הזה נכון.. אז הבחורה מטומטמת לגמרי :/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 23:48 לינק ישיר 

זה מה שקורה שכאנשים מקשיבים לכל מילה שיוצאת מהפה של רבנים בלי להשתמש בשכל הישר...
מה הפואנטה בכלל של הפלאפונים האלה? אי אפשר פשוט לבטל את האינטרנט?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 23:52 לינק ישיר 

הטמטמום של הוועדה לענייני פלאפונים / פאות והשד יודע מה עוד בהמשך, עובד שעות נוספות. האנשים האלה משועממים עד מוות ואת התסכול האישי שלהם הם מוציאים על המגזר החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2008 00:32 לינק ישיר 

האמת,סיפור עצוב. אבל הרקע של הסיפור הוא יותר עצוב מבחינתי.
אני לא צריך להוסיף הרבה הפעם כיוון שכבר אמרו את זה לפני.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2008 22:40 לינק ישיר 

מוישהההההההה זוכמיררררררררר!!!!!!

אולי תפסיק להביא לנו מהבלוג ההוא? פשוט הבלוג הזה מגעיל אותי, דוחה אותי, ואתה יודע מה הכי דוחה אותי בבלוג הזה? הקרקרת שיש שם סביב החננה ההוא שכותב אותו. 

אני ממליץ לך בזאת להשאר עם העידכונים של הצל"י זק"א ואיח"ה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פלאפון לא כשר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext