בית פורומים שידוכי חרדים

וורט וגלגל החמישי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2008 06:55 לינק ישיר 

השארתם לי הרבה עבודה.
אני לא יצליח לעמוד בקצב של  אבל אני אשתדל לא לשכוח כלום.

עוצר לצטט אותי ולהתלונן על  כל ושוב כל ושוב כל לא עונה על מה שאמרתי
במיוחד שהדגשתי כמה פעמים לאורך האשכול הזה שאני לא מתכוון להכליל אלא אני מדבר על מגמות!!

אתה גם עושה נסיון להמעיט במרכזיות התופעות שהזכרתי כמו הישיבות השונות ותופעת הערצה לספורטאים ושאר דברים שלא הזכרתי, אף פעם לא אמרתי שזה כולם אבל זה כן תופעה מוכרת ונפוצה
ואם אתם כ"כ פתוחים לחשבון נפש אז למה אתה ממעיט במציאות ובעוצמת הבעיה??.

אני מעריך מאוד את הרב שמואל אליהו שבכתבה שהזכרתי היה לו את האומץ להודות שזאת תופעה נרחבת
ולא שולית ואם רבנים כמותו אומרים את זה אני ממש לא צריך להוכיח כלום.

למרות זאת הנסיון להציג אותי כאחד שלא מכיר את הציבור הדל"י  אני מכיר היטב גם אם אני לא יודע את המספרים ולא ערכתי סקרים אני מכיר ונושם את החברה הדתית כמעט כמו שאני מכיר את החרדית.
ושוב אני אמנם מציג את הצד שלדעתי הוא שלילי אבל אני לא מכחיש שיש (והזכרתי את זה גם קודם) גם נוער מעולה איכותי וערכי בציבור הדל"י.

במשך השבת שוחחתי עם עוד כמה מכרים שלי מהציבור הדל"י והיתה לנו שיחה יחסית קשה
על הרבה דברים לא הסכמנו גם בתוך הציבור הדל"י יש חילוקי דעות קשים (כמו גם אצלנו) וחלקם לדעת האחרים הם חילונים עם 3 מצוות (ביטוי) ואותם אלה שהוגדרו ככאלה לא מוכנים להודות שהם באמת כאלה.
אבל היתה הסכמה גורפת שהדרך  שלכם מסוכנת ושצריך למצוא דרך לגונן יותר על הנוער מפני הפיתויים ומכמות החשיפה לרחוב.
וכהמשך אני רוצה להציע הצעה נגדית למה ששרפ הציע
שהנוער ילמד עד גיל 22 במסגרת תורנית מלאה (כמו חרדים) ואחרי זה ילמד בישיבה שהיא משולבת בבגרויות
עם תורני, ואחרי זה מי שיבחר ילך לצבא ואח"כ יעבוד ומי שירצה ימשיך ללמוד בישיבה וכו'
למה לא לתת לנער את מיטב שנותיו השנים הכי רגישות ללימוד תורה? הוא לא יצליח ללמוד בגרויות בגיל מבוגר יותר??? כשהנפש שלו כבר מעוצבת??!!. (זה לא המצב האידיאלי לדעתי אבל זה משהו שאתם יכולים לחוית איתו)

שרפ כמו שבעצמך כתבת דו,ח העוני הוא לא דבר רציני ואני ממש לא רוצה לחזור על מה שכתבתי בהודעה קודמת.
ובכלל הנושא הכלכלי שיש לי הרבה מה לומר עליו הוא נושא נפרד שאני אשמח לדון בו בהזדמנות ולהתחיל מהתחלה, אבל אני חושב שזה ענף אחר של הנושא המדובר ולא צריך להתפזר מעבר לליבת האשכול.

עשני הוא אמור להיות בסוף העשור השני לחייו תעשי את החשבון.
אני לא חושב שזה ישנה (לכם) משהו אבל אני חושב שהוא אחד מהאנשים שאני מחשיב אותם למיטב האנשים של הציבור הדל"י ויש לו את היושרה להגיד משהו לא טוב עובר עלינו ולא לטייח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2008 08:02 לינק ישיר 

הסיבה ללימודי בגרות בתחילה היא שבגיל 25 יש לפרנס משפחה, לעשות צבא וכד'. בגיל צעיר ישנם את כל משברי גיל הנעורים וכד' המתיצבים באיזור גיל 17 עד 18 (ראיתי זאת בישיבה קטנה בה למדתי, מהישיבו המעולות ביותר איך בחורים התהפכו במשך השנים), לכן גיל 17 ואילך הוא גיל יותר אטרקטיבי ללימודים בישיבה שכולה קודש, כך גם נוהגים באירופה ואמריקה. אל תשכח שאם 1,000 נכנסים למקרא רק 1 יוצא להוראה, לכן יש לדאוג גם לנאותות ההשכלה הכללית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2008 08:15 לינק ישיר 
שרפ אתה צודק

השיטה שקודם לומדים לבגרות .ואחר כך למודבישיבה היא שיטה טובה .

כבר הירחבתי רבות בנושא זה בחדרי חרדים .

ואני טוענת שהשיטת הלימוד החרדית היא .
בשביל כמה עילויים מקרבים את כל הדור ומכניסים לבנות .שטיות ודברים לא הגיונים .

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2111823
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?whichpage=11&topic_id=2154986

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2008 13:13 לינק ישיר 

שרפ דוקא בגלל שבגיל צעיר הנפש של בנער היא עדינה ושברירית זה חשוב לבחור בקפידה מה מאכילים אותו
כי השנים האלה הן  השנים החשובות ביותר להקנות את היסודות,מה גם שצורת החשיבה שירכוש הנער בצורת להימוד הישיבתית תקל עליו להתמודד עם הלימודים אח"כ כשילמד לבגרות בגיל מבוגר יותר. וגם מבחינת האישיות הוא יוכל להתמודד עם אתגרים מבחוץ.

שרית את צודקת בדבר אחד
שמלעיטים את הבנות בשטויות ואולי יותר נכול להגיד בהגזמות

אני מניח שהתכוונת לכתוב מקריבים זאת לדעתי צרות ראיה ובורות כי ביסוד האמירה שלך את אומרת "לימוד תורה הוא רק בשביל רבנות!"  והלימוד של האחרים הוא בזבוז זמן.

אני מקבל את זה שיש מה לשפר ביחס לבחורים החרדים שלא מתאימים ולא מסתגלים מלמסגרת הישיבתית
ולא הבכרח ישיבות לנושרים אלא למצוא פתרון שיוכלו להתקדם בחיים במקצוע וכו' 
אבל להגיד שכל אלה שלא יוצאים עילויים הם קורבנות בשביל להוציא את העילוי זאת חוסר הבנה ביסודות הדת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2008 15:21 לינק ישיר 

עוצר לצטט אותי ולהתלונן על  כל ושוב כל ושוב כל לא עונה על מה שאמרתי
במיוחד שהדגשתי כמה פעמים לאורך האשכול הזה שאני לא מתכוון להכליל אלא אני מדבר על מגמות!!
- אני לא מתלונן על כל כל ושוב כל אלא אומר שתשים לב למה שאתה אומר זה הכל.
זה שאמרת שאתה לא מתכוון להכליל זה לא אומר שאתה לא עושה את זה.

אתה גם עושה נסיון להמעיט במרכזיות התופעות שהזכרתי כמו הישיבות השונות ותופעת הערצה לספורטאים ושאר דברים שלא הזכרתי, אף פעם לא אמרתי שזה כולם אבל זה כן תופעה מוכרת ונפוצה
ואם אתם כ"כ פתוחים לחשבון נפש אז למה אתה ממעיט במציאות ובעוצמת הבעיה??.
- אתה עושה נסיון להרבות במרכזיות התופעות שהזכרת כמו הישיבות השונות ותופעת הערצה לספורטאים ושאר דברים שלא הזכרת, התופעה אכן נפוצה ומוכרת אך זה כמו להגיד ששבבניקים הם המדגם המייצג של החרדים.

- אני לא ממעיט במציאות אני מודה בה. התופעה גדולה  אך  מפה  ולהפוך זאת לידיים מוכיחות למשהו - הדרך עוד רחוקה.
עצמת הבעיה קשה בפני עצמה אך אנו עומלים לתקן אותה אך אני לא אקבל את הדעה שזאת הדרך והמגמה המרכזית בציבור הזה.

אני מעריך מאוד את הרב שמואל אליהו שבכתבה שהזכרתי היה לו את האומץ להודות שזאת תופעה נרחבת
ולא שולית ואם רבנים כמותו אומרים את זה אני ממש לא צריך להוכיח כלום. נכון.

למרות זאת הנסיון להציג אותי כאחד שלא מכיר את הציבור הדל"י  אני מכיר היטב גם אם אני לא יודע את המספרים ולא ערכתי סקרים אני מכיר ונושם את החברה הדתית כמעט כמו שאני מכיר את החרדית. -סומך עליך שאתה באמת חושב ככה.
ושוב אני אמנם מציג את הצד שלדעתי הוא שלילי אבל אני לא מכחיש שיש (והזכרתי את זה גם קודם) גם נוער מעולה איכותי וערכי בציבור הדל"י. - אכן, תודה שלא הכחשת.

במשך השבת שוחחתי עם עוד כמה מכרים שלי מהציבור הדל"י והיתה לנו שיחה יחסית קשה
על הרבה דברים לא הסכמנו גם בתוך הציבור הדל"י יש חילוקי דעות קשים (כמו גם אצלנו) וחלקם לדעת האחרים הם חילונים עם 3 מצוות (ביטוי) ואותם אלה שהוגדרו ככאלה לא מוכנים להודות שהם באמת כאלה. מסקנה ?
אבל היתה הסכמה גורפת שהדרך  שלכם מסוכנת ושצריך למצוא דרך לגונן יותר על הנוער מפני הפיתויים ומכמות החשיפה לרחוב. כשאתה אומר הדרך שלכם- למה אתה מתכוון? דבר נוסף - האם אתה יודע מה הדרך האידיאלית ?
וכהמשך אני רוצה להציע הצעה נגדית למה ששרפ הציע
שהנוער ילמד עד גיל 22 במסגרת תורנית מלאה (כמו חרדים) ואחרי זה ילמד בישיבה שהיא משולבת בבגרויות
עם תורני, ואחרי זה מי שיבחר ילך לצבא ואח"כ יעבוד ומי שירצה ימשיך ללמוד בישיבה וכו'
למה לא לתת לנער את מיטב שנותיו השנים הכי רגישות ללימוד תורה? הוא לא יצליח ללמוד בגרויות בגיל מבוגר יותר??? - כי לא כל הנוער בא מבית דתי איכותי. הרבה עלו מכל מיני מקומות וקיימים הרבה נספחים שאנו צריכים לטפל בהם ואם לא זה אז כלום.
אכן, משפחות שרואות את בנם לומד עד גיל 22 שולחות אותו לישיבה לצעירים או לישיבה תיכונית , ונעשה סיוג בעקבות דבריך, מוסרת לבחור שרוחניות חשובה ממקצוע והוא ממשיך דרכו בישיבה גבוהה, מכיר כאלה ?

עשני הוא אמור להיות בסוף העשור השני לחייו תעשי את החשבון. איזה מקום איזה איזור איזה שבט וכו' וכו' ואיך הסניף שלו הופך לתופעה גורפת ?
אני לא חושב שזה ישנה (לכם) משהו אבל אני חושב שהוא אחד מהאנשים שאני מחשיב אותם למיטב האנשים של הציבור הדל"י ויש לו את היושרה להגיד משהו לא טוב עובר עלינו ולא לטייח. - טיוח הוא דבר אחד פרובוקציה היא דבר שני.

דבר נוסף, אני אישית מייצג את הזרם, תקרא לזה חרד'לי, של הציבור הדת'ל לאחר שכשהייתי חרדי המציאות העמידה אותי מול הסטיגמות ובחרתי לשנות צבעי. (צבע כיפתי לפחות)
הזרם הדת'ל כולל בתוכו מספר רב של  תתי זרמים.
3 זרמים המוכרים לך כבר. חרד'ל או דתי תורני, דתי לאומי, ודתי לייט.
דתי לייט - תופעה גדולה שיש לתת עליה את הדעת אך צריך לזכור שלא כל דתי לייט התחיל כדתי לאומי סטנדרטי או כדתי כלל.
דתי לאומי- זרם שכלפי חוץ מייצג את הציבור הרחב. לרוב מכירים רק את הנוער שלו - המבוגרים אבודים אי שם. או במעגל העבודה או בישיבות (גבוהות הוא הסדר) וכוללים. שאותם חרדים לא מכירים א. כי חלקם הגדול לא נמצא במעגל העבודה. ב. כי רבים החרדים שכלל לא יודעים שקיימים ישיבות לדת'ל.
כמובן יש גם את בחורי המכינות שאולי ממבט שטחי הם יראו לך 'לא הכי' אך צריך לדעת לשפוט בני אדם על פי מעשיהם ולא על פי חיצוניותם.
חרד'ל- זרם שלא תפגוש בחוץ במספרים גדולים כיוון שרובם ספונים בבתי המדרש..את מימדי הזרם לא תוכל להעריך כי אינך נמצא באותם ישיבות..
צר לי שזמני קצר ואיני יכול להרחיב אך בהזדמנות אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2008 16:08 לינק ישיר 

יחסית לאדם עסוק עשית עבודה רצינית על ההודעה שלי

חלק מהדברים זה סתם הערות סתמיות אבל זה חלק מכל דיון או ויכוח ואני מקבל את זה בהבנה.
אני אתן לך להיות זה שאמר את המילה האחרונה בנושא

לגופם של דברים אני חושב שאנחנו כבר חוזרים על עצמנו, אני (לשיטתכם) מפריז בבעיות
 ואתם (לשיטתי) ממעיטים בחומרת התופעה.

אז אם אין משהו חדש להוסיף אני חושב שנשאיר לקוראים ולימים שיגיעו להחליט.

אני חושב שכולנו מסכימים שלא להסכים!! 

למרות שהדברים שנאמרו הם קשים ולפחות לי כואבים והנושא עצמו הוא רציני ולא סתם שיחה  
נהנתי מהדיון/ויכוח ואני מקווה שגם אתם 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2008 17:24 לינק ישיר 

ליט,
רק שאם יום אחד ימאס לך מכל מה שהולך בציבור החרדי (לא חייב שימאס רק אם), במקום לנסות ולשנות עולם (רבים ניסו ולא עלתה בידם), תוכל לבחון את ציבור החרד"ל ותדהם לגלות, אותה יראת שמים עם פחות בעיות (תאמין לי שהיום ההורים שלי החרדים אוהבים אותי יותר כמי שיש לו ולא נאלץ להתעלק עליהם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2008 18:14 לינק ישיר 

אני לא מעיר הערות סתמיות לכל דבר יש מטרה.
בכל אופן, אם נהנית אני שמח.

אני עשיתי את השינוי הזה בחיי ורק טוב יצא לי מזה כרגע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > וורט וגלגל החמישי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.