בית פורומים אגודה אחת

העיניים שלהם צרות בכיס שלנו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2008 16:21 לינק ישיר 

האישלומד, במקרים אחרים הייתה יוצאת מחאה רבתי על ביזוי כבוד התורה וסילוף דברי הגרמי"ל ע"י הרב קסלר, או על סילוף דברי הרב קסלר ע"י העיתונאי. מכיוון שלא קרה כך, יש יסוד סביר להניח שהדברים אכן נאמרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2008 23:32 לינק ישיר 

אין לנו להלין אלא על עצמנו. ממתי גדוילים' אמורים לקבוע או להנחות את גובה המשכורות של נשותינו?
אם אנחנו נותנים לרבני ערים לשאת ולתת עם יזמים על עניינים אלו, בהנחיית צדיקים חסרי תבונה שהומלכו לצורך מערכת בחירות מסוימת ושכחו להחזיר את המינוי, זו בעיה שלנו.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 00:09 לינק ישיר 

ראשית מיימוני, תודה על הקרדיט שככל הנראה שייך ליהודים. טל"ח

לעצם הענין, ניתן לדון בדברים גם ללא הצורך לכתוב את דיעותינו על אנשים שיושבים והוגים בתורה כל ימיהם שאחרי כל ההשגות שלנו אנו כאין וכאפס תחת רגליהם.

(אגב מידיעה אישית, ידוע לי על אדם שמתגורר בקרית ספר וזימן אותו הרב קסלר לשיחה והודיע לו שאם הוא נשאר בכולל ולא יוצא לעבוד הוא נופל ביודעין על הקהל ואין לו היתר לזה כלל.)

ולכבוד שרגא בטיהרא יש הרבה פעמים שאנשים נמנעים מלחזור מדברים שכבר נכתבו בעיתון מחמת שהחזרה רק תסבך את הדברים יותר. וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 00:20 לינק ישיר 

האיש הלומד

אינני מכיר אותך באופן אישי, אולם בהחלט יש כאן כמה כותבים שאינם לא כאין ולא כאפס תחת רגליו של רמי"ל, שאני מכירו אישית מזה שנים רבות.
אמנם ניתן להמנע תמיד מלהביע הערכות כלפי אנשים גדולים או קטנים, אך זאת בתנאי שאין מנסים לכפות על הציבור תובנות מעמיקות מבית מדרשם של אותם יקרים. מי שרוצה להביע עמדה, מסתכן בכך שיעריכו את יכולותיו.

רמי"ל הוא בהחלט איש צדיק וירא שמים, אך המרחק בין תוארים חשובים אלו ובין הנהגת עיר או ציבור הוא גדול מאוד ומי שמעמיד צדיק זה למנהיג ציבור, עושה עוול גדול לציבור.

אם הרב קסלר הורה כך ביחידות למכרך, חבל שהוא מנסה ליצור בפרהסיה את הרושם ההפוך.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 01:00 לינק ישיר 

מאיר יקירי,
בהחלט באופן אישי מכיר אני אך מעט מכותבי פורום זה, ולכן אף פעם לא אכתוב ביטויים של זלזול כלפי מי שלא מוכיח לי את זכותו לכך.

ולעצם העניין טענותיך ברורות כלפי מי שמנסה להעמיד את האנשים שאינם נראים לך למנהיגים. אין לי מושג מי בוחר מנהיגים ומה הקריטריונים, (אין ספק שמיד יקום איזה מיימוני כזה או אחר ויתן רשימה שלמה של לינקים שבהם הנושא כבר מוצא עד תום) יתכן מאוד שבמושב בי"ד או ז' טובי העיר שבהם ידונו בדבר הכתרתו של האדמו"ר מקלוצמך באר שבע לגדול אדמור"י קלוצמך בהחלט יקראו לך ויבקשו לשמוע את אשר בפיך (אם עד אחד נאמן בזה, - שלא תהיה כזיגוד)

ולענין הספציפי, מישהו כבר העלה את ההשערה שהדברים נאמרו בדיעבד, ואז הדברים נשמעים יותר הגיוניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 08:11 לינק ישיר 

האישלומד
לצערנו הבדיעבד של הדור הזה הוא הלכתחילה של הדור הבא. מחנכות (?) בית יעקב יגדלו עכשיו עדרים שידעו שלפי דעת תורה צרופה ואמיתית על אשה להרוויח קצת מעבודתה. זה שמדובר בדיעבד תוכל לצעוק לרוח, מכסימום זה קצת יקלקל לצאצאיך בשידוכים עקב כפירה בהשקפה הטהורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 13:54 לינק ישיר 

מיימוני:

את מי מעניין הפירוש האמיתי של המשפט "יאה עניותא לישראל?"

כשם שרובא דאינשי אינם יודעים את הפשט האמיתי בנבואה לה אני מייחל זמן רב: "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו"...

--------------

פצעי אוהב:

לא כתבתי את דעתי, כתבתי את דעתי בדעת גדולי ישראל.

באשר לגובה המשכורת אני סבור שאדרבה, אם אנשים משיגים משכורות גבוהות יש רק לסייע להם וחלילה לא לשים ברגליהם אבני נגף.

לגבי הטענה כי הרבנים משתמשים בכוחם למתן את גובה המשכורות וזאת על מנת לשלוט עליהם - לי אישית זה נראה מגוחך. 

איננו מדברים על עסקנים או עלוקות חצר למיניהם, הציטוט בעיתון הינו ציטוט ישיר מפי הרב קסלר בשם ר' מיכל יהודה. קשה לי להאמין שכאשר באו לפניו עם תוכנית לפתיחת מרכז תעסוקה לנשים הוא אמר לעצמו: "וי, מיכל, יש פה סכנה גדולה לכויח השליטה שלך בציבור, עוד מעט יהיו להם משכורות טובות הם יוכלו לקנות אוטו טוב וזה יביא אותם לגאיווע (לגאוה) וממילא הם כבר לא ישמעו לדבריך... חייבים לקצץ להם את המשכורות..."

תוקן על ידי יהודים ב- 27/04/2008 13:54:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2008 14:09 לינק ישיר 

מי מצטרף אלי לפתיחת חברה בקרית ספר?
כידוע משכורות הם חלק הארי בתקציב חברות היי טק ואם ניתן לקצץ בהם יש לנו עיסקת זהב.

אולי אני נשמע הזוי אולם לפני מספר שנים כבר שמעתי על יזם חרדי שהגה את הרעיון הזה.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 27/04/2008 14:09:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2008 02:02 לינק ישיר 

יהודים

אם יש מקום לשינוי, הוא יעבור, לדעתי, דרך השיבה לבירור מה המשמעות המקורית של מימרות רבות במקורות ובספרי הפוסקים שכבר נעלמת מאיתנו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > העיניים שלהם צרות בכיס שלנו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.