בית פורומים אגודה אחת

יתד - מה הם הקריטריונים להיקרא בחורי ישיבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/3/2008 10:06 לינק ישיר 
יתד - מה הם הקריטריונים להיקרא בחורי ישיבה

בטבח שנערך בישיבת מרכז הרב
דיוח יתד כי מדובר בבחורי ישיבה על אף שהם מזרוחניקים
אבל בתאונה שבה נהרגו כמה בחורי ישיבת חב"ד כתבו כי שלושה נערים נהרגו 

ממה שנראה לי יתד כתב על 'מרכז' בחורי ישיבה זה מחמת חוסר הנעימות
שהרי כשהיה מדובר בתאונה הם השתדלו שלא לכתוב בחורי ישיבה

אז איפה אתם והאידולוגיה שלכם הלזו יקרא אידאליסטים חברים תהיו "אמיתיים"
איך מכרתם את ה"אמת" מחמת חוסר הנעימות

כבר שמעתי מספר אנשים שהתחנכו על ברכי היתד שמחו על כך שנכתב בחורי ישיבה על המזרוחניקים האלו

אז אולי תודיעו לי מי הם בחורי ישיבה ומי לא

תוקן על ידי פצעי_אוהב ב- 16/03/2008 10:08:16

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2008 11:32 לינק ישיר 

על מי הקושיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2008 12:17 לינק ישיר 

אולי הם למדו משהו מאז....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2008 19:36 לינק ישיר 

לדעתי,
התחרות עם 'יום חדש' גרמה להם להתחיל לכבד, ולו במעט, את השונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2008 22:02 לינק ישיר 

אם הם לא בחורי ישיבה אז מי?
היכן תמצאו תלמידי ישבה תיכונית או אפילו ישיבה קטנה שילכו ללמוד מרצונם בזמנם הפנוי?
ויזכר לטוב המודיע שביום ראשון שעבר התפרסם בו מאמר הספד על דורון מהרטה הי"ד ע"י מכר ומוקיר, חסיד גור מאשדוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2008 02:10 לינק ישיר 

שטויות והבלים. התאונה התרחשה בדרך לאילת, זה לחלוטין לא היה מכבד את זכרם, אם כל קורא היה שואל את עצמו מה להם ולאילת. או היה מכניס את יתד לפלונטר להסביר שבחורים חבדיי"ם נוסעים לאילת בשביל הפצת מעיינות החסידות. הדרך הכי קצרה וקלה היתה להתעלם מהיותם בחורי ישיבה, בלאו הכי זה לא הקהל של יתד, וכידיעה חדשותית גרידא הם אכן "נערים". וכפי שהצהיר בזמנו דוד10 שכך היה נוהג אף הוא בעצמו, ולדעתו אין כאן כל טענה על יתד.

כמובן שבפיגוע בתוך בנין הישיבה, הדברים שונים. ולחינם מנסים עורכי יום חדש לקחת לעצמם כל קרדיט.

בעל בעמין

ההשמצה הגסה שלך רק מוכיחה על כך שאתה הוא זה שמתנהג ב"חרדיות".

אם אינך מכיר חרדים, ואינך יודע כיצד הם מתנהגים בזמנם הפנוי, עדיף שתבלום את פיך, ואל תראה את בורותך לקהל הרחב. הקוראים עשויים להסיק שגם בנושאים אחרים בהם אתה מתבטא, אינך מבין ולא כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 01:40 לינק ישיר 

לומד נראה לי שאינך מדייק בפרטים

בתאונה היה מדובר במכונית עמוסה בסופגניות לחלוקה לחיילים ולא בדרך לאילת לבילויים

אבל בכל זאת גם בלי ההקשר שהבאתי באופנים אחרים יתד ומיצגי דעתו יודעים להדגיש תמיד כי החזו"א הקפיד לקרוא לאותם ישיבות מידרשיה ולא ישיבה וכן הרב שך ביקש שלא יקראו לישיבת מערבה ישיבת ובאמת היא נקראת מכון כך שאם  לא שהיה מדובר בפיגוע הם לא היו נחשבים ביתד כבני ישיבה כך הם פני הדברים לעניות...

תוקן על ידי פצעי_אוהב ב- 18/03/2008 1:43:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 09:21 לינק ישיר 

אכן, היה מדובר במכונית עמוסה בסופגניות, ועד כמה שאני זוכר זה היה בדרך לאילת. לא הזכרתי בילויים. רק שקוראי יתד צריכים הקדמה לידיעה כזו, שצעירי חב"ד נוהגים לנסוע להפצת מעיינות החסידות על ידי חלוקת סופגניות, וזו הסיבה שתלמידי הישיבה היו בדרך לאילת. זה לחלוטין לא היה מכבד את זכרם. ציינתי כבר שדוד10 אינו חשוד באהדה ליתד, ואמר שהיה נוהג בדיוק אותו דבר.

אני בהחלט חושב שיתד התעלה מעל עצמו כשכתב תלמידי ישיבה. אבל אינני מבין מה הטענה בדיוק, בגלל שאני ואתה חושבים, אולי בצדק, שבמקרה אחר יתד לא היה כותב עליהם תלמידי ישיבה? מכל מקום, זו ספקולציה שלא הוכחה. ובמקרה הזה יתד כן כתב תלמידי ישיבה.

ואני מנצל את ההזדמנות למחות שוב על מי שכתב באשכול זה שהיכן תמצאו תלמידי ישבה תיכונית או אפילו ישיבה קטנה שילכו ללמוד מרצונם בזמנם הפנוי? כאמור, זו הוכחה שהלז אינו מכיר בחורי ישיבה כלל וכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 11:18 לינק ישיר 

אם נסחפתי, אני מתנצל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2008 13:53 לינק ישיר 

אני מסכים עם מחאתו של לומד.
בכל ישיבה ישנם מתמידים יותר ופחות. גם בישלצ היו אלו כנראה המתמידים שבחבורה, שחסו על דקות של התחלת המסיבה והעדיפו ללמוד.
ישנם כאלו בישיבות שונות ומגוונות.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2008 02:06 לינק ישיר 

פצעי אוהב

נדמה לי שהרב שך טען שמוסד שיש בה לימודי חול אינה יכולה להיקרא ישיבה, עד כמה שאני מבין ב"מרכז" אין לימודי חול וגם לא "הסדר", וגם הרב שך לא היה יכול להוציא אותה מכלל "ישיבה", אא"כ ההגדרה היא צבע הכיפה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/3/2008 09:38 לינק ישיר 

האם מקום מקולקל בהשפוע יכול להקרא ישיבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 16:45 לינק ישיר 

למי שלא יודע גם על מרכז הרב היה התלבטות רצינית אם לכתוב ישיבה וממש לא רצו עד ששאלו רב והוא פסק לכתוב משום איבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2008 09:18 לינק ישיר 

יצחק
באמת אין גבול?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/04/2008 9:18:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2008 18:54 לינק ישיר 

177

במרכז הקטנה הקרויה ישל"צ (ישיבה לצעירים)

יש לימודי חול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > יתד - מה הם הקריטריונים להיקרא בחורי ישיבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext