|
|
| נשלח ב-26/12/2007 12:18 |
|
| |
התכוונתי לדתיות לאומיות. חרדית שמגיבה בפורום של חרדים זו תופעה נורמלית. דתיה לאומית שמגיבה בפורום של חרדים ויש לה דעה על כל דבר למרות שבציבור שלה חלקים נרחבים מהתורה כלא קיימים, זו תופעה מוזרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2007 20:54 |
|
| |
מיס טידי, לא יפה....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2007 22:46 |
|
| |
ליטאי - במקום לדון חברות אחרות תדון בעצמך כחרדי האם אתה מכניס אורחים (פורום של חרדים, אתה כתבת), האם אתה מכבד את הזולת גם אם אתה לא מסכים לאורח חייו? יש הרבה טענות אידיאולוגיות על המזרחי (ולא שאין טענות על החרדים), אבל זו אינה סיבה שבחורה שגדלה שם לא תגיד דעה כאן (באותה מידה על תביע אתה דעה עליהם). להיפך אולי נלמד ממנה הסתכלות אובייקטיבית עלינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2007 23:36 |
|
| |
גבר- תודה על ההגנה אני חייבת לך. =)
ליטאי- חשבתי שאנחנו חברים...למה שאני לא אגיב בפורום של חרדים יש צדדים דומים בעולם השידוכים וחוץ מזה שבתור ילדה סקרנית במיוחד מעניין אותי יותר אנשים שאני פחות בקשר איתם מאשר להתכתב עם אנשים שאני יכולה לדבר איתם בטלפון (חברים שלי) הבנת? זה פשוט מעניין... אני מקווה שזה לא מפריע לך.. דווקא אני בין המפרנסים העיקריים של הפורום... מסיבה זו או אחרת %)
למה אתה מתכוון איזה חלקים בתורה בידיוק לא קיימים בציבור הקדוש שלי?
(קדוש בגלל הר' קוק- שנון ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2007 23:38 |
|
| |
ילדים תפסיקו לריב
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2007 23:58 |
|
| |
הבורר הגיע....
מי בכלל רב?! סתם חילופי הגיגים...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 00:32 |
|
| |
כי אני לא ייכנס לפורום של מיזרוחניקים ויתחיל לבקר מנהגים שלהם, כי אין לי מושג מה קורה שם באמת מההצצה שלי מהצד.והמבין יבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 00:50 |
|
| |
יו דווקא אני לא מבקרת הרבה. רק מה שמציק לי. אבל לא באתי לכעוס על אף 1 אני מכירה בכך שיש אנשים עם דעות שונות משלי וזה מעניין אותי.. =)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 00:53 |
|
| |
ליטאי- גם אם לא יודעים הכל מותר להביע דעה! אם הכל היה מושלם וכולם היו יודעים הכל לא היה כלל צורך בפורום לדון בנושאים. מכיוון שכל אדם יוצא מנקודת הנחה שונה יש צורך בדיון. אם נקודות ההנחה רחוקות זו מזו (לדוגמה מזרחי וחרדים) זה רק יוצר עניין רב בדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 01:22 |
|
| |
מאחר והוכרזתי רשמית כבורר תרשו לעדכן אתכם שאתם כולכם מדברים שטויות
אתם מדברים בקודים של אנשים מצומצמים.......
קחו כדוגמא את הגב' הנחמדה המשלימה עם רצון הבורא וקוראת לעצמה "שעשני כרצונו" מה יכול אדם לדרוש יותר מלהגיע לשלמות כה גבוהה.
עכשיו ישבתי עם יהודי תלמיד חכם שאמר לי וורט בנוגע להשכלה. בעיר וולוזין היו הרבה חרדים שנהיו משכילים, בעיקר מהליטאים, והם טענו כל הזמן מה אתה רוצה אנחנו לומדים פילוסופיה ומדעים כמו ר' סעדיה גאון והרמב"ם וכ"ו למה להם מותר ולנו לא.
ענה להם יהודי יר"ש בוורט יפה- כתוב בגמ' איזהו עשיר מי שיש לו בית כסא בתוך ביתו- הלך הנחמד הזה ובנה שרותים בתוך הבית, לא עבר זמן והסרחון עלה על גדותיו, בא אותו אדם לרב ושאל "איך מתקיימים דברי הגמ' והרי תראה איזה סרחון יש לי בבית" ענה לו הרב עשיר שיש לו שרותים בבית וכסף מספיק שכל היום יזרום שם מים עליו דברה הגמ'(כמובן למי שלא מבין מדברים על תקופת הגמ' שהשרותים היו מחוץ לבית בשדה)
והנמשל- לא חוכמה להשכיל- צריך להיות מלא בתורה ויראה כמו הרמבם ור' סדיה גאון ואח"כ אפשר להשכיל.
כך גם כל מי שמתעניין ומחכים במנהגי והתנהגויות הזולת כל עוד הוא עושה זאת לצורך לימוד והרחבת הידיעה לצורך שיפור עצמי ועבודת הבורא מה טוב ומה נעים. וד"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 01:26 |
|
| |
ועל זה נאמר "ברכת אברהם תרבה חכמה ושלום"
כל הכבוד על הוורט היפה.. עוד יצא ממך קוקניק גדול עם תפיסות הקודש והחול האלו=)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 01:32 |
|
| |
אברהם- ווארט נחמד רק פשוט לא נכון. גם הרמב"ם והרס"ג למדו חוכמות לפני שהם היו הרמב"ם והרס"ג בה' הידיעה. זו פשוט התחמקות חרדית יתדניקית מדוע צריך להיות מצומצמים.
אבל תמשיך להיות בורר, וגם להביא ווארטים... והעיקר לדאוג לשלום והאחווה!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 01:38 |
|
| |
בלבלת את הסדר ולכן אתה עונה לי תשובות מתוחכמות שכאלו.
סדר הוא שיש צורך לדאוג לאהבה ואחווה ורק אח"כ יבוא השלום
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 01:42 |
|
| |
טוב, אז שיהיה אהבה ואחוה ושלום ורעות מהרה... ישמע בהרי יהודה ובחוצות י-ם קול ששון וקול שמחה קול חתן וקול כלה קול מצהלות וגו'.
אל תדאג, אני לא רוצה לריב עם הבורר, מי יברור לבורר?!?!
לילה טוב לכולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 01:44 |
|
| |
לילה טוב, חלומות פז, אם תחלום על הגב' מנוגה תשאל אותה פרטים ותעדכן אותי
|
|
|