|
|
| נשלח ב-29/1/2008 19:34 |
|
| |
נפגע

גם לחלקים שאני לא מסכים במאה אחוז.
כמו זה למשל: אין טעם לדון על מניעי מי שהחליט נכונה? למה? אין מנהג העולם, נכון. אין טעם? דווקא יש.
---------
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2008 21:26 |
|
| |
הקניזי
אכן צדקת, בהחלט יש מקום לדון גם בטעמיו הנסתרים של מי שעשה מעשה נכון. כוונת דברי הייתה, שהגישה המתנשאת המשתמעת מדבריהם של רוב הכותבים הופכת שלא במקומה עוד יותר, כאשר מדובר בהחלטה שעשויה להיות נכונה, אך כמובן שחקירה בתורת "תורה היא וללמוד אני צריך" בהחלט תהיה במקומה.
נ.ב. אני בוחר לראות בכך שלא תרגמת את דברי בקיצור למען ההדיוטות העייפים משום הסכמה לסגנון, ואם נכונה הבנתי - אני מודה לך על המחמאה (אם הדבר נובע מהתעלמות - אנא התעלם גם מדברי האחרונים).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2008 00:21 |
|
| |
הלא מקרא מפורש הוא, וישמן ישורון ויבעט, ואומר ומצאהו רעות רבות וצרות ואמר ביום ההוא הלא על כי אין אלקי בקרבי מצאוני הרעות האל וגו'. הכתוב אומר ולפי דרכנו למדנו שבין היוצא לשאלה ובין השב מיראה ומאהבה אינם אלא אנוסים על פי הדיבור, וגדולה הסרת טבעת.
בשנת 2002 זכה הפרופ' דניאל כהנמן בפרס נובל לכלכלה בשל תרומתו להבנת המניעים הנפשיים הסמויים של תהליכים שונים, לרבות בתחום ההתנהלות הכלכלית, שהוא לכאורה אובייקטיבי לחלוטין ואמור היה להיות נדון במאזני המתמטיקה הטהורה.
מחקריו מאלפים ומסקנת כולם, כמו מסקנות מחקרי אישיות והתנהגות רבים אחרים, היא שעל הפרט לצפות לכך שההשפעה הרגשית על דעותיו והתנהגותו תהיה גדולה לאין שיעור מכפי שהוא מדמה. אנו נתונים לאשליה המתמדת שההיגיון מדריך את פעולותינו, אך אין הדבר כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2008 14:06 |
|
| |
נפגע
אכן כך. לא חשתי בעליית הטמפרטורה המוחית בעקבות קריאת דבריך. זוהי אמת המידה להפעלת שירותי.
---------
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2008 14:09 |
|
| |
תחליף מאוורר, כשהמעבד מתחמם זה סימן שהמאוורר לא תקין.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2008 02:06 |
|
| |
לא עבדו ישראל עבודה זרה וכו', נאמר למיטב ידיעתי אך ורק על עבודה זרה, [האומות הקדמונים שהיו עובדי כוכבים ומזלות]. זה לא נאמר על פריקת עול תורה, וגם לא על כפירה בעיקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2008 00:48 |
|
| |
המחקרים החדשים בתחום התזונהמצביעים על כך שתם עידן הדיאטות ההמוניות .זאת בעקבות פיצוח הגנום האנושי.כל אחד ואחד הוא מערכת עצמאית הזקוקה למינון שונה של מרכיבים.ובאנלוגיה למערכת הרוחנית הגיע הזמן להפסיק לדבר במונחים כוללים ולקבל שישנם נשמות שיגיעו להרמוניה נפשית בדרך שונה ממה שהם התחנכו בילדותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2008 14:54 |
|
| |
האם מישהו חושב ברצינות להסביר למה יהודי עובר מחצר חסידית א לחצר חסידית ב.
או מאורינטציה ליטאית לאורינצטיציה חסידית?
מציבור חרדי לציבור תורני חרד?לי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2008 15:19 |
|
| |
קלף
ב'ה שיש דברים כאלו. זה מלמדנו שלא הכל מלומדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2008 15:48 |
|
| |
ועוד אשאל
הרי כולנו מכירים את התופעה של בוגרי ישיבות תיכוניות שעברו לישיבות חרדיות ברובם ליטאיות
אם יש מי שמבין את זה באופן רציונאלי שיקום
אמונה זה דבר שמעל השכל והתובנה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2008 16:32 |
|
| |
קלף
ההסבר הרציונאלי במקרה שהצגת הוא פשוט עד מאוד. צירוף של הסברה אינטנסיבית עם גיל ההקצנה, היוה את השילוב המנצח.
מה שאני קצת יותר מתקשה להסביר באופן רציונאלי, הוא את העדרה המוחלט של התופעה ההפוכה, מישיבות קטנות לישיבות הסדר.
---------
מאיר
|
|
|
|
|