בית פורומים אגודה אחת

החרם על שפע שוק - האם שוב מנסים לערבב אותנו או יש בזה אמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/4/2008 20:02 לינק ישיר 

מה תהיה התגובה החרדית אם הצבור החילוני יטיל חרם נגדי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 20:39 לינק ישיר 

לומד

לא התייחסתי לנידון הספציפי, אלא לעקרוני. פצעי טען שחילול ה' הוא לא רק בלא לדבר, לפעמים השתיקה היא גם חילול ה'. אתה שאלת מדוע ועל זה עניתי שאם כולם עושים משהו לא נכון ואתה שותק מפני חילול ה', יתכן עקרונית שאתה רק מסייע לחילול ה'.

לא חושב שהביקורת של י. ארצי, לא הניחה מקום למחשבה אחרת. זה אפילו אבסורדי משהו לטעון כך כלפי מי שעצם כתיבתו אינה לגיטימית. כאילו שאנחנו אלו ששוללים מחשבה אחרת ולא אלו הנשללים.

טרחנו והדגשנו כמעט בכל עלון, עד שהיה הדבר לזרא בעיני כמה קוראים, שכל מגמתנו היא לעורר דיון על מנת לתקן. אם זה נתפס כקריאת תיגר, אני מסופק אם תיתכן אמירה לא ממסדית במוחלט, שלא תתפס כקריאת תיגר.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 20:41 לינק ישיר 

פצעי

אפשר כמובן. אפשר גם להקים יחידת גרילה ולחסל כמה רשעים. זו פשוט לא דרכי. אני נוהג לפעול בדרכים שפויות למחצה, כאשר עלון עם שמות עט עונה על ההגדרה הזו לתפלות טעמי. מודעות רחוב לא.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2008 21:28 לינק ישיר 

אין לי מושג עם מה רצו קנאי בית שמש לרבני בית שמש, עם תדפיסי הפורום בעיקר או עם העלונים בעיקר. אין לי מושג גם אם יש עם מי לדבר שם בכלל. אבל אני באופן אישי חששתי שהביקורת רחבה מדי וקוראת תיגר מדי, ולו משום שהיא התפרסה כמעט על כל הנושאים, ובבת אחת. נדמה לי שהליכה איטית יותר היתה יכולה להיות מועילה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 01:55 לינק ישיר 

או קי לומד

אז בא נתפוס נושא אחד ונקדם אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2008 11:33 לינק ישיר 

ובמחשבתי עלה שבחברה נורמאלית ההליך היה מתבצע כך:
עיתונות אמיתית ולא "מטעם" שמעלה את הבעיה בכוונתו של ויסמן לשנות את כללי המשחק
בשבתות ע"י פתיחת עשרות חנויות במרכזי הערים.
ציבור חכם ורגיש שלא צריך להאכילו בכפית את אשר עליו לעשות, מדיר רגליו מחנויות שפע
ללא התלהמות אלא מתוך רגישות פנימית לשבת.
המאבק היה מכובד יותר למרות שכמה "טרמפיסטים ובעלי כוונות נסתרות" לא היו מקבלים
את ליטרת הבשר שלהם.
אני מדיר רגלי מ"שפע שוק" כל עוד לא יהיה חרם רשמי. לחרם אני מתנגד נמרצות כי זה
עלול להיות חרב פיפיות.

תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 13/04/2008 11:33:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2008 08:12 לינק ישיר 

מעניין מאוד!
ביום שישי ראיתי סיקור על מה שנעשה בשפע בערוץ 10 שם טענו כמה אנשים שהם באו לעשות קניות בשפע במחאה על החרם החרדי.
היו כמה וכמה דעות של פולציבסיטים חרדים ע"כ שזכותינו לנהל את חיינו ולהחליט היכן לקנות והיכן לא.
לא נמחזר את הדיון.
רק רציתי להעיר נקודה מאוד מעניינת אמנם בן ציון כהנא רמז ע"ז אבל הוא לא הדגיש.
צריך לומר דבר חשוב אם כל הנושא הוא פגיעה בשבת אז ברמה ההלכתית והריגשית גם יחד הרבנים היו מכריזים מודעה פשוטה שיש איסור (אם יש) לקנות במקומות כגון אלו וצריך לחזקם. ובזה נגמר הדיון. כל אחד יעשה כמיטב יכולתו בעניין.
אבל מה.
כנראה שזאת לא הנקודה המרכזית. מה שמעניין את רוב העם והעסקונה, זה כוח! ולהראות להם! הנה ניצחנו אותם! יש לנו כח! אנחנו חזקים! אם מתחילים ללכת בנקודה הזאת כבר הכל יוצא מפרופורציה והנה התוצאות.
לכן כל מי שמטיף על צורך ריגשי עמוק, ומנסה לשכנע כל אוזן קרויה בצדק המלחמה. מוכיח שמניעיו האמיתיים היא מלחמה ילדותית על שייכותו כפרט בחברה מעורבת.
כל ההטפות והאיומים והתפיסה הזו בזמן רגיש את בעלי החנויות לא מוסיפה בכהוא זה לאמון בכוונות האמיתיות של הציבור החרדי. אלא שוב ושוב מצטיירים אנו כחברה לוחמנית על לא דבר.
ובצדק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 17:05 לינק ישיר 

בןציוןכהנא כתב:

היום אחה"צ דיווחו ברדיו [רשת ב'] ברצף שלוש מקרים הנוגעים ליחסי חרדים-חילוניים, האחד עסק בדיון שהתקיים בבית המשפט אודות נערה בת 14 שנפטרה בזכרון יעקב והוריה רצו לשרוף את גופתה, החברא קדישא המקומית וארגון זק"א תבעו למנוע את שריפת הגופה בטענה שההחלטה איננה נתונה למשפחה היות ויש בכך פגיעה בכלל. בית המשפט דחה את התביעה והורה לזק"א לשלם למשפחה 1,000 ש"ח הוצאות משפט.
...
האזנה לשלושת הדיווחים עוררה בי תחושה קשה, שכן אילו הייתי חילוני ברור לי שהייתי מתקומם על הניסיון לכפות עלי אורח חיים שאיננו עולה עם תפיסת עולמי, ללא שום הצדקה. למנוע ממשפחה לקבוע מה ייעשה בגופת ביתה, לאסור על אדם פרטי לרכוש חמץ בצינעא ולסגור בפני את החנויות שאני רוכש בהם דברים בשבת, נראים בהחלט כ"כפיה דתית".

...או שישנו ניסיון להיכנס לחיי הפרט במקרה ספציפי, ללא שום גיבוי כלשהו של החוק, כפי שנעשה בזכרון יעקב.

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2402221&whichpage=1&forum_id=771#R_2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2008 13:20 לינק ישיר 

לומד, תודה

אני הבאתי את המקרה כפי שהציגו אותו ברדיו [רשת ב'], כעת אני מבין שהמציאות הרבה יותר מורכבת. אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2008 22:42 לינק ישיר 

ועדיין, עצם העובדה שאנשים נורמטיביים מסוגלים לחשוב כך, הינה אות קלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2008 01:22 לינק ישיר 

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=553480&sid=126

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2008 06:28 לינק ישיר 

לומד, תודה על הלינק... קצת מזעזע...

לאחר צפיה בו הגעתי להכרה שישנם אנשים שהמוח שלהם פשוט מורכב אחרת משלנו, לא נראה לי שנוכל אי פעם להיכנס לנבכי נפשם של האם ושל האח שאינו מכיר את המילה "מוטרף"...

זה מעלה בי הרהורים לגבי אנשים שכאן בפורום לא מצליחים להבין אותם, אולי גם להם יש מוח שונה? כמובן לא בכיוון של המטורפים הנ"ל אך הספקטרום רחב... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2010 23:21 לינק ישיר 
מעללי יו"ר הועדה למען השבת

במעריב עסקים של שישי האחרון, היה תחקיר נרחב על יו"ר הועדה למען השבת גולדקנוף, הכתבה מתארת את הדרך שלו לצבירת כוח בציבור החרדי תוך 4 שנים.

לדעתי הם כל הזמן תיארו איך הוא צבר כוח, אבל הם לא מספיק ירדו לפרטים, ולא הסבירו איך בדיוק העסקים שלו צמחו מכל הסיפור הזה.

"הוא אדם חזק מאוד ואינטליגנטי, ששומר על דיסקרטיות גמורה וממדר בקנאות את עסקיו" אני מבין מהמשפט הזה שהם לא הצליחו להשיג מידע מדויק על העסקים שלו, ולכן התחקיר הוא קצת כללי מדי ולא יורד לפרטים.

מה שכן יש בכתבה הזו, איזכור לעוול הנורא שנגרם למורות והגגנות בבית יעקב, שמקפחים את שכרם המגיע להם מהמדינה, וגם מקבלים אנשים לפי פרוטקציות, גרוע מכך משלמים משכורות לפי פרוטקציות. הנושא הזה הוא עוד נושא כואב בפני עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > החרם על שפע שוק - האם שוב מנסים לערבב אותנו או יש בזה אמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext