|
|
| נשלח ב-21/1/2009 10:28 |
|
| |
מעלראש וכשלא נהיה בגלות, יהיה הייטק?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 11:20 |
|
| |
למה הציבור החרדי זקוק לגמישות ולאנ"ש?!
מדוע לא ניתן לשרת את העם ככל אזרח?!
למה על החילוני לעבור מסלול צבאי נוקשה ואילו החרדי מתכרבל מתחת השמיכה עד שלא יהיה לו "מוקד פניות אנ"ש"?!
אני אישית לא הלכתי לצבא משום שהצבא אינו מתאים לאורח חיי כחרדי. (על כל המשתמע מכך: חוסר התאמה באורח החיים, לחץ משפחתי, נישואין בגיל מוקדם, ילדים ו...פרזיטיות)
וכקיבלתי את ההבנה ש"עם כל התירוצים - פרזיט נשארתי" - נקפני ליבי וחשבתי כיצד יכול אני לתרום את חלקי לעם לפחות בשיעור שאוכל לומר לאותו חייל שיצא לסכן את חייו למעני בעזה " כן, גם אני שותף בעשייה האזרחית למען הכלל".
והנה נקרתה לפני הזדמנות והתגייסתי למסלול שרות אזרחי (כאשר עוד לא ידעתי שמקבלים מלגת קיום! (עם הבטחה להכשרה מסויימת שהתבררה כלא רלוונטית - עוד לפני שחתמתי)) אך איני מבין מדוע שיקולי הגיוס המדוברים פה הינם משך השירות, ההטבות, מוקד הפניות לאנ"ש וכדומה.
אם ברצונכם לתרום את חלקכם כשם שאזרחי מדינת ישראל תורמים את חלקם - תרמו, ואם לא פרזיטים היינו ופרזיטים נשארנו...
נ.ב. התגובה נכתבה כתגובה מתפרצת ולא עברה הגהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 11:24 |
|
| |
אני מתנצל שהתפרצתי. בסך הכל מה שמרגיז אותי היא הגישה של "אני חרדי אז אני פטור מעבודה ומשירות בצה"ל ולכן אם אתם רוצים שאשרת או שאעבוד אז תתאמצו והרבה". מהגישה הזו נולדות תלונות על גיוון באוכל. בא נבין שהאינטרס הוא של שני הצדדים, ולהבנתי אצלנו האינטרס יותר גדול ולכן מי שרוצה לצאת ולהתפרנס בכבוד צריך לעשות מספר ויתורים שחלקם נובעים מההבנה שאנחנו בגלות (וכנראה טוב שכך) ולכן העולם שמסביבנו לא מתאים את עצמו אלינו אלא להיפך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 12:42 |
|
| |
מעלראש כתב:" ולהבנתי אצלנו האינטרס יותר גדול. "
אשמח להתבדות, אך לדעתי ה"גמישות" של הצבא ובואו "לקראת החרדים" מיועדת למטרות אחרות לגמרי, משהו בסגנון: "תן להם מה שירצו העיקר להוציא אותם מהגטו (ומהדת...)"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 13:52 |
|
| |
נו באמת? אתה באמת מאמין לקונספירציות האלה? אתה חושב שיושב שם מישהו למעלה ומחבל תחבולות כיצד לגרום לך לעזוב את הדת? התגובה הקודמת שלך היתה יותר לעניין, למרות שגם בה היו ניצני פוביות ואובססיות. במחשבה שניה, יכול להיות שאתה צודק. עפ"י ההגדרות המתגבשות כעת מפיהם של נציגינו המהוללים בכנסת (כרמל ושות'), באמת אם תתגייס לצבא ותאלץ ללכת 3 שנים עם חולצה שאיננה לבנה ובמקום מגבעת תחבוש כומתה וגם, וזה הגרוע מכל, תתפרנס בזכות ולא בחסד - הרי שאינך מתקרא עוד 'חרדי' וממילא נמצא שהועברת על דתך. צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 15:57 |
|
| |
למדינה יש עכשו אינטרס גדול לגייס חרדים לצבא ולשרות לאומי, בכדי להתמודד עם הבג"צ שדורש מהמדינה לקים את עקרון השוויון בתחום חובת הגיוס. המדינה טענה בתשובתה לבג"צ שהיא מכיר בחשיבות הענין אך סבורה שכפייה לא תוביל לתוצאות המקוות ובמקום זה היא נוקטת בדרכים אחרות שגורמות לשינוי הדרגתי בשטח. בג"צ כבר העניק למדינה מספר הארכות כדי לבחון באיזו מידה המאמצים מניבים פרי, ומכאן המוטיבציה הממשלתית.
לצה"ל יש אינטרס משלו בגיוסים הללו, והוא המחסור בכח אדם איכותי במספר תחומים צה"ליים (ביניהם תחום התוכנה). את מה שצה"ל לא מצליח לגייס מהציבור החילוני הוא מנסה להשלים בעזרת מסלולי הגיוס החדשים שבינתיים נוחלים הצלחה לשביעות רצונם המלאה של כל הגורמים האחראיים בצה"ל.
תוקן על ידי ר_אמנון ב- 21/01/2009 15:53:13
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2009 16:04 |
|
| |
| יהודים כתב: |  |
אני אישית לא הלכתי לצבא משום שהצבא אינו מתאים לאורח חיי כחרדי. על כל המשתמע מכך: חוסר התאמה ו...פרזיטיות
אך איני מבין מדוע שיקולי הגיוס המדוברים פה הינם משך השירות, ההטבות, מוקד הפניות לאנ"ש וכדומה.
אם ברצונכם לתרום את חלקכם כשם שאזרחי מדינת ישראל תורמים את חלקם - תרמו, ואם לא פרזיטים היינו ופרזיטים נשארנו...
|
|
אתה נמנע לחלוטין משרות צבאי כי זה לא מתאים לך, ואינך מבין את מי שמברר אם זה יכול להתאים לו?
לכל אדם ובעיקר לבעל משפחה יש חובות נוספות מלבד השרות הצבאי/לאומי, לכן עליו לברר היטב האם גיוס לצה"ל יוכל להשתלב יחד עם מלוי חובותיו הדתיות וחובותיו כלפי עצמו וכלפי משפחתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2009 10:11 |
|
| |
בירור - כן, וודאי. הצעות - גם אפשר. דרישות - לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2009 14:36 |
|
| |
יהודים חביבים,
תוכל בבקשה להרחיב ולהבהיר מדוע צבא (בקונסטלציה הנדונה) מתאים פחות לחרדי מאשר מקום עבודה חילוני
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2009 14:44 |
|
| |
מעלראש
מי אמר שיש הבדל?
אכן, איני הולך לעבוד במקום עבודה חילוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 12:32 |
|
| |
שלום לכולם
אני כעת בבית, יצאתי לחמשוש.
למי שלא יודע, זה סוף שבוע ארוך בצה"ל, במקום שישבת הקצר.
אני עושה כעת טירונות בבט"ר זיקים, על גבול עזה.
יחד עמי משרתים עוד כעשרים חרדים מבטן ומלידה, מכל גווני המיינסטרים החרדי, בני ברק, ירושלים והכל.
לצבא יש עוד דרך ארוכה לעשות, עד שהוא באמת יתאים למנטליות של חרדים בני שלושים בעלי משפחות.
יש רצון טוב, אבל חסרה הכרות ישירה עם הצרכים וחיכוכים מתעוררים על כל צעד ושעל.
עם זאת, זה מאוד תלוי במידת הנרגנות או לחלופין הסבלנות, בה ניחן הטירון.
אותי לא מאוד מטריד, שהחיילים סביבי אוכלים בשרי וכל טוב ואני אוכל לחם עם ריבה ולפעמים גם שניצל סויה שחומם בכלי שהוכשר. אבל מי שזה מציק לו, קשים חייו שבעתיים.
טירונות היא שלב קשה בצה"ל לכל מתגייס, אבל הקושי של חרדי והקושי של אדם מבוגר וק"ו מי שהוא שניהם, גדול פי כמה.
אני לא חושב שזה פוטר את הדיון על חובת השירות, אבל זה אתגר גדול שלצבא יש עוד הרבה תפקיד בו.
|
|
|